Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Το παλαιότερο παντελόνι του κόσμου είναι 3.000 ετών

Αρχαιολόγοι αποκάλυψαν πρόσφατα τα μυστικά σχεδιασμού, πίσω από το παλαιότερο παντελόνι του κόσμου. 

Το μάλλινο παντελόνι, ηλικίας 3.000 ετών ανήκε σε έναν άνδρα που θάφτηκε μεταξύ 1000 και 1200 π.Χ. στη Δυτική Κίνα. Για την κατασκευή του, αρχαίοι υφαντές συνδύασαν τέσσερις διαφορετικές τεχνικές, ώστε να δημιουργήσουν ένα ένδυμα ειδικά σχεδιασμένο για μάχες πάνω σε άλογο, με ευελιξία σε ορισμένα σημεία και

στιβαρότητα σε άλλα.

Στη εποχή μας, το παντελόνι είναι ένα από το πιο συνηθισμένα ενδύματα που επιλέγουμε στην καθημερινότητά μας. Ωστόσο στην πραγματικότητα πρόκειται για μια τεχνολογική ανακάλυψη. Οι έφιπποι βοσκοί και οι πολεμιστές της αρχαιότητας, χρειάζονταν καλύμματα για τα πόδια τους, τα οποία θα ήταν αρκετά εύκαμπτα ώστε να αφήνουν τον χρήστη να κουνάει άνετα τα πόδια του πάνω σε ένα άλογο χωρίς να σκίζεται το ύφασμα ή να αισθάνεται ότι τον σφίγγει. Ταυτόχρονα, χρειάζονταν κάποια πρόσθετη ενίσχυση σε κρίσιμες περιοχές όπως τα γόνατα.


Για τους κατασκευαστές των παλαιότερων παντελονιών του κόσμου, που κατασκευάστηκαν στην Κίνα πριν από περίπου 3.000 χρόνια, η απάντηση ήταν προφανώς η χρήση διαφορετικών τεχνικών ύφανσης για την παραγωγή υφάσματος με συγκεκριμένες ιδιότητες σε ορισμένες περιοχές, παρά την ύφανση ολόκληρου του ενδύματος από την ίδια ίνα μαλλιού.

Από το secnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου