Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

Το «στοιχειωμένο» ροζ παλάτι του Πακιστάν που κάνει θραύση στο TikTok

 Στην περιζήτητη γειτονιά του real estate Old Clifton, στο Πακιστάν και ανάμεσα σε αρχοντικά, επιχειρήσεις και πολυτελή εστιατόρια, στέκει αγέρωχο ένα ροζ παλάτι που πίσω από τα βιτρό παράθυρα και τις βαριές πόρτες του, κρύβει μια σειρά από τρομακτικούς θρύλους που έχουν εκτοξεύσει τη φήμη του. 

Σε τέτοιο σημείο, δε, που το παλάτι κάνει θραύση στο TikTok με τους χρήστες να θέλουν να επισκεφτούν το στοιχειωμένο αυτό μέρος του Πακιστάν.

Το Mohatta Palace, όπως λέγεται, είναι το «στολίδι» της πόλη Καράτσι, με τους

ανθισμένους εξωτερικούς χώρους και τα παγώνια που περιφέρονται στους κήπους του μεγαλοπρεπούς αυτού κτιρίου.

Το παλάτι μετρά έναν αιώνα ζωής και μέσα στα χρόνια αυτά, παρέμεινε κλειστό για δύο δεκαετίες μέχρι να ανοίξει ξανά ως μουσείο το 1999, ενώ μέχρι και σήμερα αποτελεί «μήλο της έριδος» ανάμεσα σε κληρονόμους.

Το Mohatta Palace, όπως αναφέρει το CNN, έχτισε τη δεκαετία του 1920, ο ινδουιστής επιχειρηματίας Shivratan Mohatta, καθώς ήθελε μια παραθαλάσσια κατοικία για την άρρωστη σύζυγό του, ώστε να επωφεληθεί από την αύρα της Αραβικής Θάλασσας. Εκατοντάδες γαϊδουροκάραβα μετέφεραν την ξεχωριστά χρωματισμένη ροζ πέτρα από την Τζόντπουρ, που τώρα βρίσκεται στην άλλη πλευρά των συνόρων στην Ινδία.

Χρόνια αργότερα, το παλάτι πέρασε στα χέρια της πακιστανικής πολιτικής αριστοκρατίας ως το σπίτι της Φατίμα Τζινά, της μικρότερης αδελφής του πρώτου ηγέτη του Πακιστάν και ισχυρής πολιτικού από μόνη της.

Μετά τον θάνατό της, οι αρχές έδωσαν το κτίριο στην αδελφή της, τη Σιρίν, αλλά ο θάνατος της το 1980 προκάλεσε δικαστική διαμάχη μεταξύ ανθρώπων που ισχυρίζονταν ότι ήταν συγγενείς της με αποτέλεσμα ένα δικαστήριο να διατάξει τη σφράγιση του κτηρίου.

Το σκοτεινό και άδειο παλάτι, με τους κατάφυτους κήπους και τις κλειδωμένες με λουκέτα πύλες, όπως ήταν αναμενόμενο, έκανε τη φαντασία του κόσμου να οργιάσει. Οι φήμες για πνεύματα και υπερφυσικά γεγονότα, εξαπλώθηκαν γρήγορα, με το Mohatta Palace να θεωρείται… στοιχειωμένο!

 

Μάλιστα, πολλοί είναι εκείνοι που ταξιδεύουν μέχρι το Πακιστάν για να επισκεφτούν από κοντά το Παλάτι με την ελπίδα (;) ότι θα πέσουν πάνω σε κάποιο… φάντασμα! Αλλά θα απογοητευτούν, καθώς απαγορεύεται η βιντεοσκόπηση στο εσωτερικό του.

Από το newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου