Η κατανάλωση καφέ είναι μια συνήθεια, την οποία πολλοί έχουν και ακολουθούν με μεγάλη προσοχή, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι, υπό ορισμένες συνθήκες, ο καφές δεν μπορεί να θεωρηθεί πραγματική πανάκεια, ανεξάρτητα από το αν πίνεται πικρός ή γλυκός.
Πού είναι όμως η διαφορά όσον αφορά την ιδέα να γλυκάνουμε ελαφρώς τη γεύση του καφέ;
Ο καφές: Οφέλη και προβλήματα για τον οργανισμό
Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο καφές είναι ένα
από τα ποτά που καταναλώνονται περισσότερο στον κόσμο και προσφέρει μια σειρά από οφέλη, ξεκινώντας από τη διεγερτική του δράση , η οποία σας επιτρέπει να ξεκινήσετε την ημέρα γεμάτοι ενέργεια και έτοιμοι να προκαλέσετε τον κόσμο, όλα αυτά χάρη στην καφεΐνη που αυξάνει την κατάσταση εγρήγορσης και βελτιώνει τη συγκέντρωση. Επιπλέον, η καφεΐνη παίζει πάντα θεμελιώδη ρόλο στην αύξηση των επιπέδων βελτίωσης της διάθεσης, μειώνοντας, όπως υποστηρίζουν πολλές μελέτες, τον κίνδυνο κατάθλιψης.Δεν πρέπει να παραβλέπεται η παρουσία αντιοξειδωτικών, τα οποία, μαζί με εκείνα από άλλα στοιχεία και επομένως σε μια ποικίλη και ισορροπημένη διατροφή, επιτρέπουν οφέλη τόσο για την καρδιαγγειακή υγεία όσο και για την αύξηση της σωματικής αντοχής, μειώνοντας την αντίληψη της κόπωσης και του στρες. Έτσι, πολλά οφέλη και όλα απολύτως χρήσιμα.
Αλλά ποιοι θα μπορούσαν να είναι οι κίνδυνοι;
Περισσότερο από τους κινδύνους, μιλάμε για παρενέργειες, ή αντιδράσεις αντίθετες με τα οφέλη που εμφανίζονται όταν ο καφές καταναλώνεται λανθασμένα, υπερβαίνοντας την ποσότητα, αλλά και την ποιότητα. Επιπτώσεις έχει και η κατανάλωση ζαχαρούχου καφέ, όπου η ζάχαρη χρησιμοποιείται δυσανάλογα και χωρίς μέτρο. Τούτου λεχθέντος, αυτοί είναι οι κίνδυνοι που σχετίζονται με την κατανάλωση καφέ:
- αϋπνία, λόγω της υπερδιέγερσης
- εξάρτηση και συμπτώματα στέρησης εάν προσπαθήσετε να μειώσετε δραστικά την κατανάλωσή σας
- οξύτητα του στομάχου και καθαρτική δράση
- Αλληλεπιδράσεις με φάρμακα
Ο καφές με αυτούς τους όρους μπορεί πραγματικά να αποτελέσει μεγάλο πρόβλημα για την υγεία του οργανισμού. Ωστόσο, όλα εξαρτώνται από το είδος της κατανάλωσης που γίνεται: αν στην πραγματικότητα υπερβείτε, δεν είναι εγγυημένο ότι θα έχετε μόνο οφέλη και πλεονεκτήματα, αλλά τα προβλήματα μπορούν πολύ πιο πιθανό να εμφανιστούν και να προκύψουν διαταραχές που συχνά γίνονται χρόνιες.
Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ πικρού ή γλυκού καφέ. Η μόνη προφύλαξη είναι να χρησιμοποιείται η ζάχαρη με φειδώ, επομένως χωρίς υπερβολές, αλλά να λάβετε υπόψη ότι μπορεί να αντικατασταθεί με άλλα είδη γλυκαντικών, λιγότερο επικίνδυνα και λιγότερο αιχμηρά, όπως η βιομηχανική και η ραφιναρισμένη ζάχαρη, τα οποία όμως μπορεί να έχουν επιπτώσεις στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
Από το makeleio
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου