Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Τότε θα είναι που ο Χριστός θα αφαιρέσει από την μνήμη των σεσωσμένων, η μνήμη των κολασμένων...

 Την φοβερή ημέρα της Δευτέρας Παρουσίας του Χριστού, θα ξεχωρίσουν οριστικά οι δίκαιοι από τους άδικους, οι αμαρτωλοί από τους μετανοημένους αμαρτωλούς και τα ερίφια από τα αρνιά. 

 Τότε όλοι οι άνθρωποι θα βλέπονται μεταξύ τους και άλλοι θα είναι εκ δεξιών και άλλοι θα είναι εκ αριστερών. Και θα βλέπουν πολλοί άνθρωποι τους συγγενείς τους να είναι εκ αριστερών... 

 Τότε όπως λένε οι Προφήτες, θα καθίσει μετά Δόξης στον θρόνο του ο Χριστός και ποταμός πύρινος

θα ρέει από τον θρόνο του Κυρίου.

  Και οι πονηροί άγγελοι-δαίμονες θα σπρώχνουν τους εξ αριστερών ανθρώπους στον πύρινο αυτόν ποταμό, ο οποίος θα τους παίρνει και θα τους βυθίζει κάτω στον βυθό της κολάσεως. 

 Οι δίκαιοι, οι εκ δεξιών άνθρωποι, βλέποντας όλα αυτά, θα τρομάξουν και θα αναφωνήσουν παρακλητικά προς το Χριστό να μην γίνει η καταδίκη αυτή. 

Αλλά ο Χριστός θα τους πει, ότι δεν συμφέρει να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά θα είναι και άδικο.

  Τότε θα είναι που ο Χριστός θα αφαιρέσει από την μνήμη των σεσωσμένων, η μνήμη των κολασμένων. Επομένως πολλοί που αναρωτιούνται και λένε, πως είναι δυνατόν για παράδειγμα μια μάνα που σώθηκε και είναι στον παράδεισο να χαίρεται και να αγάλλεται εκεί, όταν γνωρίζει ότι το παιδί της είναι στην κόλαση, η απάντηση είναι, ότι η μάνα όχι μόνο δεν θα θυμάται ότι είχε παιδί που δεν σώθηκε, αλλά δεν θα θυμάται και όλους εκείνους τους ανθρώπους γνωστούς και αγνώστους που κολάστηκαν.

 Έτσι, όλοι οι σεσωσμένοι θα μπορούν να απολαύσουν τον παράδεισο, εν πλήρη αναπαύσεως. Και οι σεσωσμένοι θα γεύονται ανέκφραστες σε ομορφιά ευλογίες αιώνια ενώ οι κολασμένοι όχι μόνο θα κολάζονται με φοβερά βασανιστήρια, αλλά και θα γνωρίζουν μετά πόνου και βασάνων, ότι υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που πέτυχαν και ζούνε σε αιώνια μακαριότητα!”

 

Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας

Από το proskynitis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου