Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Το μικρόβιο που τρώει τον εγκέφαλο και προκαλεί τρόμο σε μια ολόκληρη πόλη

 

Με μια θανάσιμη αμοιβάδα που τρέφεται με τον εγκέφαλο έχουν έρθει αντιμέτωποι οι κάτοικοι του Lake Jackson στο Τέξας, όταν οι αρχές εντόπισαν το επικίνδυνο μικρόβιο στο σύστημα υδροδότησης της πόλης.

Ο εργαστηριακός έλεγχος επιβεβαίωσε τους φόβους τους: στο σύστημα του νερού κυκλοφορεί η αμοιβάδα Naegleria fowleri, η οποία προκαλεί μόλυνση στον εγκέφαλο. Μια μόλυνση που αποβαίνει

συνήθως μοιραία.

Και είναι μάλιστα και πολύ σπάνια, μόλις 34 τέτοιες περιπτώσεις έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ μεταξύ 2009-2018. Οι αξιωματούχοι της πόλης δηλώνουν πως απολυμαίνουν το νερό, δεν γνωρίζουν όμως πόσο θα κρατήσει αυτή η ιστορία.

Οχτώ κοινότητες στο Τέξας ενημερώθηκαν να μη χρησιμοποιούν το νερό της βρύσης για κανέναν λόγο (εκτός από το καζανάκι της τουαλέτας). Το ίδιο συνέβη και στο Lake Jackson των 27.000 κατοίκων.

Πλέον η σύσταση λέει να βράζεται το νερό πριν από την κατανάλωσή του. Και συμβουλεύουν τον κόσμο να προσέχει πολύ όταν κάνει μπάνιο, να μην μπει σταγόνα στα ρουθούνια.

 

Οι έρευνες ξεκίνησαν όταν ένα 6χρονο αγόρι κόλλησε το μικρόβιο και πέθανε τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τον αξιωματούχο της πόλης, Modesto Mundo.

Από το newsbeast


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου