Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

O Ρονάλντο το φίδι σπάει τα ρεκόρ στη φύση όπως ο συνονόματος του Πορτογάλος σταρ

 Πρόκειται για ένα βόα που γέννησε 14 μωρά χωρίς να έχει έρθει σε επαφή με άλλο βόα εννέα χρόνια

Στο κολέγιο City of Portsmouth College στη Βρετανία ζει εδώ και πολλά χρόνια ένα είδος βόα που είναι γνωστό ως «βραζιλιάνος βόας του ουράνιου τόξου». Οι υπεύθυνοι του κολλεγίου που ασχολούνται με τον βόα θεωρούσαν μέχρι σήμερα ότι ήταν αρσενικός και το φίδι ζούσε περιορισμένο στις εγκαταστάσεις του κολεγίου χωρίς να έχει έρθει σε επαφή με άλλο φίδι για

εννέα χρόνια.

Ο Ρονάλντο όπως έχουν ονομάσει τον βόα οι φροντιστές του βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο της δημοσιότητας μαζί με τον συνονόματο του Πορτογάλο σταρ που αγωνίζεται στο Euro της Γερμανίας. Αυτό γιατί όπως ο Ρονάλντο της μπάλας σπάει συνεχώς διάφορα ρεκόρ στα γήπεδα έτσι και αυτός ο Ρονάλντο έκανε ένα μεγάλο ρεκόρ στον κόσμο της φύσης.

Ο βόας έφερε στον κόσμο 14 μωρά προκαλώντας όπως είναι φυσικό σοκ στους ανθρώπους που ασχολούνται μαζί του. Όπως φαίνεται τελικά ο Ρονάλντο ήταν θηλυκό και αφού δεν προκύπτει κάποια επαφή εδώ και πολλά χρόνια με άλλο φίδι γέννησε μέσω της διαδικασίας της παρθενογένεσης που δεν είναι άγνωστη στο ζωικό βασίλειο αλλά και τη φύση γενικότερα αφού και κάποια φυτά αναπαράγονται με αυτό τον τρόπο αλλά κανείς δεν περίμενε να συμβεί αυτό σε ένα «αρσενικό» βόα αιχμάλωτο για πολλά χρόνια.

 

Όπως είναι ευνόητο θα γίνουν τώρα μελέτες στο Ρονάλντο και τα μικρά του για να αναδειχθούν διάφορα στοιχεία του τι συνέβη και πως εξελίσσεται η υγεία των μικρών.

Από το naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου