Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

Η σακατεμένη συνέντευξη του δρ. Ιωαννίδη στη Real

 Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου δημοσιεύθηκε στη Real συνέντευξη του καθηγητή στο Στάνφορντ και κορυφαίου επιδημιολόγου του κόσμου, δρ. Γιάννη Ιωαννίδη. Τόσο με τον τίτλο όσο και με τα ένθετα αποσπάσματα φάνηκε ξεκάθαρα η προσπάθεια να θαφτεί η ουσία των λεγομένων του συνεντευξιαζόμενου, αφού αυτά αμφισβητούν όσα μας επιβάλει η υγειονομική χούντα που ζούμε. Αξίζουν την προσοχή μας τόσο το “λάθος” που διαπιστώθηκε στη μελέτη του Imperial College (η οποία μας οδήγησε στο lockdown) όσο και τα ονόματα όσων συνεργάζονται με τον Έλληνα επιστήμονα σε σύγκριση με τους Τσιόδρες και τους Σύψες που υπογράφουν την καταστροφή της πατρίδας μας:

 

«Είχα ηγηθεί µιας άτυπης οµάδας στην οποία συµµετείχε ο νοµπελίστας Μάικλ Λεβίτ, ο πρύτανης του Μπέρκλεϊ

Αρτ Ρέινγκολντ, ο πρύτανης της Σχολής ∆ηµόσιας Υγείας του Γιέιλ Στεν Βέρµουντ, ο αναφερόµενος πλέον ως πολιτικός επιστήµονας του αιώνα, καθηγητής Λοιµωξιολογίας στο Πανεπιστήµιο της Καλιφόρνια και παγκοσµίως κορυφαίος µαθηµατικός-κοινωνιολόγος Τζέιµς Φάουλερ, ο καθηγητής Λοιµωξιολογίας του Πανεπιστηµίου της Καλιφόρνια Τζεφ Κλάουσνερ, ο καθηγητής στο Γιέιλ Ντέιβιντ Κατζ, o Τζέι Μπατατσάρβα, καθηγητής του Στάνφορντ στην Ιατρική, στην Πολιτική Υγείας και στα Οικονοµικά, και ο πιο έµπειρος επιστήµονας των

Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών Ντάνιελ Τζέρνιγκαν.

(…) Φοβάµαι πως µάλλον στην Αµερική -και στις περισσότερες χώρες- δυστυχώς, επικράτησαν τελικά τυφλές, σπασµωδικές λύσεις σε πολωµένο, οξυµένο σκηνικό, µε αποτέλεσµα να υπάρξουν απώλειες ζωών και συντριπτικά κατάγµατα στην οικονοµία και στην κοινωνία. Σε αυτό που συµφωνούσαµε όλοι σε αυτή την άτυπη οµάδα, όπως και εκατοντάδες άλλοι σοβαροί επιστήµονες µε τους οποίους επικοινωνώ και που πολλοί αποφεύγουν να µιλήσουν µέσα στο διαµορφωµένο κλίµα πολωµένου κανιβαλισµού, ήταν η ανάγκη να γίνει επιθετική, εκτεταµένη χρήση τεστ από νωρίς. Χώρες που ακολούθησαν αυτή τη συνταγή, όπως η Σιγκαπούρη, η Ταϊβάν ή η Ισλανδία, είχαν τα καλύτερα αποτελέσµατα (…)

 

«Κατά τη δική µου εκτίµηση, όπως και πολλών άλλων, τα ολικά lockdown ήταν πολύ επιβλαβή. Το αν ταυτόχρονα είχαν και κάποια ωφέλεια, πέρα από την τεράστια βλάβη, είναι αµφισβητούµενο. Το Imperial College υπολόγισε σηµαντικά οφέλη, αλλά σε πρόσφατη προδηµοσίευση από την οµάδα µου µε συναδέλφους από το Πανεπιστήµιο Northwestern και το Πανεπιστήµιο του Σίδνεϊ, δείχνουµε ότι οι ισχυρισµοί της οµάδας του Imperial College περί lockdown που έσωσε ζωές φαίνεται να είναι τεχνικό λάθος της µοντελοποίησης που οδηγεί σε επίπλαστο αποτέλεσµα. Ελπίζω, συνετοί ηγέτες να έχουν δει ήδη την εκτεταµένη πολλαπλή καταστροφή που έφερε το lockdown και να έχουν καταλάβει πλέον ότι οι εγκλεισµοί αποτελούν αυτοκτονική κίνηση, που είναι καλό να µην επαναληφθεί».

πηγή

Από το trelogiannis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου