Όταν σκεφτόμαστε το άμυλο, αυτό που έρχεται αμέσως στο μυαλό για τους περισσότερους από εμάς είναι το ψωμί και ακολουθεί το ρύζι και οι πατάτες.
Για τα περισσότερα άτομα με διαβήτη, τo άμυλo θεωρείται απαγορευμένη τροφή. Τι είναι όμως το άμυλο; Τα άμυλα εμπίπτουν στην ευρεία κατηγορία των υδατανθράκων, μαζί με τα φρούτα, το γάλα, τα μη αμυλούχα λαχανικά και τα γλυκά. Υπάρχουν 3 κύριοι τύποι υδατανθράκων: οι φυτικές ίνες, η ζάχαρη και
το άμυλο. Μερικά παραδείγματα αμυλούχων τροφών περιλαμβάνουν τα δημητριακά και τα ζυμαρικά (συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι ολικής αλέσεως), το λευκό και καστανό ρύζι, ψωμιά και κράκερ, αμυλούχα λαχανικά όπως λευκές πατάτες, γλυκοπατάτες και άλλα λαχανικά.Ποια άμυλα να επιλέξω;
Μερικές εξαιρετικές πηγές υγιεινού αμύλου περιλαμβάνουν: λαχανικά, όσπρια, φασόλια και δημητριακά ολικής αλέσεως. Τα υγιή άμυλα περιέχουν μέταλλα και βιταμίνες, φυσική ζάχαρη και διαιτητικές ή φυτικές ίνες. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι καθοριστικής σημασίας για τη διατήρηση μιας υγιεινής διατροφής, καθώς μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία από ορισμένες ασθένειες όπως οι καρδιακές παθήσεις, να βοηθήσουν στον έλεγχο του βάρους (ακόμη και στην απώλεια βάρους) και να σας προσφέρουν μια πηγή ενέργειας μακράς διαρκείας.
Ακολουθεί βίντεο:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου