Τρίτη 10 Αυγούστου 2021

Την πίστη δεν μπορούν να την ξεριζώσουν από την καρδιά του λαού μας! Ας το πάρουν απόφαση!

Του Σωτήρη Μ. Τζούμα 

«Καί ὅτε ἤνοιξε τὴν σφραγῖδα τὴν ἑβδόμην, ἐγένετο σιγὴ ἐν τῷ οὐρανῷ ὡς ἡμιώριον. Καὶ εἶδον τοὺς ἑπτὰ ἀγγέλους οἳ ἐνώπιον τοῦ Θεοῦ ἑστήκασι, καὶ ἐδόθησαν αὐτοῖς ἑπτὰ σάλπιγγες… 

…Καὶ οἱ ἑπτὰ ἄγγελοι οἱ ἔχοντες τὰς ἑπτὰ σάλπιγγας ἡτοίμασαν ἑαυτοὺς ἵνα σαλπίσωσι.  Καὶ ὁ πρῶτος ἐσάλπισε, καὶ ἐγένετο χάλαζα καὶ πῦρ μεμιγμένα ἐν αἵματι, καὶ

ἐβλήθη εἰς τὴν γῆν· καὶ τὸ τρίτον τῆς γῆς κατεκάη, καὶ τὸ τρίτον τῶν δένδρων κατεκάη, καὶ πᾶς χόρτος χλωρὸς κατεκάη…

Καὶ εἶδον καὶ ἤκουσα ἑνὸς ἀετοῦ πετομένου ἐν μεσουρανήματι, λέγοντος φωνῇ μεγάλῃ· οὐαί, οὐαί, οὐαὶ τοὺς κατοικοῦντας ἐπὶ τῆς γῆς ἐκ τῶν λοιπῶν φωνῶν τῆς σάλπιγγος τῶν τριῶν ἀγγέλων τῶν μελλόντων σαλπίζειν…»


Το παραπάνω κείμενο προέρχεται από το ιερό Βιβλίο της Αποκαλύψεως. Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν αυτά που ζούμε τις μέρες αυτές, είναι ακριβώς όσα περιγράφει ο φωτισμένος από το Πνεύμα το Άγιο, Άγ. Ιωάννης ο Θεολόγος.

Ωστόσο η μανία της πύρινης λαίλαπας και η βιβλική καταστροφή που επακολούθησε μας θύμισαν ημέρες Αποκαλύψεως.


Κλαίω και φρίττω!

Κάηκε η καρδιά της Ελλάδας! Ποιός θα βοηθήσει να ξαναβρούν οι άνθρωποι αυτοί την ζωή τους, τα σπίτια τους , τις δουλειές τους;

Η Κυβέρνηση έδειξε αδύναμη να ανταποκριθεί και να συμπαρασταθεί σε όλο αυτό το κακό που ζήσαμε!

Δεν ξέρω τι να πω! Θεέ μου!

Μας εγκατέλειψε, λοιπόν η Χάρη Του;

Όχι!

Ο  Ποιμενάρχης της κατά Χαλκίδα Εκκλησίας, η οποία δοκιμάζεται ακόμη πάρα πολύ, έδωσε εντολή και ευλογία να γίνει λιτάνευση των ιερών εικόνων πέριξ του Ι. Ν. Αγ. Ιωάννου του Ρώσσου, όταν η φωτιά απειλούσε το Προκόπι. Και ω του θαύματος! Ο Θεός σπλαχνίσθηκε τους ανθρώπους και επιβράβευσε την πίστη τους. Έβρεχε στο Προκόπι Ευβοίας επί μία ώρα, ώστε να κατασβεστεί η φωτιά και να σωθεί το χωριό και μαζί ο ναός με το ιερό σκήνωμα τιυ Αγίου!

Το ακούσατε μήπως αυτό  στις ειδήσεις ή στα ρεπορτάζ; Όχι φυσικά!

Όμως, όπως είπε και ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο «Άγιος είναι παρών». Ναι, δόξα τω Θεώ, αγαπητοί αναγνώστες που οι Άγιοι της πίστεώς μας είναι παρόντες. Είναι δίπλα μας, έτοιμοι να μας βοηθήσουν, αρκεί εμείς να το ζητάμε με πίστη. Έχουμε έναν ολοζώντανο Θεό, το έλεος του οποίου δεν μας εγκαταλείπει ποτέ! Ακόμη και στα πλέον δύσκολα.Ούτε και τώρα θα μας εγκαταλείψει!

Όλοι οι δαίμονες της Αβύσσου να χυμίξουν επάνω μας, τα πάντα να γίνουν στάχτη, ΑΝ ο Θεός μας δεν το επιτρέψει, ούτε μια τρίχα της κεφαλής μας δεν θα πειραχτεί! Αυτό ας το θυμόμαστε πάντοτε.

 

Σε λίγες ημέρες θα εορτάσουμε την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ας προστρέξουμε όλοι στην Χάρη της κι ας ζητήσουμε να μεσιτεύσει στον δικαίως παραπικραμένο από τις ανομίες μας Υιό της και Θεό μας, ώστε να γίνει «ίλεως επί ταις αμαρτίαις ημών» και να μας προστατεύει από κάθε «επιβουλή του εναντίου».

Ας επιτρέψουν οι κύριοι της Πολιτικής Προστασίας που ξέχασαν αίφνης  την πανδημία, λόγω των πυρκαγιών,  να γίνουν λιτανείες της εικόνας της Παναγίας όπου υπάρχει προσκύνημα της Μεγαλόχαρης και αποτελεί παράδοση για τον τόπο. Ας σταματήσουν επιτέλους την αντι- εκκλησιαστική πολιτική και δράση τους! 

Την πίστη δεν μπορούν να την ξεριζώσουν από την καρδιά του λαού μας! Ας το πάρουν απόφαση! 

Καλή Παναγία! Κουράγιο και δύναμη σε όλους τους πληγέντες.

exapsalmos.gr

Από υο thesecretrealtruth

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου