Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Η φυσική εξόντωση των ανεπιθύμητων

Της Ναταλίας Νέγρη

Ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας του πρώην προέδρου και νυν υποψήφιου για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είναι νεκρός. Έτσι, δε θα μάθουμε ποτέ, με βεβαιότητα, αν πίσω από τον φυσικό αυτουργό, κρύβονται κάποιοι ηθικοί αυτουργοί. Αν, δηλαδή, η απόπειρα δολοφονίας είναι έργο ενός μόνο ανθρώπου ή προέρχεται από μια ευρύτερη συνομωσία εξόντωσης του πιο επικίνδυνου, αυτή τη στιγμή, πολιτικού για τα συμφέροντα της παγκοσμιοποίησης.

Τώρα, με νεκρό το δράστη, το πεδίο

είναι ελεύθερο για κάθε είδους σενάρια για την εξυπηρέτηση πολικών σκοπιμοτήτων. Δε θα εκπλαγούμε καθόλου αν μας «φουρνίσουν» ότι ο δράστης ήταν περισσότερο ακροδεξιός από τον Τραμπ, ή θαυμαστής του Χίτλερ, ή οπαδός του Πούτιν! Μπορεί να ακούσουμε ακόμη ότι πρόσφατα είχε ασπαστεί το ακραίο Ισλάμ. Αν δε βρεθεί ούτε ένα ελάχιστο στοιχείο για όλα αυτά, τότε θα μας πουν ότι ο δράστης είχε απλώς ψυχολογικά προβλήματα.

Ο Τραμπ υπήρξε ιδιαίτερα τυχερός, η σφαίρα τον βρήκε ξώφαλτσα στο δεξιό αυτί, δύο χιλιοστά αριστερότερα θα είχε καρφωθεί στο κεφάλι του και θα ήταν νεκρός.

Αναμένονται οι επιπτώσεις της απόπειρας δολοφονίας στην προεκλογική εκστρατεία που κορυφώνεται με τις εκλογές του Νοεμβρίου. Η υπάρχουσα πόλωση στην αμερικανική κοινωνία θα βαθύνει ακόμη περισσότερο. Αν πρόκειται για συνομωσία κάποιου τμήματος του βαθέως κράτους, τότε μην αποκλείετε να υπάρξει και άλλη απόπειρα, έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν στην Αμερική.

Όταν δεν αρκούν τα πολιτικά επιχειρήματα, όταν δεν έχουν αποτέλεσμα οι χαρακτηρισμοί, οι διαβολές, οι κατηγορίες και τα σενάρια για τους κινδύνους που απειλούν την κοινωνία και τη Δημοκρατία, τότε επιλέγεται η φυσική εξόντωση του ανεπιθύμητου, για το σύστημα, πολιτικού.

Θυμίζουμε ότι πριν από δύο μήνες, στις 15 Μαΐου, έγινε απόπειρα δολοφονίας του χαρακτηριζόμενου ως ρωσόφιλου πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο.


Το αμερικανικό παρελθόν

Η σύντομη ιστορία των ΗΠΑ έχει σημαδευτεί από τη δολοφονία τεσσάρων προέδρων της, την απόπειρα δολοφονίας άλλων και τη δολοφονία ή την απόπειρα δολοφονίας αρκετών υποψηφίων για την προεδρία. Παραθέτουμε ορισμένες περιπτώσεις:

1865 δολοφονία του προέδρου Αβραάμ Λίνκολν.

1881 δολοφονία του 20ου προέδρου Τζέιμς Γκάρφιλντ.

1901 δολοφονία του 25ου προέδρου Ουίλιαμ Μακ-Κίνλεϊ

1933 απόπειρα δολοφονίας του προέδρου Φράνκλιν Ντελάνο Ρούσβελτ.

1963 δολοφονία του προέδρου Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι.

1968 δολοφονία του υποψήφιου για την προεδρία Ρόμπερτ Κένεντι.

1972 απόπειρα δολοφονίας του υποψήφιου για την προεδρία Τζορτζ Γουάλας που έμμεινε παράλυτος για την υπόλοιπη ζωή του.

1975 δύο απόπειρες δολοφονίας κατά του προέδρου Τζέραλντ Φορντ.

1981 απόπειρα δολοφονίας του προέδρου Ρόναλντ Ρίγκαν, που τραυματίστηκε σοβαρά.

 

Το επόμενο χρονικό διάστημα και μέχρι τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου θα δούμε αν για την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ αποκαλυφθούν κάποια στοιχεία ή η υπόθεση θα κουκουλωθεί.


Πηγή : www.ellinikiantistasi.gr

Από το ksipnistere

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου