Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023

«Πέφτει» η Γερμανία: Χιλιάδες επιχειρήσεις χρεοκοπούν, «λυγίζει» η βιομηχανία

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το blog μας, βοηθείστε μας να συνεχίσουμε.

Η κυβέρνηση αρνείται να εφαρμόσει ωφέλιμα μέτρα τόνωσης που προτείνουν οικονομολόγοι

2022 υπό την πίεση της τεχνητής αύξησης του ενεργειακού κόστους και άλλων δυσμενών συνθηκών. 

Σε συνέντευξή του στην Berliner Zeitung, ο οικονομολόγος Heiner Flassbeck προειδοποιεί για σοβαρότατη ύφεση που βρίσκεται προ των πυλών. 

Για την Γερμανία, νούμερο ένα χώρα, υποτίθεται στην Ευρώπη, όλοι οι δείκτες δείχνουν προς τα κάτω. Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός πως

το ζοφερό συναίσθημα επικρατεί και σε πάλαι ποτέ εμβληματικές βιομηχανίες.

Στην γερμανική μηχανολογία, για παράδειγμα, η ζήτηση έχει μειωθεί κατά 15 τοις εκατό. Ο κύριος λόγος για αυτό είναι η άνοδος των επιτοκίων, λέει ο Ralph Wiechers, επικεφαλής οικονομολόγος στην Ένωση Γερμανών Μηχανολόγων Μηχανικών (VDMA). Τα υψηλά επιτόκια επηρεάζουν αρνητικά την επενδυτική δραστηριότητα και η ζήτηση μειώνεται.

Ως εκ τούτου, ο Flassbeck ζητά την μείωση των βασικών επιτοκίων. Αυτό είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει τώρα η κεντρική τράπεζα. Ο Flassbeck είναι βέβαιος ότι η κατανάλωση πρέπει να ενισχυθεί, συγκρίνοντας την τρέχουσα κατάσταση με το σοκ στην τιμή του πετρελαίου στις αρχές της δεκαετίας του 1970.

 

«Ο συνδυασμός του σοκ ζήτησης και των υψηλών επιτοκίων θα οδηγήσει πιθανώς σε σοβαρή ύφεση στην Γερμανία», είπε ο οικονομολόγος.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής τα λόγια του έχουν πέσει στο κενό με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να επιμένει στην εφαρμογή των διεθνιστικών μέτρων που οδηγούν στην φτωχοποίηση!!! Ο υπουργός Οικονομικών Habeck (Bündnis 90/Die Grünen) και ο υπουργός Οικονομικών Lindner (FDP) έχουν μέχρι στιγμής απορρίψει προγράμματα οικονομικής τόνωσης.

Όλα δείχνουν πως τα πράγματα θα χειροτερέψουν σε όλη την Ευρώπη…!!!

Δείτε επίσης: ΕΔΩ, ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ (Προς μελοποίηση)

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-DPA

el.gr

Από το triklopodia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου