Τρίτη 21 Μαΐου 2024

“ΚΕΡΑΥΝΟΙ” ΜΑΪΚΛ ΡΟΥΜΠΙΝ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ! Άρθρο – φωτιά

Τ ου Κωστή Αλεξίου

Παραμονές των κρίσιμων αμερικανικών εκλογών, με την πόλωση Μπάιντεν – Τραμπ να κορυφώνεται και τους πολέμους σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή να μοιράζουν και πάλι τον κόσμο σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα, ο γνωστός Αμερικανός ειδικός σε θέματα Τουρκίας, Ιράν, Μέσης Ανατολής, Αφρικής και πρώην Αξιωματούχος του Πενταγώνου Μάικλ Ρούμπιν, προκαλεί “σεισμό” με άρθρο του στο Washington Examiner, το οποίο και αναδημοσιεύεται στο American Enterprise Institute (16-5-2024), μια αμερικανική “δεξαμενή σκέψης”.

Ο Αμερικανός Ειδικός “δεν

χαρίζει κάστανα” αυτή την φορά και προσπαθεί να αφυπνίσει με πρωτοφανή τρόπο την αμερικανική εξωτερική πολιτική, η οποία μοιάζει να έχει γίνει υποχείριο της Τουρκίας και του Ερντογάν, υπερασπιζόμενος όχι μόνο τα δίκαια και την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου μας, αλλά και προτείνοντας η Σμύρνη να ξαναδοθεί στην Ελλάδα, όπως και το Κουρδιστάν στους Κούρδους, μαζί με το έδαφος της ΝΑ Μικρασίας, το οποίο χαρακτηρίζει “κατεχόμενο”!


Η ΣΜΥΡΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

2 Μαΐου 1919, ο Ελληνικός Στρατός αποβιβάζεται στην Σμύρνη


Ο Μάικλ Ρούμπιν σημειώνει πως η αναφορά του Ερντογάν σε αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης του 1923, που όρισε τα σύνορα της Τουρκίας, θα έπρεπε να μεταφραστεί σε παραχώρηση της Σμύρνης στην Ελλάδα, όπως προέβλεπε, σημειώνουμε, η προηγούμενη της Λωζάνης Συνθήκη, εκείνη των Σεβρών του 1920!

ΜΑΪΚΛ ΡΟΥΜΠΙΝ: “Όταν ο Ερντογάν μίλησε για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης του 1923 που όριζε τα σύνορα της σύγχρονης Τουρκίας, κανένας δυτικός αξιωματούχος δεν υποστήριξε ότι αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι η Τουρκία παραχωρούσε εδάφη για να επιτρέψει στην ελληνική κοινότητα, που υπέστη εθνοκάθαρση μαζί με τους Αρμένιους, να επιστρέψει. Αν η Ουάσιγκτον, η Αθήνα και άλλα ευρωπαϊκά κράτη είχαν χρησιμοποιήσει την ευκαιρία να απαιτήσουν την επιστροφή της Σμύρνης, ο Ερντογάν θα μπορούσε να σκεφτεί δύο φορές την επιθετικότητα”!


ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ Η ΚΥΠΡΟΣ

Ο Ρούμπιν, υπέρμαχος του υποθαλάσσιου αγωγού East Med, μιλάει και για την Κύπρο, χαρακτηρίζοντας το βόρειο μέρος της “κατεχόμενο” από τον τουρκικό στρατό, υπογραμμίζοντας έτσι τα αυτονόητα!

ΜΑΪΚΛ ΡΟΥΜΠΙΝ: “Το ίδιο ισχύει για την υποστήριξη της Τουρκίας για το κράτος στη βόρεια Κύπρο, μια περιοχή που κατέχει ο στρατός της”!


ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ – ΝΟΜΙΜΟ ΤΟ PKK

Χάρτης Κουρδιστάν της CIA, 1948 (πηγή)

Ο πρώην Αξιωματούχος του Πενταγώνου, αφού επικρίνει σφοδρά την Τουρκία και τον Ερντογάν για την υποστήριξη του Ισλαμικού Κράτους και της Χαμάς, σαν “αντίποινα” προτείνει αναγνώριση του PKK ως νομίμου εκπροσώπου του “τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν”, όπως ακριβώς αναφέρει, ζητώντας μάλιστα και περίθαλψη από τις ΗΠΑ των Κούρδων που τραυματίζουν οι Τούρκοι! Κάτι τέτοιο συνεπάγεται όμως και την απελευθέρωση, π.χ. από Δύναμη “Δέλτα”, του φυλακισμένου επί 25 χρόνια στο Ίμραλι (ελληνική νήσος Καλόλιμνος – δείτε εδώ),, Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν!

ΜΑΪΚΛ ΡΟΥΜΠΙΝ: “Εάν ο Ερντογάν πρόκειται να ανακηρύξει τη Χαμάς μια νόμιμη ομάδα ανταρτών, γιατί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να μην απαντήσει ανακηρύσσοντας το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν μια νόμιμη οργάνωση; Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να προχωρήσουν παραπέρα προσφέροντας στα μέλη του ΡΚΚ και σε άλλους Κούρδους, τραυματισμένους από drone και αεροσκάφη της Τουρκίας, δωρεάν ιατρική περίθαλψη στις ΗΠΑ, ο Ερντογάν μπορεί να γκρινιάσει και να γκρινιάσει, αλλά ένα ισχυρότερο Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα μπορούσε απλώς να δείξει το δάχτυλο στον Ερντογάν και τα προηγούμενα που αγκάλιασε…

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα μπορούσε να ξεκινήσει χαρακτηρίζοντας όχι μόνο τη βόρεια Κύπρο κατεχόμενη, αλλά και την ανατολική Τουρκία. Εάν ο Ερντογάν περιγράφει τη Χαμάς ως τον νόμιμο εκπρόσωπο των Παλαιστινίων, τότε οι ΗΠΑ θα πρέπει να θεωρήσουν το PKK ως τον νόμιμο εκπρόσωπο του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν”!


ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΡΟΥΜΠΙΝ

Από το romioitispolis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου