Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Η ανατριχιαστική πρόβλεψη του Έλον Μασκ για τον αστεροειδή που πλησιάζει τη Γη

 Αφότου η NASA αποκάλυψε ότι ένας αστεροειδής πλησίασε τρομακτικά κοντά στη Γη, ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk έκανε μια σκοτεινή πρόβλεψη για τον πολιτισμό μας στο X (πρώην Twitter).

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η NASA δημοσίευσε εικόνες που ελήφθησαν από το ραντάρ του ηλιακού συστήματος Goldstone του Deep Space Network και απεικονίζουν έναν τεράστιο αστεροειδή με την ονομασία 2024 ON, μόλις μία

ημέρα πριν από την κοντινή προσέγγισή του με τη Γη.

Ο αστεροειδής μεγέθους σταδίου πλησίασε τη Γη σε απόσταση 620.000 μιλίων, που θεωρείται «σχετικά κοντά». Η NASA λέει ότι είναι περίπου 2,6 φορές η απόσταση μεταξύ της Σελήνης και της Γης.

Σε μια χθεσινή ανάρτηση στο blog της, η NASA εξήγησε ότι ο αστεροειδής έχει μήκος περίπου 350 μέτρα, με χαρακτηριστικά που ξεπερνούν τα 3,75 μέτρα (12,3 πόδια) και εκτείνονται σε όλη την επιφάνειά του.

Οι επιστήμονες αποκάλυψαν ότι ο αστεροειδής κατατάσσεται στην κατηγορία «δυνητικά επικίνδυνος», αλλά ευτυχώς λένε ότι δεν αποτελεί απειλή για τον πληθυσμό της Γης στο εγγύς μέλλον.

Καθώς οι αναρτήσεις στο X άρχισαν να γίνονται viral, ο Elon Musk αποφάσισε να παρέμβει με τις δικές του απόψεις για τον αστεροειδή.

Απαντώντας σε μια ανησυχητική ανάρτηση σχετικά με τον αστεροειδή, ο Musk έγραψε τα εξής:

«Μια από αυτές τις μέρες, ένας μεγάλος κομήτης θα χτυπήσει τη Γη και θα καταστρέψει σχεδόν όλες τις μορφές ζωής, όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν.

«Τελικά, ο Ήλιος θα επεκταθεί τόσο ώστε να βράσουν οι ωκεανοί και να καταστραφεί όλη η ζωή.

«Είτε θα γίνουμε ένας διαστημικός πολιτισμός είτε θα πεθάνουμε - αυτές είναι οι δύο μας επιλογές».

Ο Elon Musk ουδέποτε έκρυψε τις φιλοδοξίες του ώστε η ανθρωπότητα να καταφέρει κάποια στιγμή να ζήσει στον πλανήτη Άρη και για αυτό τον λόγο δημιούργησε και την SpaceX, λέγοντας πως το σχέδιο του αρχικά είναι να ζήσουν 1 εκατομμύριο άνθρωποι στον Άρη.

Οι χρήστες του X φυσικά δεν ασχολίαστη την ανάρτηση του Elon Musk με έναν χρήστη να γράφει: «Όχι αν κατασκευάσετε μια άμυνα για να σταματήσετε τον αστεροειδή, πιστεύω εσείς μπορείτε να το κάνετε».

 

Ένας ακόμη χρήστης έγραψε: « Ο αστεροειδής είναι πιο πιθανό να εμφανιστεί πρώτος, αλλά ίσως μπορέσουμε να αναπτύξουμε τεχνολογία για να τον αποτρέψουμε».


*Με πληροφορίες από UniladTech

Από το newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου