Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

Στρατός από γιγάντιες σαύρες «πέφτουν από τον ουρανό» και εισβάλλουν σε σπίτια στις ΗΠΑ!

Η Φλόριντα παλεύει με την επέλαση των πράσινων ιγκουάνα που έχουν κατακλύσει στην περιοχή κατά χιλιάδες – προκαλώντας σοβαρό πονοκέφαλο στους ντόπιους.

Αυτά τα ψυχρόαιμα πλάσματα, έχουν δει τον αριθμό τους να αυξάνεται στην πολιτεία των ΗΠΑ . Οι ερπετοειδείς εισβολείς προκαλούν χάος στην κομητεία Παλμ Μπιτς με δαπανηρές ζημιές στις υποδομές και διακοπές ρεύματος. Προκαλούν τον όλεθρο στους κήπους, κάνουν βουτιές σε πισίνες και ξαφνιάζουν τους κατοίκους βγαίνοντας από

τις τουαλέτες τους.

Τα πλάσματα είναι διαβόητα για το σκάψιμο κοντά σε υδάτινα σώματα, οδηγώντας σε προβλήματα διάβρωσης. Το West Palm Beach υπολογίζει επίσης δαπανηρό το κόστος αφού αυτά τα ιγκουάνα ήταν υπεύθυνα για 16 διακοπές ρεύματος, μάσημα καλωδίων και βύθιση σπιτιών στο σκοτάδι, αναφέρει η Daily Star .

Μιλώντας στο ClickOrlando, ο ειδικός στη βιολογία Matthew Atkinson είπε: “Ειλικρινά, καθώς ο πληθυσμός τους μεγαλώνει και αυξάνεται ολοένα και περισσότερο στη Νότια Φλόριντα, είναι όπως κάθε άλλο ζώο. Θέλουν να βρουν βιότοπο και πόρους που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να ευδοκιμήσουν».

Εκτός από όλα αυτά, οι ειδικοί της άγριας ζωής προειδοποιούν ότι τα ιγκουάνα θα μπορούσαν να μεταδώσουν ζωύφια όπως η σαλμονέλα στα κατοικίδια ζώα μας στο σπίτι. Σε σπάνιες περιπτώσεις, άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σοβαρά από ιγκουάνα που πέφτουν από δέντρα στο κεφάλι τους.

Όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν τη νύχτα, τα ιγκουάνα μπορεί να ακινητοποιηθούν και να πέσουν κατακόρυφα από τα δέντρα. Δεδομένου ότι τα αρσενικά ιγκουάνα μπορεί να φτάσουν το 1,5 μέτρο μήκος και τα 20 κιλά, υπάρχει πραγματικός κίνδυνος σοβαρού τραυματισμού ή κάτι χειρότερο από αυτό ακόμα εάν προσγειωθεί κάποιο πάνω σε έναν ανυποψίαστο περαστικό.

 

Καθώς ο πληθυσμός των ιγκουάνα στη Φλόριντα συνεχίζει να αυξάνεται, καλό είναι οι κάτοικοι να κοιτάζουν προς τα πάνω κατά τη διάρκεια των ψυχρών περιόδων. Οι άνθρωποι έχουν επίσης προειδοποιηθεί να αφήσουν τα ζώα εκεί που βρίσκονται.

Από το ksipnistere

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου