Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

Το άγχος της ΝΔ για το αποτέλεσμα των δεύτερων εκλογών φέρνει το σενάριο τρίτης κάλπης τον Αύγουστο που όμως μπορεί να γυρίσει «μπούμερανγκ»

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το blog μας, βοηθείστε μας να συνεχίσουμε.

Το άγχος της Νέας Δημοκρατίας για επίτευξη αυτοδυναμίας μεταφέρει ουσιαστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ελληνική κοινωνία μετά τα όσα είπε χθες σε συνέντευξη στην ΕΡΤ όπου επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά πως αν δεν κερδίσει τώρα την αυτοδυναμία λόγω επτακομματικής Βουλής θα πάει σε νέες εκλογές τον Αύγουστο, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο να υπάρξει μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές υπηρεσιακή κυβέρνηση!

Πρόκειται για υπαρκτό κίνδυνο, ακόμα και με την

ενισχυμένη αναλογική και το μέγιστο μπόνους των 50 εδρών να μην καταφέρει η ΝΔ να κερδίσει μία σχετικά καλή αυτοδυναμία των 155 εδρών.

Γιατί μία αυτοδυναμία οριακής φύσεως με 151 έδρες είναι ακόμα χειρότερη από μία… συγκυβέρνηση.

Με 151 έδρες, η ΝΔ δεν θα έχει το περιθώριο να ασκήσει σε βάθος χρόνου την κυβερνητική της πολιτική και ταυτόχρονα δεν θα έχει ούτε το «σωσίβιο» της… συγκυβέρνησης. Βασικά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα εύχονταν να είχε συγκυβερνήσει…

Εξήγησε χθες ο Κ.Μητσοτάκης ότι «εμείς ζητούμε μια ισχυρή αυτοδυναμία, για σταθερή κυβέρνηση που να μπορεί να υλοποιεί τις μεγάλες αλλαγές» και διευκρίνισε ότι «Επειδή έχω αποκλείσει κατηγορηματικά οποιαδήποτε σύμπραξη με κόμματα και κομματίδια στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, ένα τέτοιο σενάριο νομοτελειακά, θα μας οδηγούσε σε εκλογές τον Αύγουστο. Μην κοροϊδευόμαστε».

Θα πει κάποιος, «καλά ακόμα και με 40% φοβούνται στη ΝΔ ότι δεν θα έχουν αυτοδυναμία»;

Φοβούνται, γιατί στο παρελθόν οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις υπήρχαν όταν η Βουλή ήταν το πολύ… εξακομματική. Η επτακομματική «στραβώνει» πολύ τα πράγματα. Πάντως και οι εκλογές τον Αϋγουστο είναι «ρώσικη ρουλέτα».


Ο Αύγουστος είναι τρομακτικός από μόνος του για τους Έλληνες πολίτες καθώς το 70% της χώρας παίρνει την άδειά του εκείνη την περίοδο.

Αλήθεια πόσο θα συνέφερε κάτι τέτοιο τον Κ.Μητσοτάκη; Η αποχή σε μία τέτοια περίπτωση θα ήταν εξασφαλισμένα μεγάλη.

Κανείς Έλληνας αυτή τη στιγμή δεν είναι διαθέσιμος να χαραμίσει τις διακοπές του για να πάει να ψηφίσει.

Ο λόγος είναι πολύ απλός, κάθε χρονιά για τον Έλληνα πολίτη γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη.

Το μόνο που του έχει απομείνει είναι αυτές οι δύο θερινές εβδομάδες για να κάνει κάποιες διακοπές σε κάποια παραλία και προσπαθεί να αδειάσει το κεφάλι του από όλα τα προβλήματα που τον απασχολούν.

Έτσι λοιπόν αν δεν κερδίσει την ποθητή αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές τι είναι αυτό που κάνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη τόσο αισιόδοξο ότι θα το καταφέρει σε τρίτες εκλογές μέσα στον Αύγουστο;

 

Διότι οι πολίτες που θα λείπουν από την κάλπη δεν θα έχουν κομματικό πρόσημο και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει σε τι ποσοστό θα είναι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, οι ψηφοφόροι του ΣυΡιζΑ, οι ψηφοφόροι οποιοδήποτε άλλου κόμματος.

Επί της ουσίας πρόκειται απλά για μία απειλή του τύπου «αν δεν με ψηφίσετε θα έχετε συνέπειες».

Όμως ένα τέτοιο ενδεχόμενο δείχνει περισσότερο φόβο και άγχος απ αυτόν που εξαπολύει μία τέτοια «προειδοποίηση» πάρα σιγουριά ότι βρίσκεται κοντά στην επίτευξη του πολιτικού του στόχου.


Δείτε επίσης: Μια τρομακτική προφητεία(:) από το 1968, που δείχνει να επαληθεύεται!


Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Αύγουστος είναι ο πιο αχαρτογράφητος μήνας από πολιτικής απόψεως για όλο το έτος.

Δεν είναι τυχαίο πως τον Αύγουστο δεν διεξάγονται σχεδόν ποτέ δημοσκοπήσεις.

Και αυτό γιατί οι δημοσκόποι ξέρουν πως δεν θα λάβουν «σωστά» αποτελέσματα.

Το μυαλό των Ελλήνων, τον συγκερκιμένο μήνα, είναι κυριολεκτικά αλλού…

                      
pronews.gr

Από το triklopodia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου