Tα άτομα με υψηλή χοληστερόλη πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά στα τυριά που καταναλώνουν.
Το τυρί είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου, αλλά συχνά είναι πλούσιο σε κορεσμένα λιπαρά και αλάτι. Αυτό σημαίνει ότι η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να οδηγήσει σε υψηλή χοληστερόλη και υψηλή αρτηριακή πίεση, αυξάνοντας τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.
Σύμφωνα με την Βρετανική Καρδιολογική Εταιρεία, δεν χρειάζεται να κόψετε τελείως το τυρί από
τη διατροφή σας, αν έχετε υψηλή χοληστερίνη ή αρτηριακή πίεση. Μπορείτε να καταναλώνετε με μέτρο τυριά, κυρίως με αυτά που έχουν τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά σε σχέση με κάποια άλλα.Ορισμένα είδη τυριού έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και χοληστερόλη, όπως το κατσικίσιο τυρί, το τσένταρ, το ροκφόρ και το χαλούμι. Ωστόσο μπορείτε να βρείτε εύκολα αυτά τα τυριά σε ειδικές συσκευασίες με χαμηλότερα λιπαρά, αν και μπορεί να σας φανούν λίγο πιο άνοστα.
Η μοτσαρέλα, η ρικότα, η φέτα και το τυρί κότατζ είναι από τα τυριά με τα χαμηλότερα λιπαρά, σε σχέση με τα υπόλοιπα, ενώ και αυτά έχουν επιλογές με χαμηλότερα λιπαρά.
Η φέτα για παράδειγμα έχει 25 γραμμάρια χοληστερόλης και 6 γραμμάρια λιπαρά, σε σχέση με το τσένταρ που έχει 100 γραμμάρια χοληστερόλη και 33 γραμμάρια λιπαρά.
Επίσης, το τυρί κότατζ έχει 5 γραμμάρια χοληστερόλης και 1 γραμμάριο λιπαρά, σε σχέση με το ροκφόρ που έχει 90 γραμμάρια χοληστερόλης και 31 γραμμάρια λιπαρά.
Από το makeleio
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου