Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

«Οι εξωγήινοι θα μοιάζουν με ανθρώπους ή ζώα – Θα έχουν χέρια, πόδια και φτερά»! «Βόμβα» από επιστήμονα του Cambridge, ΦΩΤΟ

«Ξεχάστε τα πράσινα ανθρωπάκια»...

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος αστροβιολόγος από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ Άρικ Κέρσενμπάουμ, δημοσίευσε βιβλίο, στο οποίο αναφέρεται στην εξωγήινη ζωή, με βάση τους φυσικούς νόμους και την επιστήμη, όπως ισχυρίζεται.

Θεωρώντας δεδομένη την ύπαρξη εξωγήινης ζωής, αναφέρει πως η μορφή των… εξωγήινων δεν θα μοιάζει με εκείνη που είδε ο κόσμος στις

μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες με τα πράσινα ανθρωπάκια.

Οι εξωγήινοι θα έχουν χαρακτηριστικά ανθρώπων ή ζώων, θα έχουν συμμετρικά σώματα, με χέρια, πόδια, αυτιά, μάτια, φτερά ή και πτερύγια!!!

Επιπλέον, όπως γράφουν η Daily Mail αλλά και οι New York Times, οι εξωγήινοι θα είναι έξυπνοι και κοινωνικοί, ανεξαρτήτως του επιπέδου της τεχνολογίας και του πολιτισμού που θα έχουν αναπτύξει.

Το βιβλίο του καθηγητή αστροβιολογίας του Κέιμπριτζ κυκλοφόρησε το τελευταίο 24ωρο και διερευνά την πιθανή εξέλιξη της ζωής εκτός του πλανήτη μας.

Ισχυρίζεται πως οι «καθολικοί νόμοι της βιολογίας» που διέπουν όλη την ζωή στην Γη, πιθανότατα θα ισχύουν και για τους εξωγήινους, με τα είδη να εξελίσσονται με βάση τη φυσική επιλογή. Ωστόσο υπάρχουν δείγματα στην ανθρώπινη μυθιστορία, τα οποία δείχνουν πως υπήρξαν ζωόμορφοι-ανθρωπόμορφοι γίγαντες που ζούσαν μαζί με τους ανθρώπους, οι οποίοι λατρεύτηκαν σαν θεοί. Μήπως λοιπόν ο κ. Κέρσενμπάουμ πρέπει να διαβάσει Λιακόπουλο;
 
Ο ίδιος πάντως πιστεύει πως τα… εξωγήινα πλάσματα πιθανότατα θα ακολουθήσουν κάποια γνωστά μοτίβα. Θα είναι κοινωνικοί όσο και ατομικιστές.

Ο Κέρσενμπάουμ θεωρεί ότι θα υπάρχουν πολλαπλά συστήματα με κοινωνικούς και ευφυείς οργανισμούς που έχουν την «ικανότητα γλώσσας» και περίπλοκη τεχνολογία.

Στην πραγματικότητα πιστεύει ότι θα ήταν δυνατόν να τους συναντήσουμε, καθώς «θα κατασκευάζουν διαστημόπλοια και θα εξερευνούν το σύμπαν», όπως ακριβώς κάνει και ο άνθρωπος τις τελευταίες δεκαετίες.

Από το el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου