Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Με τις πλάτες του ΝΑΤΟ, η Ουκρανία σπρώχνει την Ευρώπη προς τον αφανισμό της: «Προετοιμαστείτε για πόλεμο με τους Ρώσους»

 Πρόκειται περί αυτοκτονικής πολιτικής.

Συντηρείται σκοπίμως η ένταση στην Ανατολική Ευρώπη, ούτως ώστε ανά πάσα στιγμή να υπάρχει ο φόβος ενός μεγάλου “μπαμ! Σε κάθε περίπτωση η Ευρώπη θα είναι ο μεγάλος χαμένος, νομίζοντας ότι μπορεί να τα βάλει με τα ρωσικά υπερόπλα.

«Το Παρίσι και το Βερολίνο πρέπει να προετοιμαστούν για

ενδεχόμενο ξέσπασμα συγκρούσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας», προειδοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών του Κιέβου εν μέσω αβάσιμων φημών ότι η Μόσχα αναπτύσσει τις στρατιωτικές της δυνάμεις στα σύνορα.

Ο Ντμίτρo Κουλέμπα σήμανε τον κώδωνα του κινδύνου τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους δυτικούς ομολόγους του, λέγοντας ότι η Δύση θα πρέπει να μην αποφύγει τη δέσμευσή της για στήριξη σε περίπτωση σύγκρουσης.

«Εάν η Ρωσία αρχίσει να επιτίθεται, απλά δεν θα έχετε χρόνο να συντονιστείτε και να περάσετε από όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Γι’ αυτό, παρακαλώ κάντε την προπαρασκευαστική εργασία τώρα, γιατί αν συμβεί το στρατιωτικό σενάριο, απλά δεν θα υπάρχει χρόνος», προέτρεψε τους Γάλλους και Γερμανούς ομολόγους του, Jean-Yves Le Drian και Heiko Maas.

Οι ισχυρισμοί των Ουκρανών βρήκαν σύμφωνο τον Γενικός Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος με τη σειρά του χθες προειδοποίησε τη Ρωσία να πάψει να συγκεντρώνει πολυάριθμα στρατεύματα στα ουκρανικά σύνορα:

 

«Οποιαδήποτε νέα πρόκληση ή επιθετική ενέργεια εκ μέρους της Ρωσίας θα ήταν πολύ ανησυχητική. Καλούμε την Ρωσία να επιδείξει διαφάνεια ως προς τις στρατιωτικές ενέργειες», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα.

Οι Ουκρανοί διαμαρτύρονται ήδη από την περασμένη Άνοιξη για την υπερσυγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων μερικά μόνο χιλιόμετρα από τις ημι-αυτόνομες επαρχίες της Ανατολικής Ουκρανίας.

Η Δύση θεωρεί πως το Κρεμλίνο θα εκμεταλλευτεί την εμπόλεμη κατάσταση στην Αν. Ουκρανία, με την πλευρά των Ρώσων να αρνείται κάθε σενάριο εισβολής.

«Έχουμε πει επανειλημμένα ότι η κίνηση των ενόπλων δυνάμεών μας στο δικό μας έδαφος δεν πρέπει να αφορά κανέναν. Η Ρωσία δεν αποτελεί απειλή για κανέναν», δήλωσε για πολλοστή φορά ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου και το “δεξί χέρι” του προέδρου Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ.

el.gr

Από το triklopodia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου