Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

Απόστολος Αποστόλου : Έρχονται αλλαγές

Από τον Απόστολο Αποστόλου


Οι αλλαγές θα είναι ραγδαίες, όσο και αν τα κανάλια του τηλεοπτικού ρύπου μας αποπροσανατολίζουν με τα εμβόλια και κάνουν πλύσεις εγκεφάλου με τους κλοουνερί επιδημιολόγους, λοιμωξιόλους, πνευμονολόγους, και λοιπούς ειδικούς της επιδημιοκατοχής.

Τα διαγγέλματα του κ. Μητσοτάκη είναι ατυχή. Παρασυρόμενος από άλλους κουρδισμένους ευρωπαίους πολιτικούς και όχι μόνο, που δίνουν εξετάσεις στα

αφεντικά τους ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα θα εκτελεστεί κατά γράμμα και τα εμβόλια με κάθε τρόπο θα ολοκληρωθούν σε όλους, έτσι και ο κ. Μητσοτάκης για να μη φανεί ότι υπολείπεται στην κούρσα του εμβολιασμού ανακοινώνει ανθρωποφαγικές πολιτικές ισοπεδωτικών μέτρων.

Οι επιδημιοκτόνες νεκροπολιτικές έτσι και αλλιώς διανύουν τον πλανήτη και κάνουν καλή δουλειά γιατί χρόνια τώρα οι νεκροπολιτικές φρόντισαν τον πολίτη να τον συνενώσουν σε όχλο αποβάλλοντας κάθε θέληση του. Και φυσικά όπως έχει δείξει η ιστορία στον όχλο δεν παρεμβαίνει η συλλογιστική ικανότητα.

Όμως εμείς μαζί με τις παγκοσμιοποιημένες επιδημιοκτόνες πολιτικές έχουμε και άλλα προβλήματα. Έχουμε και εθνικά ζητήματα. Οι γείτονες μας αξιώνουν απαιτήσεις εδαφικές, αλλαγές συνόρων και αυτονομήσεις μειονοτήτων. Τούρκοι, Αλβανοί, Σκοπιανοί (οι τελευταίοι παρά τη ταπεινωτική συμφωνία των Πρεσπών από την ελληνική πλευρά έχουν και άλλες βλέψεις) όλοι έχουν καταλάβει ότι στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη φθορά σε πολλά επίπεδα.


Οι Έλληνες πολιτικοί είναι δεμένοι με πολλά συμφέροντα και λειτουργούν ως αργυρώνητοι αργοκηφήνες χωρίς πατριωτική αίσθηση και προσανατολισμό. Οι δε θεσμοί δεν διακατέχονται από πνεύμα ανεξαρτησίας. Αρκεί να δει κανείς τη δικαιοσύνη. Πόσα ανεξάρτητη είναι;

Και πόσο ανεπηρέαστη και ανυποχώρητη παραμένει και χωρίς παρεμβάσεις ασκεί τα καθήκοντά της;

Δεν αποποιείται των ευθυνών του όμως και ο έλληνας πολίτης. Δυστυχώς το ακαριαίο σήμα του έλληνα πολίτη είναι ο παρασιτισμός, η συναλλαγή με την πολιτική εξουσία σε προσωπικό επίπεδο. Δηλαδή ο διορισμός του, το δάνειο του, η μίζα του.

Να γιατί και το εμβόλιο στην Ελλάδα έρχεται ως παραγωγικό τέλος μιας οφειλής. Δηλαδή εκείνης της πλανώδιας σύμβασης του έλληνα πολίτη με την εξουσία. Σε διόρισα, σου παραχώρησα δάνειο, σ’ άφησα ανεξέλεγκτο στις μίζες.

Μου οφείλεις, θα πει ο δικός μας Σάϊλοκ που είναι το κράτος. Και απαιτώ ένα μικρό κομμάτι (λίβρα) από το μπράτσο σου μόνο για ένα τσίμπημα. Κάτι τέτοιο δεν λέει και ο κ. Μητσοτάκης. «Ένα τσίμπημα είναι όλη η υπόθεση του εμβολίου».

Ας θυμηθούμε τι έγραφε ο Εμμανουήλ Ροΐδης: «Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Ελληνας».

Ο κ. Μητσοτάκης στο διάγγελμα του, χωρίς τις μούτες και χωρίς τα σωματικά γκάγκς, για μια ακόμη φορά μας μπούκωσε με μεγάλα λόγια και κάλπικα ακόρντα. Από απειλές μέχρι οικονομικές αναπτύξεις, όλα στοιχήθηκαν κάτω από την ομπρέλα της ρητορικής του.

Δεν έχει καταλάβει όμως ότι οργώνει καμένη γη και παράγει καρβουνόσκονη;


Η Ελλάδα είναι καμένη γη με την πανδημία και με τα μέτρα που θέλει να εφαρμόσει το μόνο που θα καταφέρει είναι να συσπειρώσει τους πολλούς πληττόμενους και τους αρκετούς ανυπόταχτους να στραφούν με πείσμα απέναντι στη νέα κανονικότητα του υδροκυανίου που επιβάλλει.

«Το κεραμεούν και το φαύλον» (όπως λέει και ο Κ. Καβάφης) το έχει καταλάβει η πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών. Όπως και την παραλογία των ειδικών επιδημιοφόρων. Ας δούμε μερικά παραδείγματα ανάποδης λογικής για να καταλάβουμε την ανεμο-αφασία των ειδικών.

Μας λένε λοιπόν ότι 4.331.934 είναι οι πλήρως εμβολιασμένοι και 5.269.237 είναι οι εμβολιασμένοι που έχουν πραγματοποιήσει μια δόση (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία) συν ένα εκατομμύριο οι πολίτες που νόσησαν.

Τότε γιατί αυτή η πρεμούρα από ειδικούς και κυβέρνηση να υπάρξουν και άλλοι εμβολιασμοί; Εξάλλου δεν κτίζεται ανοσία ούτε με τα εμβόλια όπως είπε μέλος της επιτροπής ο κ Τσαγκρής στον ΣΚΑΪ.

Και επειδή προδίδονται με την ακράτεια των λόγων τους και μας είπαν ότι φάρμακα δεν έχουμε, και η λύση είναι μόνο τα εμβόλια, μήπως η επιμονή τους να εμβολιάζουν τον πληθυσμό αποτελεί συνωμοσιολογικό ιδεασμό (να πως αντιστρέφονται οι όροι) σ’ ένα κόσμο όπου καμιά φωνή θεότητας δεν ακούγεται πια, αλλά η ανθρώπινη θέληση δοκιμάζει να παραβεί όλα τα όρια και όλα τα όχι, για να ξανακτίσει ένα κόσμο φρανκενστάϊν;

Αλλά επίσης αν έχουμε το σύνολο του πληθυσμού εμβολιασμένο πως είναι δυνατόν να προβλέπουν οι μάντεις της επιδημίας Σαρηγιάννης και Τζανάκης από 6.000 έως 16.000 κρούσματα την ημέρα και ο κ. Σύψας 20.000 ημερησίως τον Αύγουστο; Προφανώς κάτι δεν πάει καλά με τους σύγχρονους Τήλεμους.

Ο ουδέποτε τσαλακωμένος και μηδέποτε ιδρωμένος κ. Μητσοτάκης, έχει επιφορτιστεί το ρόλο του διαχειριστή-σκηνοθέτη της επιδημικής κρίσης. Γνωρίζει ότι δε θα είναι πάλι πρωθυπουργός και αυτό γιατί τα βαμπίρ της παγκόσμια τάξης έχουν άλλα σχέδια.


Ποια είναι τα σχέδια;

 

Η πολιτική συνεργασία των προθύμων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ που θα λειτουργήσει ως ισχυρό μπλοκ εξουσίας, για να επιτευχθεί η λύση των ανοιχτών προβλημάτων στο Αιγαίο και αλλού. Μια τέτοια συνεργασία έρχεται για να επιτελεστεί η αλλαγή στο Αιγαίο και η μοιρασιά του υποθαλασσίου πλούτου, γιατί μόνος ο Μητσοτάκης είναι αδύνατον να τη φέρει.

Ήδη οι νεοταξικοί τροχονόμοι του κόσμου έχουν δώσει προτεραιότητες αλλαγής σε ηγεσίες χωρών όπως της Κούβα και της Τουρκίας. Μιγκέλ Ντίας – Κανέλ (Κούβα) και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (Τουρκία) θα βυθιστούν στα σκάνδαλα και στις διαδηλώσεις και θα αποτελέσουν παρελθόν. Η Τουρκία ενδέχεται να μη φτάσει στο 2023 σε εκλογές αλλά οι αλλαγές να προέλθουν συντομότερα.

Το «αστέρι της ανατολής» ονομάζεται Εκρέμ Ιμάμογλου και με εκείνον οι οποίες συζητήσεις για μοιρασιά είναι πιο εύκολες, πιο εφικτές. Εμείς θα πρέπει να παραδώσουμε και πάλι βέβαια γη και ύδωρ.

Εξάλλου αν μεταθέσουμε σε άλλο επίπεδο αυτό που έλεγε ο Νίτσε, πως μόνο όπου υπάρχουν τάφοι υπάρχει και ανάσταση, θα λέγαμε και μόνο όπου υπάρχει εξουσία υπάρχει και προδοσία.


Απόστολος Αποστόλου. Καθηγητής φιλοσοφίας.

Από το triklopodia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου