Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2025

“Τι θα τρως το 2026; Και γιατί η σιωπή σου σήμερα κοστίζει ακριβά”.

 Φίλοι μου, η αδιαφορία είναι ο καλύτερος σύμμαχος αυτών που αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς.

​Πριν προσπεράσετε άλλη μια είδηση για τους αγρότες, σκεφτείτε τρία πράγματα που έρχονται στο σπίτι σας με τη συμφωνία Mercosur:

​Φαγητό με “άλλα” στάνταρ: Αυτά που απαγορεύτηκαν στην Ευρώπη ως καρκινογόνα ή επικίνδυνα για το περιβάλλον, στη Λατινική Αμερική χρησιμοποιούνται κατά κόρον.

Αυτά τα προϊόντα θα έρχονται στο τραπέζι σου χωρίς

δασμούς και χωρίς έλεγχο.

​Η “δολοφονία” του Έλληνα παραγωγού:

Ο δικός μας αγρότης, που υποχρεούται να τηρεί αυστηρούς κανόνες, δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τις τιμές της Βραζιλίας.

Όταν κλείσει και ο τελευταίος Έλληνας παραγωγός, θα τρως ό,τι σου στέλνουν οι πολυεθνικές, σε όποια τιμή θέλουν εκείνες.

​Υποκρισία στο όνομα του “Κλίματος”:

Μας λένε να προσέχουμε το περιτύλιγμα, αλλά υπογράφουν συμφωνία με χώρες που καίνε τον Αμαζόνιο για να παράγουν φθηνό κρέας.

​Η “καταχνιά” της ενημέρωσης δεν είναι τυχαία.

Όσο λιγότερα ξέρεις, τόσο πιο εύκολα υπογράφουν το μέλλον σου.

​Μην το προσπερνάς.

Η αδιαφορία σήμερα είναι η δηλητηρίαση (οικονομική και βιολογική) του αύριο.

​Γιάννη, αν το αναρτήσεις αυτό, ίσως κάποιοι από το 88% που απλώς προσπερνούν, νιώσουν ότι το θέμα τους αγγίζει προσωπικά. Ο κόσμος φοβάται για την υγεία του και την τσέπη του. Εκεί πρέπει να “πονέσει” η ανάρτηση για να βγει από την απάθεια.

Η “καταχνιά” που επικρατεί στα ΜΜΕ για τη συμφωνία ΕΕ-Mercosur δεν είναι τυχαία. Όσο λιγότερα καταλαβαίνεις, τόσο πιο εύκολα υπογράφουν την καταδίκη της δικής σου υγείας και της δικής μας γης.

Γιατί πρέπει να σε νοιάζει ΕΣΕΝΑ και όχι μόνο τους αγρότες;

​Η “Βιολογική Εισβολή”:

Στις χώρες της Mercosur (Βραζιλία, Αργεντινή κ.α.) χρησιμοποιούνται νόμιμα πάνω από 150 φυτοφάρμακα που έχουν απαγορευτεί αυστηρά στην Ευρώπη ως τοξικά και επικίνδυνα.

Με τη νέα συμφωνία, αυτά τα προϊόντα θα μπαίνουν στην αγορά μας χωρίς δασμούς. Εσύ θα τρως “φθηνά”, αλλά θα πληρώνεις το τίμημα στην υγεία σου.

​Το Τέλος του Έλληνα Παραγωγού:

Ο Έλληνας αγρότης υποχρεούται από το “Green Deal” της ΕΕ να καλλιεργεί με πανάκριβα, ήπια φάρμακα και τεράστιο κόστος ενέργειας. Πώς θα ανταγωνιστεί το κρέας και τα φρούτα της Λατινικής Αμερικής που παράγονται με μεροκάματα πείνας και ανεξέλεγκτα χημικά;

Όταν σβήσει η ελληνική παραγωγή, θα τρως ό,τι σου επιβάλλουν οι εισαγωγείς.

​Περιβαλλοντική Υποκρισία:

Η ΕΕ μας κουνάει το δάχτυλο για το περιβάλλον, αλλά την ίδια στιγμή κλείνει το μάτι στην αποψίλωση του Αμαζονίου για να εισάγει σόγια και κρέας. Προστατεύουν το κλίμα ή τα κέρδη των γερμανικών εργοστασίων που θέλουν να εξάγουν μηχανήματα;

​Η αλήθεια είναι σκληρή:

Μας οδηγούν σε ένα μοντέλο όπου η Ευρώπη θα παράγει μόνο μηχανήματα και η Λατινική Αμερική θα μας ταΐζει με προϊόντα αμφιβόλου ποιότητας.

Μην αφήνεις την αδιαφορία να γίνει η νέα σου κανονικότητα. Η ενημέρωση είναι η μόνη μας άμυνα πριν το 88% της “ροής” γίνει το 100% της πραγματικότητάς μας.

Γιάννης Τσιανάκας ·

Από το ksipnistere

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου