Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Θερμαντήρας χώρου με ακτινοβολία από τούβλα! – Θερμάστρα επιβίωσης

Σπιτική θερμάστρα αέρα!

Η θερμάστρα χώρου με ακτινοβολία από 13 τούβλα! Εύκολο DIY. θερμαίνεται σε 20 ή 25 λεπτά και παράγει θερμότητα για ώρες. θερμοκρασίες έως 400F ή περισσότερο. επιβίωση, shtf, έκτακτη ανάγκη ή καθημερινή χρήση. λειτουργεί βασικά με την ίδια αρχή όπως οι θερμάστρες γλάστρας, αλλά διατηρεί και εκπέμπει πολύ περισσότερη θερμότητα και θερμαίνει για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

για να χρησιμοποιήσετε: τοποθετήστε

καύσιμα κάτω από την “πυραμίδα” τούβλων. στη συνέχεια ανάψτε το και αφήστε το να καίει μέχρι να ζεσταθούν τα τούβλα (αυτό διαρκεί περίπου 20-30 λεπτά αν χρησιμοποιήσετε 2 μικρά δοχεία με 70% ισοπροπυλική αλκοόλη (λίγο περισσότερο αν χρησιμοποιείτε κεριά)). μόλις ζεσταθούν τα τούβλα μπορείτε να σβήσετε τις φλόγες και ακτινοβολεί θερμότητα για ώρες (για 3 ή περισσότερες ώρες). *για την πιο γρήγορη και καυτή θερμότητα χρησιμοποιήστε ισοπροπυλική αλκοόλη (70%).

χρησιμοποιώ 2 μικρά μεταλλικά δοχεία για να κρατήσω την αλκοόλη. (τα έφτιαξα χρησιμοποιώντας κονσέρβες σούπας τύπου campbells κομμένες στη μέση).

                      
συνήθως τα γεμίζω μόνο κατά 1/4 έως 1/3 κάθε φορά και καίγονται για 20 ή 25 λεπτά. αφού το κάνω αυτό μόνο μία φορά, τα τούβλα μπορεί να είναι κοντά στους 400F και θα παράγουν αισθητή θερμότητα για αρκετές ώρες. μόλις τα τούβλα κρυώσουν απλά ανάψτε τα για άλλα 20 με 30 λεπτά και είστε έτοιμοι να συνεχίσετε για μερικές ακόμα ώρες.

λεπτομέρειες: το βάρος κάθε τούβλου είναι 5,4 κιλά (οπότε 13 από αυτά είναι 70,2 κιλά).

χρησιμοποίησα μια μεταλλική πλατφόρμα εργασίας για να κρατήσω τα τούβλα.

είναι ονομαστική για να κρατήσει μέχρι 350 κιλά. φαίνεται να λειτουργεί καλά.

όπως φαίνεται στο βίντεο, αυτή η θερμάστρα τούβλων μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως σόμπα και λειτουργεί εξαιρετικά ως θερμαντήρας κεραμικών πιάτων ή φλιτζανιών.

τέλος, να είστε πάντα προσεκτικοί όταν καίτε το αλκοόλ ή τα κεριά.


ποτέ μην την αφήνετε χωρίς επίβλεψη όταν είναι αναμμένη. αν ενδιαφέρεστε, εδώ είναι ένας σύνδεσμος για ένα σύντομο “βίντεο ενημέρωσης” για αυτή τη σόμπα. δείχνει τη σόμπα κεντρικά τοποθετημένη στο σπίτι μου και δείχνει τις υψηλότερες θερμοκρασίες που μπόρεσα να επιτύχω…. κοντά στα 500
                     
Όπως γνωριζετε το κεραμικο τουβλο εκπεμπει η καλυτερα αποθει την θερμοτητα
Εαν τοποθετησεται ενα γυάλινο βαζάκι με φυτικο ελαιο και βάλετε ενα φυτικο σχοινι ίσο με το μικρό σας δακτυλάκι στο βαζάκι με το λάδι και το περάσετε μετά από το μεταλλικό καπάκι αυτο η αυτα αν ειναι δυο η τρια θα μπορέσουν να μεταφέρουν αρκετή θερμότητα στα Δωματια του σπιτιού. Είναι μια πολύ οικονομική λύση για ώρα ανάγκης

Ted K
Από το triklopodia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου