Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

π. Σάββας Αχιλλέως και η μετάνοια της αστρολόγου

 Στο περιοδικό “Ρομάντζο” κάποτε διαφημιζόταν μιά αστρολόγος ξακουστή στον Πειραιά. Για να έχει επιτυχία έδωσε όρκο στον αρχηγό της κολάσεως να μην κάνει στον σταυρό της, να μην εκκλησιάζεται και να μουτζώνει όταν συναντά ιερέα.

  Ο μακρόθυμος Κύριος επέτρεψε να σκοντάψει ο ηλικιωμένος πατέρας της και να σπάσει το χέρι του. Αυτή μόλις το έμαθε, ασυναίσθητα έκανε τον σταυρό της κι επικαλέστηκε την Παναγία.

Εκείνη τη στιγμή ξεράθηκε το χέρι της κι άρχισε να τραυλίζει. Ο “αρχηγός” δεν μπόρεσε να της

προσφέρει τίποτα – ο δικός της αρχηγός. Οι φυσιοθεραπείες δεν απέδωσαν κι όπως της είχαν πει οι γιατροί θα έμενε ανάπηρο το χέρι της.

  Κάποτε διαβάζοντας ένα δημοσίευμα εφημερίδας για τον Άγ. Γεώργιο Καρέα, ότι γίνονται θαύματα, ήρθε στον π. Σάββα, ο οποίος, αφού την εξομολόγησε, την προέτρεψε να φέρει τα εργαλεία της μαγείας προκειμένου να τα καταστρέψουμε και με τις πρεσβείες της Παναγίας και του Αγ. Γεωργίου να γινόταν καλά. 

 Την άλλη μέρα έφερε τα εργαλεία αυτά και τα καταστρέψαμε. Αυτά τα εργαλεία “πριν τα κάψω” μου είπε ο π. Σάββας “θα τα φωτογραφίσω προκειμένου να συμπεριληφθούν σε βιβλίο”, το οποίο έγραφε κατά της μαγείας (βλ. Αρχίμ. Σάββα Αχιλλέως, “Μαγεία, Δαιμονισμός και Απολύτρωσις”, Αθήναι 1994). 

Σημειωτέον η ίδια έλεγε ότι, αν ένας άνθρωπος στον οποίο ήθελε να κάνει μάγια ήταν της Εκκλησίας, τότε το πνεύμα γύριζε πίσω και της έλεγε: “Γιατί μ’ έστειλες σ’ αυτόν;”.

 Ο π. Σάββας σε κηρύγματά του μας έλεγε: “Όταν εξομολογούμαστε και κοινωνούμε, δεν μπορεί να μας κάνει κακό κι όταν μαζευτεί ολόκληρη η κόλαση”. Αυτή η πρώην αστρολόγος έγινε καλά κι ένα απ’ τα πλέον πιστά παιδιά του Χριστού.

(Μαρτυρία Νικολάου Τσιατσιάνη)

 

“Γέρων Σάββας Αχιλλέως ο διώκτης των δαιμόνων”, Βίος – Θαύματα – Ακολουθία – Παράκληση, Αθανασίου Δ. Κυπραίου, φιλολόγου, εκδ. Αγαθός Λόγος, Αθήνα 2023, σελ. 28-29

πηγή

Από το proskynitis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου