Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Δείτε το πρώτο τραπέζι που περπατάει και μεταφέρει τα αντικείμενα που έχει πάνω του μέσα στο σπίτι (βίντεο)

 Εντυπωσιακή εφεύρεση βγαλμένη από κάποιο κόμικ ή ταινία φαντασίας.

Πόσες φορές έχετε καθίσει μετά από μια κουραστική μέρα στον καναπέ πριν συνειδητοποιήσετε ότι αφήσατε το ποτό και το φαγητό σας στο τραπέζι.Αλλά αντί να πρέπει να σηκωθείτε για να τα πάρετε τι θα γινόταν αν το τραπέζι μπορούσε να έρθει σε εσάς; Αυτό είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα από έναν ειδικό στην Ολλανδία, ο οποίος έχει κατασκευάσει ένα τραπέζι με 12 πόδια που κινείται με τηλεχειρισμό.

Σαν μια διασταύρωση μεταξύ των

μυθιστορημάτων Discworld του Τέρι Πράτσετ και των γλυπτών Strandbeest του Θίο Γιάνσεν, το Carpentopod έχει δύο κινητήρες που τροφοδοτούν τα πόδια του. Σε ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα το τραπέζι φτάνει στον χρήστη με ένα γεμάτο ανοικτό μπουκάλι μπύρας πάνω του χωρίς να χυθεί σταγόνα.

Το Carpentopod κατασκευάστηκε από τον Γκίλιαμ ντε Καρπεντιέ έναν προγραμματιστή και ξυλουργό στο Άμστερνταμ ο οποίος παρουσίασε λεπτομερώς τη δημιουργία του σε μια ανάρτηση του. 

 

Είπε ότι το Carpentopod είναι «σχετικά πρακτικό και αισθητικά ευχάριστο να υπάρχει» στο σπίτι, περιγράφοντάς το περαιτέρω ως «συγχώνευση του ρομποτικού με το οργανικό». Το όνομα του είναι μια σύνθεση του λατινικού Carpentum (άμαξα) και του pod από την ελληνική λέξη «πόδια».

                     

Από το naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου