Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Δρ. Κ. Βαρδάκας : “γιατί οι ΗΠΑ δεν θα στείλουν τώρα αεροπλανοφόρο στο ΑΙΓΑΙΟ να περιπολεί, ώστε να αποσοβηθεί Ελληνοτουρκική σύρραξη;”

 Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Είμαστε τόσο κοντά;

Υπάρχουν δημοσιεύματα που αναπαράγουν ειδήσεις προτάσεων και εισηγήσεων προς τις ΗΠΑ να στείλουν αεροπλανοφόρο να  περιπολεί πάνω – κάτω το ΑΙΓΑΙΟ ώστε να αποτραπεί σύγκρουση Ελλάδος – τουρκίας.

Μέσα σε αυτές τις εισηγήσεις αναφέρονται

επίσης για την ακατάληπτη και  παράδοξη συμπεριφορά του Ερντογάν σε σχέση με τις υποχρεώσεις της χώρας του προς το ΝΑΤΟ, δηλαδή τα γνωστά που ακούμε και περί αυτών έχουν γραφεί τόμοι σελίδων δίχως να βγαίνει άκρη.

ο κ. Ερντογάν απειλεί ευθέως και απροκάλυπτα την Ελληνική κυβέρνηση και βλέπουμε τον υπεύθυνο του ΝΑΤΟ να προσπαθεί να τον καλμάρει και να φτάνει να λέει ότι η τουρκία έχει δίκαια.


ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;

Ο τούρκος απειλεί ” θεούς και δαίμονες”  αλλά στο παρασκήνιο δουλεύει εντατικά να πετύχει τα θέλω του με αυτό τον τρόπο.

Ενώ οι δυτικοί τον κατηγορούν ότι με την συμπεριφορά του αυτή στην Αν. Μεσόγειο αποδυναμώνει την νότια πλευρά του ΝΑΤΟ και έτσι δημιουργεί υποκινούμενος υπό της Ρωσίας συνθήκες αντιπερισπασμού , την στιγμή μάλιστα που ο πόλεμος πάει να επεκταθεί στην Ευρώπη βλ. Λιθουανία – Βαλτικές, την ίδια ώρα η Δύση φαίνεται να είναι σε διαπραγματεύσεις με την τουρκία.

Η χώρα αυτή κρατάει το κλειδί των σημερινών γεωπολιτικών εξελίξεων και το νοικιάζει αυτό το κλειδί όποιος δώσει περισσότερα για να ανοίξει η πόρτα και η πόρτα είναι τα ΣΤΕΝΑ που οδηγούν από το ΑΙΓΑΙΟ προς την Μαύρη θάλασσα και το αντίστροφο.

Αυτό το κλειδί και αυτήν την πόρτα τα χρειάζονται τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά οι Δυτικοί την στιγμή που οι Ρώσοι ετοιμάζονται να καταλάβουν την Οδησσό και να καταστήσουν την Ουκρανία περίκλειστο κράτος και την Μαύρη θάλασσα να την κάνουν ρωσική λίμνη.

Οπότε τι αεροπλανοφόρο να φέρουν εδώ να περιπολεί , όταν έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη τον γείτονα;

Πότε μπορούν να φέρουν εδώ αεροπλανοφόρο που θα ανεβοκατεβαίνει το ΑΙΓΑΙΟ σαν χωροφύλακας;

Πιθανώς όταν τελειώσουν οι διαπραγματεύσεις και οι τούρκοι πάρουν αυτά που θέλουν ,” αχ καημένη Ελλάδα” .

Μπορεί δηλ. μετά να έρθουν οι σύμμαχοι για να επιβάλλουν την ειρήνη και να αστυνομεύσουν  την νέα κατάσταση , ταυτόχρονα θα είναι πάντα κοντά στα πολυπόθητα ΣΤΕΝΑ και την Μαύρη Θάλασσα;


Αδελφοί αυτά είναι σχέδια ανθρώπων που πολλές φορές μπλέκουν τα πράγματα περισσότερο γιατί ο τούρκος πάντα ρίχνει τις συμφωνίες και είναι πλεονέκτης βλ. Κύπρο.

Να παρακαλούμε να γίνει το ΑΓΙΟ ΣΧΕΔΙΟ του ΘΕΟΥ στην πατρίδα μας.

Τα τελευταία 24ωρα οι ιθύνοντες έγιναν ” σαν γεροντάδες”  ( σχήμα λόγου) και μιλάνε για επίθεση των τούρκων , ταυτόχρονα προσδιορίζουν ημερομηνίες και φυσικά ξεχνούν ότι τόσα χρόνια δεν κάναμε τίποτε να θωρακιστεί η χώρα απέναντι στον σουλτάνο που με τα ” μαγικά του μας κοίμιζε γιατί βρήκε υπόστρωμα εδώ μεγάλης αμαρτίας και φιλαργυρίας” .


Είναι τόσο πονηροί που μπορούν να εκμεταλλευθούν τα προρρηθέντα  υπό των αγίων μας και στο τέλος να μας πουν ” δείτε όλα αυτά τα είπαν οι άγιοι σας” ” οπότε βουλώστε το”

Πόσο πονηρές είναι οι μέρες μας που και ο πονηρός και τα όργανα του δεν αντέχουν  τέτοια δαιμονική χαρά.

Όταν η αδιαφορία μας γίνει πόνος – σοκ και έκπληξη αμέσως θα καταλάβουμε πόσο μισούν το ΦΩΣ της Ορθόδοξης Ελλάδος. Είμαστε βέβαιοι ότι τότε θα κατανοήσουμε πόσες μαζωγμένες αδικίες έγιναν εις βάρος μας , τόσες πολλές που θα φοβηθούμε και ίσως αυτός ο φόβος να γίνει εφαλτήριο μετάνοιας, εγγρήγορσης και σωτηρίας ημών και της πατρίδος.

 https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Από το triklopodia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου