Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Οι πλούσιοι στις ΗΠΑ επιζητούν την «αθανασία»: Ξεπερνούν τα 110 δισ. δολάρια που έχουν επενδύσει σε εταιρείες που την «υπόσχονται»

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το blog μας, βοηθείστε μας να συνεχίσουμε. 

Η ομάδα στρατηγικών αναλυτών της Bank of America χαρακτηρίζει την έρευνα για την αθανασία μέγα επενδυτικό πεδίο για την επόμενη δεκαετία.  Μέχρι στιγμής επιχειρήσεις, ακαδημαϊκοί και επιστήμονες έχουν επενδύσει στη συγκεκριμένη βιομηχανία πάνω από 110 δισεκατομμύρια δολάρια.

Oταν η Neuralink παρουσίασε τα τελευταία της σχέδια για το εμφύτευμα εγκεφάλου που έχει υποσχεθεί πως θα φέρει την επανάσταση στην ανθρωπότητα, ο Μασκ μάλιστα είπε ότι θα εμφυτεύσει

και ο ίδιος κάποια στιγμή στο μέλλον μία τέτοια συσκευή στο κεφάλι του.

Ο στόχος είναι η δημιουργία μίας συσκευής που μπορεί να εμφυτευθεί στον ανθρώπινο εγκέφαλο αποτελώντας το μέσο διασύνδεσης για τον έλεγχο ενός υπολογιστή με την εγκεφαλική δραστηριότητα.

Η εταιρεία έλαβε πριν από λίγες ημέρες το πράσινο φως από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για να ξεκινήσει τις πρώτες κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους. «Η απόφαση της υπηρεσίας FDA αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό πρώτο βήμα που θα επιτρέψει μια μέρα στην τεχνολογία μας να βοηθήσει πολλούς ανθρώπους», ανέφερε η εταιρεία «Neuralink» σε μήνυμά της στο Twitter,  σπεύδοντας να διευκρινίσει πως η «στρατολόγηση» εθελοντών για τις «κλινικές δοκιμές» που θα διεξαγάγει «δεν έχει αρχίσει ακόμη». Αναμένεται πάνω απ’ όλα να βοηθήσει παράλυτους, ή πάσχοντες από νευρολογικές παθήσεις.

Η τελική φάση της εξέλιξης του τσιπ προβλέπει ότι θα είναι τόσο καλά συνδεδεμένο με τον εγκέφαλο που θα μπορεί να αποθηκεύει όλη τη μνήμη του ανθρώπου. «Δυνητικά θα μπορούσες να “κατεβάσεις” όλες τις αναμνήσεις σου σε νέο (ανθρώπινο) σώμα ή σε ρομποτικό κορμί» λέει ο Μασκ.

Ο πολυπράγμων ιδρυτής της Tesla και ιδιοκτήτης και του Twitter είναι ένας από τους κροίσους που προσπαθεί να νικήσει τον θάνατο. Συνοδοιπόροι του ο Τζεφ Μπέζος της Amazon, το Λάρι Πέιτζ της Google, ο Λάρι Ελισον της Oracle και ο Πίτερ Τιλ της Palantir.


Για την Σίλικον Βάλεϊ η αθανασία αποτελεί το Άγιο Δισκοπότηρο.  Παρότι η επιτυχία των δύσκολων αυτών εγχειρημάτων είναι κάθε άλλο παρά εγγυημένη, ελπίδα τους είναι ότι διάφορα φάρμακα, θεραπείες και άλλες τεχνολογίες της υγείας θα επιτρέψουν στους ανθρώπους να ζήσουν και πέρα από τα 100 τους χρόνια, ενδεχομένως έως τα 200, τα 300 ή και ακόμα περισσότερο.

O Mπέζος έχει επενδύσει στην startup «αναζωογόνησης» που ονομάζεται Altos Labs. Η εταιρεία είναι μια φιλόδοξη προσπάθεια αντιγήρανσης που υποστηρίζεται από 3 δισ. δολάρια για να μεταμορφώσει την ιατρική μέσω του προγραμματισμού κυτταρικής αναζωογόνησης. Aποτελείται από μια κοινότητα κορυφαίων επιστημόνων, κλινικών ιατρών και ηγετών τόσο από τον ακαδημαϊκό όσο και από τον βιομηχανικό χώρο που εργάζονται για την αποκατάσταση της υγείας και της ανθεκτικότητας των κυττάρων, με στόχο την αναστροφή των ασθενειών και τον μετασχηματισμό της ιατρικής. H εταιρεία ασχολείται με την τεχνολογία του βιολογικού επαναπρογραμματισμού και έχει ως επενδυτή τον Ρωσο-ισραηλινό Γιούρι Μίλνερ.

Πιο εμβληματική θεωρείται η συμμετοχή στην Altos Labs του Ιάπωνα Σίνια Γιαμανάκα, που το 2012 τιμήθηκε με το Νόμπελ Ιατρικής για τις έρευνές του στον επαναπρογραμματισμό των κυττάρων, ώστε ένα ενήλικο κύτταρο να μπορεί να ανακτήσει τις ικανότητες που έχουν τα εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα, με την προσθήκη μόλις τεσσάρων πρωτεϊνών.


Ο ιδρυτής της Oracle Λάρι Ελισον, έχει επενδύσει πάνω από 370 εκατ. δολάρια στην έρευνα γύρω από τη γήρανση και τις ασθένειες που σχετίζονται με το γήρας. Και οι ιδρυτές της Google βοήθησαν στη δημιουργία της Calico. Με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, η εταιρεία άρχισε να λειτουργεί με χρηματοδότηση της Google. Πλέον αποτελεί θυγατρική της μητρικής εταιρείας Alphabet Inc.

Ένας από τους πιο παθιασμένους επενδυτές της… αθανασίας είναι ο Πίτερ Τιλ, ο οποίος υπήρξε συνιδρυτής της PayPal και της Palantir. Το 2006, ο Τιλ χρηματοδότησε με 3,5 εκατ. δολάρια την έρευνα για την αντιγήρανση, μέσω του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος Methuselah Mouse Prize.

«Γοργή πρόοδος στην επιστήμη της βιολογίας υπόσχεται έναν θησαυρό από ανακαλύψεις μέσα σε αυτόν τον αιώνα, συμπεριλαμβανομένης της δραματικής βελτίωσης της υγείας και της μακροβιότητας για όλους», έλεγε τότε. Μαζί με τον Μπέζος έχει επενδύσει στην Unity Biotechnology, μία εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο που θέλει να «εξαφανίσει  το ένα τρίτο των ασθενειών του ανθρώπου στον ανεπτυγμένο κόσμο». Στη Βρετανία ο δισεκατομμυριούχος Τζιμ Μέλον επενδύει στην Juvenescence, την εταιρεία που ασχολείται με την επιμήκυνση της ανθρώπινης ζωής.


Ανάμεσα στις θεραπείες αντιγήρανσης στις οποίες επενδύει η Juvenescence είναι η Insilico Medicine, η οποία στοχεύει να χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη στην ανακάλυψη φαρμάκων. Η Juvenescence έχει επενδύσει επίσης στην AgeX Therapeutics, μία εταιρεία από την Καλιφόρνια που προσπαθεί να δημιουργήσει βλαστοκύτταρα που μπορούν να αναγεννήσουν τον γερασμένο ιστό, καθώς και στην LyGenesis, η οποία θέλει να χρησιμοποιήσει τους λεμφαδένες σαν «βιοαντιδραστήρες», όπου θα αναπτύσσονται όργανα για μεταμοσχεύσεις. Ο επενδυτής της τεχνολογίας και συνιδρυτής του Skype, Γιαν Τάλιν εξηγεί ότι η προσπάθεια της Σιλικον Βάλεϊ να ζήσει για πάντα τελικά θα ωφελήσει ολόκληρη την ανθρωπότητα.


Δείτε επίσης: Ο αιμομίκτης βασιλιάς με τα σάπια σπλάχνα, που δεν μπορούσε να μιλήσει


«Αυτοί που υιοθετούν πρώτοι μία νέα τεχνολογία πάντα πληρώνουν περισσότερα και αναλαμβάνουν μεγαλύτερα ρίσκα από τη μαζική αγορά», λέει.

https://www.pronews.gr/

Από το maradclub

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου