Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

Το “Παιδί των Άστρων” που ο Πυθαγόρας ήρθε σε επαφή μαζί του

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το blog μας, βοηθείστε μας να συνεχίσουμε.


Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ελλάδα, 6ος αιώνας π.Χ. Μια μέρα, ο Μνήσαρχος, ο πατέρας του φιλόσοφου και μαθηματικού Πυθαγόρα, επέστρεφε στο σπίτι όταν στην διαδρομή του συνάντησε ένα νήπιο μόνο του, που έδινε την εντύπωση του εγκαταλελειμμένου. Ήταν ξαπλωμένο κάτω από μια μεγάλη φουντωτή λεύκα.
Ο Μνήσαρχος παραξενεύτηκε με αυτό που έβλεπε μπροστά του. Στάθηκε λοιπόν και
χάζευε το παιδί, έτσι που ήταν πεσμένο ανάσκελα και κοίταζε κατάματα τον ήλιο, ψηλά στον ουρανό, χωρίς να τρεμοπαίζουν τα βλέφαρά του. Είχε μάλιστα στο στόμα του ένα μικρό και λεπτό καλάμι, σαν αυλό. Ο πατέρας του Πυθαγόρα δεν έκρυψε το θαυμασμό του, σαν το είδε να τρέφεται με τις δροσοσταλίδες που έσταζαν από τη λεύκα. Στη συνέχεια πήρε το παιδί μαζί του, πιστεύοντας πως η γέννησή του ήταν κατά κάποιον τρόπο θεϊκή. Το ονόμασε Αστραίο.

Όπως αναφέρει στο History Channel, ο Jonathan Young, ψυχολόγος και ιδρυτής-επιμελητής των Joseph Campbell Archives. η ονομασία του παιδιού που τρεφόταν από τις δροσοσταλίδες, ως Αστραίος, κυριολεκτικά σημαίνει star child, αστροπαίδι. Ένας άλλος όρος που χρησιμοποιείται είναι παιδιά των άστρων και αστρόσποροι. Ουσιαστικά, εδώ έχουμε ένα πρώιμο παράδειγμα ενός “μαγικού” παιδιού.
Σύμφωνα με τον Βίο του Πυθαγόρα, από τον Πορφύριο, ο Μνήσαρχος, υιοθέτησε το παιδί. Το μεγάλωσε με τον Πυθαγόρα και τους δύο αδελφούς του. Έτσι έγινε μέλος της οικογένειάς τους. Όπως καταγράφηκε από τον Αντώνιο Διογένη, ο Μνήσαρχος έδωσε το παιδί στον Πυθαγόρα ως βοηθό και μαθητευόμενο.

Αν και ο Πυθαγόρας θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα μαθηματικά μυαλά της ιστορίας, ορισμένοι που ασχολούνται με την θεωρία των Αρχαίων Αστροναυτών, πιστεύουν ότι μπορεί να έχει λάβει προηγμένες γνώσεις από το συγκεκριμένο αγόρι, τον Αστραίο. Πιστεύεται ότι ο Αστραίος στάλθηκε στην Γη για να διδάξει ή να εμπνεύσει τον Πυθαγόρα, οπότε κάπως έτσι οι μαθηματικές έννοιες που εισήγαγε έγιναν θεμελιώδεις στον αρχαίο κόσμο μέχρι και σήμερα. Και δεν είναι το μόνο παράξενο από την ζωή του Πυθαγόρα, καθώς λέγεται ότι ήρθε σε επαφή με έναν ακόμα ταξιδιώτη “από αλλού”.
Εδώ, λοιπόν, αν τα λάβουμε όλα αυτά υπόψιν μας ως μια σοβαρή ιστορία και όχι απλά σαν ένα μύθο, σε συνδυασμό με την θεωρία των Αρχαίων Αστροναυτών, έχουμε μια περίεργη αφήγηση για κάποιο νήπιο που ονομάστηκε “αστροπαίδι”, του οποίου η γέννηση είναι πραγματικά ένα μυστήριο και που μεγαλώνοντας ανέπτυξε και εκδήλωσε τις γνώσεις που είχε μέσα του και τις πέρασε στον Πυθαγόρα. Αν δεχτούμε αυτή την εκδοχή, τότε ο Αστραίος ήταν, ίσως, ένα από τα πρώτα εξωγήινα παιδιά, ένα παιδί των άστρων, που στάλθηκαν στον πλανήτη Γη.

Άραγε, θα μπορούσε αυτό το παράξενο παιδί να έχει διδάξει ένα από τα μεγαλύτερα μυαλά του αρχαίου κόσμου; Και λαμβάνοντας υπόψη γενικά τις ιστορίες των αρχαίων Ελλήνων που περιγράφουν ισχυρά όντα που κατέβηκαν από τον ουρανό, είναι δυνατόν, όπως υποδηλώνουν οι ερευνητές της θεωρίας των Αρχαίων Αστροναυτών, ότι ο Αστραίος ήταν ένας απόγονος των θεών – εν μέρει ανθρώπινος και εν μέρει θεϊκός;

Πολλοί αρχαίοι πολιτισμοί, μεταξύ των οποίων οι αρχαίοι Έλληνες και οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, καθώς και πολλοί άλλοι, περιγράφουν πώς μερικά παιδιά γεννήθηκαν από ανθρώπους αλλά με την συμβολή θεών. Κατά πόσο είναι πιθανό, αυτά τα παιδιά, ή αστρόσποροι, να αποτελούν μια νέα φυλή ανθρώπων, όπως αρκετοί θεωρούν; Είναι πραγματικά η ιστορία του Αστραίου μια πρώιμη αφήγηση ενός star child; Και αν τέτοια παιδιά υπήρχαν και άλλα, εδώ στη Γη σε όλη την ιστορία μας, ποια είναι η πηγή της ανώτερης νοημοσύνης και των ανεξήγητων ικανοτήτων τους;

Ο Bret Oldham, συγγραφέας του Children of the Greys, αναφέρει πως η επιστήμη μας λέει ότι εκτός από το DNA διπλής έλικας, υπάρχουν επιπλέον 10 αιθερικοί κλώνοι DNA που, όμως, είναι αδρανείς στους ανθρώπους και έκτοτε έχει καταγραφεί ιστορικά, όπως άλλωστε υποστηρίζεται ότι στην πρώτη δεκαετία της νέας χιλιετίας που διανύουμε, γεννήθηκε ο πρώτος άνθρωπος με τρίτη έλικα στο DNA του. Είναι πολύ πιθανό οι εξωγήινοι δημιουργοί να μας έχουν σχεδιάσει με αυτόν τον τρόπο, οπότε ορισμένα άτομα επιλέγονται διαχρονικά για να ξυπνήσουν αυτά τα αδρανή σκέλη προκειμένου να βοηθήσουν την ανθρωπότητα να προχωρήσει.

Δείτε επίσης: Μια τρομακτική προφητεία(:) από το 1968, που δείχνει να επαληθεύεται!

Στη συνέχεια μπορείτε να παρακολουθήσετε το πολύ ενδιαφέρον σχετικό βίντεο από το History Channel:



Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά
Ancient Aliens: Star Children of Ancient Greece (Season 7) | History
                    
Image by Angela Yuriko Smith from Pixabay
Από το diadrastika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου