Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΑΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ

του Μιχαήλ Χούλη, Θεολόγου*  

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΓΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ: Οι μάγοι, σήμερα, αποτελούν ξεχωριστές ομάδες ή Εταιρείες λατρείας με διαφορετικά δόγματα στις ΗΠΑ, αλλά και σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Εξασκούν ανεμπόδιστα τη μαγεία, την οποία θεωρούν αρχαιότερη και ανώτερη θρησκεία, χωρίς να εμποδίζονται από το νόμο, φτάνει να αποφεύγουν τον προσηλυτισμό και τη διαφθορά των δημοσίων ηθών. Οι μάγοι λατρεύουν ένα θεό και μια θεά απαραιτήτως, των οποίων τα αγάλματα διατηρούν στις δικές τους σατανικές τράπεζες. Πιστεύουν στην μετενσάρκωση, στην εσωτερική

δύναμη, στις θεραπείες εξ αποστάσεως κ.α. Σχεδιάζουν κύκλο στον οποίον πρέπει να εισέλθουν και εξέλθουν με τελετουργικό τρόπο για να αποφύγουν τα χτυπήματα των δαιμόνων, και χρησιμοποιούν όχι μόνο ράβδους και ξίφη, αλλά και βιβλία με ευχές και προσευχές δικές τους. Πριν απ’ τη μαγεία μάλιστα νηστεύουν για 24 ώρες, δεν καπνίζουν ή πίνουν και αποφεύγουν ερωτικές σχέσεις. Τέτοιες απαγορεύσεις από σατανικά πνεύματα έχουν πολλά μέντιουμ, διότι τους έχουν κυριεύσει.

Είναι ενταγμένοι σε Τάγματα Μαγείας, απλωμένα στα μεγαλύτερα κέντρα του κόσμου, ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΑΓΕΙΑΣ, ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΜΠΑΘΕΙΣ σε μεγάλες ομάδες ανθρώπων, αρέσκονται ιδιαίτερα στην ειδωλολατρία, έχουν σατανική ιεροσύνη, και σχηματίζουν ομάδες, που εργάζονται για παρασκευή θεραπευτικών ουσιών, για την πρόγνωση του μέλλοντος και τη στρατολόγηση νέων ταλέντων. Διακηρύσσουν επίσης στα διάφορα συγγράμματά τους ότι ο Χριστιανισμός είναι ανθρώπινης κατασκευής και προσπαθούν να μειώσουν το υπερφυσικό στοιχείο του, για να φανεί και τονιστεί η αξία της μαγείας ως υψηλής θρησκείας. Διοργανώνουν υπαίθρια φεστιβάλ μαγείας, εμφανίζονται σε τηλεοπτικές εκπομπές, γράφουν ή διαφημίζονται σε εφημερίδες, δίνουν μαθήματα σε κολλέγια, κατέκτησαν θρησκευτικά δικαιώματα στον στρατό κλπ.

ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΑΡΩ, ΟΙ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΙ ΚΑΙ Η ‘ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ’: Η Μαντεία ήταν πάντα συνδεδεμένη με τη μαγεία. Σήμερα σε διάδοση βρίσκονται τα χαρτιά Ταρώ για να εθίζουν τον κόσμο στην χαρτομαντεία, αναφέρονται σε πολλά μαγικά εγχειρίδια, αλλά και διαφημίζονται ελεύθερα μέσω περιοδικών και τηλεόρασης. Όχι μόνο αυτό, αλλά πωλούνται μαζί με βιβλία, για να συνηθίζουν τον κόσμο στο ΕΜΠΟΡΙΟ ΜΑΓΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΡΔΗ. Σήμερα Εταιρείες ή Λέσχες και Σύλλογοι Εσωτερισμού, που κινούνται και εργάζονται μέσα και έξω από την χώρα μας, μυστικά ή φανερά, διαδίδουν την μαγικού περιεχομένου φιλοσοφία τους και πωλούν τελετουργικά όργανα και ισχυρά φίλτρα. Ο αριθμός αυτών των παραθρησκευτικών ομάδων είναι μεγάλος. Οι κάρτες Ταρώ είναι κάρτες με σύμβολα του θανάτου και του διαβόλου, που σημαίνουν αλλαγή και υποταγή στο κακό. Προέρχονται από την ειδωλολατρική θρησκεία της Βαβυλώνας και βασίζονται στην Αριθμολογία. Η εσωτεριστική ερμηνεία τους κληρονομήθηκε στην εβραϊκή αποκρυφιστική Καμπαλά στα χρόνια της βαβυλωνιακής αιχμαλωσίας των Ιουδαίων. Μέσω της Καμπαλά πέρασαν και στην σύγχρονη εποχή μας. Τα Ταρώ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΝΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΥΠΟΥΛΗ ΜΟΡΦΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΣΜΟΥ, οδηγούν τους άσχετους εκκλησιαστικά συνανθρώπους μας στην ειδωλολατρία και την ανταρσία κατά του Θεού, δεδομένου ότι οι «ειδικοί» ερμηνευτές τους αρνούνται την θεότητα του Ιησού Χριστού και ειδωλοποιούν την φύση.


Σε διάδοση μεγάλη βρίσκονται ακόμη και οι ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΙ (κομμάτια χαλαζία) που χρησιμοποιούνται στο νεοεποχικό διαλογισμό, σε συνδυασμό με μουσική, κατάλληλο φωτισμό και ναρκωτικά. Οι κρύσταλλοι είναι τα φυλακτά της Νέας Εποχής, τα οποία ξεκίνησαν την δεκαετία του ’80 και σήμερα οι πωλήσεις τους φτάνουν σε αστρονομικά ύψη. Ο σκοπός, για τους οπαδούς και όσους τους κατέχουν, είναι η πνευματική ενέργεια που εκλύουν και η, μέσα από την αυτοΰπνωση, «ανακάλυψη» της «συμπαντικής αλήθειας».  Όταν μιλάμε για Νέα Εποχή εννοούμε ένα συγκρητιστικό κατασκεύασμα από αρχαίες θρησκείες, ειδωλολατρία, πνευματισμό και γνωστικισμό, που μάχονται γενικά τον Χριστιανισμό παγκοσμίως.  Μέσω της Νέας Εποχής ο σατανισμός απλώνεται σήμερα ΕΝΔΕΔΥΜΈΝΟΣ ΠΟΛΛΈΣ ΦΟΡΈΣ ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΌ ΜΑΝΔΎΑ. Σήμερα, κατοχυρωμένες νομικά οι πρακτικές της μαγείας (στο πλαίσιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας), αρνούνται τον Ιησού Χριστό ως μοναδικό Θεό και Σωτήρα και προσανατολίζουν τους οπαδούς τους στο να λατρεύουν τους εαυτούς τους ή συνολικά την ανθρωπότητα ως Θεό.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΗΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΑΓΕΙΑ: Στην Αγία Γραφή ο Θεός  απαγορεύει αυστηρά στους πιστούς να έχουν σχέση με τέτοιου είδους ενέργειες: «Δεν θα υπάρχει μεταξύ σας μάγος, που θα ψάλλει μαγικές ωδές, ούτε άνθρωπος που θα φαίνεται να μιλά από την κοιλιά του, ούτε τερατοσκόπος (που θα παρατηρεί τέρατα στον ουρανό για να προλέγει το μέλλον), ούτε άλλος που θα ρωτά τους νεκρούς (πνευματιστής). Εκείνος που θα κάνει τέτοια πράγματα (θα) είναι σιχαμερός μπροστά στον Κύριο, τον Θεό σου» (Δευτερ. 18,11).

Τα παιδιά μας μυούνται σιγά-σιγά και με ευχάριστο τρόπο -μέσω αναγνωσμάτων, τηλεοπτικών εκπομπών, κινηματογραφικών έργων, internet, video games- σε έναν κόσμο μαγείας, αποκρυφισμού, σεξολαγνείας και βλασφημίας. Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΤΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΘΕΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΘΕΟ, ότι υπάρχουν «Δυνάμεις» στη φύση που μπορούμε να εξασκήσουμε με κατάλληλες τεχνικές, ότι οντότητες με υπερφυσικές δυνάμεις και πνευματικοί εξωγήινοι «διδάσκαλοι» μπορούν να μας κάνουν «ΚΑΝΑΛΙΑ» και να επικοινωνήσουν με τους ανθρώπους μέσω ημών, ότι Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ και η γιόγκα μπορεί να ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ καλλίτερα την χριστιανική προσευχή, ότι ο Χριστός δεν είναι ο μόνος ενσαρκωμένος Θεός, αλλά μια από τις πολλές ενσαρκώσεις θείων όντων, ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξόρκια και αποκρυφιστικά σύμβολα για όποιο σκοπό θέλουμε και ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΝΕΚΡΩΝ, παρά μόνο αιθέρια πνεύματα που ταξιδεύουν στους αιώνες και συνεχώς χρησιμοποιούν διαφορετικά σώματα για να υλοποιηθούν.

 

Τέλος, Η ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ κατακλύζει όλο και περισσότερο τα παιδιά μας με ιστορίες σχετικές με οραματισμούς, μεταφυσικά όνειρα, μαντείες και θεραπείες μέσω απόκρυφων δυνάμεων. Στο πλαίσιο αυτό, οι επίδοξοι, δυτικοφερμένοι και επιχειρηματίες γκουρού κερδίζουν έδαφος και οι νεοεποχίτες ιερείς αλλότριων θεών παραμυθιάζουν τους νέους μας με υποσχέσεις αυτοφώτισης, αυτοσωτηρίας και ψυχικής ηδονής. Ο Phil Phillips επισημαίνει πολύ εύστοχα: «ΌΤΑΝ ΤΟ  ΠΑΙΔΊ ΦΤΆΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΊΑ, ΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΊΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΈΧΟΥΝ ΕΝΣΤΑΛΆΞΕΙ ΤΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΈΣ ΑΞΊΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΊΣΤΗ, ΘΑ ΓΝΩΡΊΖΕΙ ΠΟΛΎ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΌ ΑΠ’ ΌΣΑ ΘΑ ΓΝΩΡΊΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΌ» [Tex Marrs, «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Τα σκοτεινά μυστικά της», εκδ. Μπίμπης, σελ. 225].

«Ο μικρός μάγος (Χάρι Πότερ) έρχεται σε μια εποχή που τα παιδιά μας ζητούν πρότυπα για να πορευτούν μέσα στη ζωή με εφόδια χρήσιμα τόσο για τα ίδια όσο και για την κοινωνία μας. Ένα ζωντανό πρότυπο από το οποίο έχει ανάγκη η εποχή μας είναι ο Κύριος Ιησούς Χριστός και Σωτήρας όλου του κόσμου, που πρώτος δίδαξε την αγάπη, τη συγγνώμη και την υπομονή» (Αθ. Νεοφώτιστος, πρόεδρος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων, στο περιοδ. «Διάλογος», τ. 32, σελ. 41-42). Η ευθύνη μας, κλείνοντας τούτη την ενημέρωση, είναι τεράστια. 

Δείτε επίσης: ΚΟΝΤΡΑ ΤΟΝ ΠΗΡΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ (Προς μελοποίηση)

Οι αθώες παιδικές ψυχές έχουν ανάγκη άδολης και αγνής, απονήρευτης και ανιδιοτελούς μόρφωσης και ψυχαγωγίας. Ας μην τους την στερήσουμε. Ας μην την διαστρεβλώνουμε. Ας μην την αντικαθιστούμε με βρώμικες πηγές, ρυπαρά αναγνώσματα, φτηνό ποιοτικά βιβλίο και ανάλογη τηλεθέαση. Ας συμβάλλουμε όσο μπορούμε στην ψυχοσωματική υγεία των παιδιών μας. Ας προσέξουμε πριν είναι πολύ αργά!

Από το ksipnistere

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου