Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Ο πρώτος φορητός υπολογιστής επαυξημένης πραγματικότητας (βίντεο)


 Επιτρέπει στον χρήστη του να εργάζεται σε μια εικονική οθόνη μεγέθους ως και 100 ιντσών.

H ισραηλινή νεοφυής εταιρεία Sightful Spacetop παρουσίασε ένα φορητό υπολογιστή που ενσωματώνει τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας δημιουργώντας μια εικονική οθόνη στον χρήστη που μπορεί να φτάσει σε μέγεθος τις 100 ίντσες δημιουργώντας ένα περιβάλλον γραφείου οπουδήποτε και αν αυτός βρίσκεται. Η εταιρεία πιστεύει ότι

η συσκευή αυτή μπορεί να δημιουργήσει μια νέα αγορά στη βιομηχανία των υπολογιστών.

Ο φορητός υπολογιστής ονομάζεται Spacetop και αποτελείται από ένα πληκτρολόγιο, μια επιφάνεια αφής, ένα μαλακό κάλυμμα και φυσικά τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητα που ονομάζονται NReal AR τα οποία συνδέονται με το όλο σύστημα. Φορώντας τα γυαλιά ο χρήστης βλέπει μπροστά του μια γιγάντια αιωρούμενη οθόνη σε οποιοδήποτε περιβάλλον βρίσκεται. Ο Sightful λέει ότι η οθόνη υψηλής ανάλυσης μπορεί να εκτείνεται έως και 100 ίντσες δυνατότητα χρήσιμη σε όσους πρέπει ή θέλουν να εργάζονται έχοντας ανοικτά ταυτόχρονα πολλά παράθυρα και οθόνες.

 

Η Sightful λέει ότι όποιος προγραμματιστής ενδιαφέρεται να συνεργαστεί μαζί της μπορεί να της στείλει μέσω της ιστοσελίδας της κάποιες εφαρμογές που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στο Spacetop. Ο υπολογιστής αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά μέχρι το τέλος του χρόνου σε μια τιμή περίπου δύο χιλιάδων δολαρίων που είναι τιμή που κοστίζουν τα καλής ποιότητας και ισχύος συμβατικά λάπτοπ.

                     
Από το naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου