Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

Η πανδημία και τα λοκντάουν επηρέασαν τις καιρικές συνθήκες στη Σελήνη

Απρόσμενα ευρήματα για τις παρενέργειες των περιοριστικών μέτρων στη Γη μακριά από αυτή.

Η πανδημία του COVID-19 δημιούργησε χάος στη Γη αλλά μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Monthly Notices of the Royal Astronomical Society: Letters» αναφέρει ότι ο αντίκτυπος αυτής της παγκόσμιας πανδημίας επεκτάθηκε πολύ πέρα ​​από τον πλανήτη μας.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η επιφάνεια της Σελήνης μπορεί

να έχει επηρεαστεί έμμεσα από το παγκόσμιο λοκντάουν. Η μελέτη εντόπισε στοιχεία που δείχνουν ότι οι νυχτερινές θερμοκρασίες στη σεληνιακή επιφάνεια μειώθηκαν σημαντικά κατά τη διάρκεια της αυστηρής περιόδου περιορισμών του COVID-19 από τον Απρίλιο έως τον Μάιο του 2020.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι αυτό το παράξενο φαινόμενο μπορεί να εξηγηθεί από τη σημαντική μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά τη διάρκεια του λοκντάουν, η οποία τελικά οδήγησε σε ψύξη της σεληνιακής επιφάνειας. Οι νυχτερινές θερμοκρασίες στη σεληνιακή επιφάνεια μειώθηκαν σημαντικά σε έξι διαφορετικές τοποθεσίες κατά τη διάρκεια της περιόδου αυστηρού αποκλεισμού του COVID-19 από τον Απρίλιο έως τον Μάιο του 2020, σύμφωνα με την έρευνα.

 

«Η Σελήνη πιθανότατα έχει βιώσει την επίδραση του περιορισμού του COVID-19, η οποία απεικονίζεται ως μια ανώμαλη μείωση των θερμοκρασιών της σεληνιακής επιφάνειας τη νύχτα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου», δήλωσαν οι ερευνητές στην έκθεσή τους.

Από το naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου