Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Τι Κρύβουν Δεκάδες Υποβρύχιες Βάσεις σε Θάλασσες, Λίμνες και Ωκεανούς;

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

«Είναι ειρωνικό το γεγονός ότι οι ΗΠΑ μpορούν να ξεκινήσουν έναν καταστροφικό πόλεμο, καθώς υποτίθεται ότι αναζητούν όπλα μαζικής καταστροφής (σε άλλους), όταν οι πιο ανησυχητικές εξελίξεις στον τομέα αυτό συμβαίνουν στο δικό σας κατώφλι.
Είναι ειρωνικό ότι οι ΗΠΑ αγωνίζονται σε τεράστιους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, δήθεν για να φέρουν τη
δημοκρατία στις χώρες αυτές, όταν οι ίδιες δεν μπορούν πλέον να ισχυριστούν ότι είναι δημοκρατικές, τη στιγμή που τρισεκατομμύρια και εννοώ χιλιάδες δισεκατομμύρια δολάρια δαπανήθηκαν για έργα, τα οποία τόσο το Κογκρέσο όσο και ο Αρχηγός του Στρατού κράτησαν σκόπιμα στο σκοτάδι». – Paul Hellyer (πρώην Υπουργός Άμυνας του Καναδά)
Ήταν μόλις το 2013 που η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA), τελικά, παραδέχτηκε την ύπαρξη της Περιοχής 51.

Είναι επίσης σημαντικό να αναφέρουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ιστορικό κρατικών υπηρεσιών που υπάρχουν κρυφά. Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) ιδρύθηκε το 1952, αλλά η ύπαρξή της ήταν κρυμμένη μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1960.
Ακόμη πιο μυστικό είναι το Εθνικό Γραφείο Αναγνώρισης (National Reconnaissance Office), το οποίο ιδρύθηκε το 1960 αλλά παρέμεινε εντελώς κρυμμένο για 30 χρόνια.
Αυτά τα προγράμματα αναφέρονται ως Ειδικά Προγράμματα Πρόσβασης (Special Access Programs – SAP) και χρηματοδοτούνται από το λεγόμενο “Μαύρο Προϋπολογισμό” (Black Budget). Αυτά τα προγράμματα δεν υπάρχουν δημόσια, αλλά πράγματι υπάρχουν.

Κάτω από τον ωκεανό
Η έρευνα και οι συζητήσεις σχετικά με τις υποθαλάσσιες και στρατιωτικές βάσεις άρχισαν πριν από δεκαετίες. Για παράδειγμα, το 1968 το Ινστιτούτο Ερευνών Stanford συζήτησε την κατασκευή δεκάδων υποθαλάσσιων βάσεων. Η μελέτη είχε τίτλο “Η Σκοπιμότητα Επανδρωμένων Βάσεων στο Βυθό”.
Η κατασκευή τριάντα επανδρωμένων βάσεων στο βυθό των ωκεανών είναι τεχνικά και οικονομικά εφικτή. Αυτές οι βάσεις, χωρίς αμφιβολία, πρέπει να υπάρχουν ήδη εγκατεστημένες, απλά παραμένουν κρυφές, όπως συνέβη και με την Περιοχή 51.

Το 1987 ο Αναπληρωτής Διευθυντής Μηχανικών και Κατασκευών για το Σώμα των Μηχανικών του Στρατού των ΗΠΑ, ο Lloyd A. Duscha έδωσε μία ομιλία σε ένα συνέδριο με τίτλο “Υπόγειες Εγκαταστάσεις για την Άμυνα – Εμπειρία και Μαθήματα”.

Στην πρώτη παράγραφο της ομιλίας του αναφέρει τα ακόλουθα :
Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες άλλαξαν την εικόνα του υπόγειου οικοδομήματος και προκάλεσαν ένα ανανεωμένο ενδιαφέρον για να «σκεφτούν υπόγεια». Ως αποτέλεσμα αυτού του ενδιαφέροντος, το Σώμα Μηχανικών συμμετείχε στο σχεδιασμό και την κατασκευή μερικών πολύ περίπλοκων και ενδιαφέροντων στρατιωτικών έργων. Παρόλο που το πρόγραμμα του συνεδρίου δείχνει ότι το θέμα είναι “Υπόγειες Εγκαταστάσεις για Άμυνα – Εμπειρία και Μαθήματα”, πρέπει να αποκλίνω λίγο, καθώς υπάρχουν απόρρητες διαβαθμίσεις στις πιο ενδιαφέρουσες εγκαταστάσεις που έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από το Σώμα. (πηγή: Lloyd A. Duscha, “Underground Facilities for Defense – Experience and Lessons,” in Tunneling and Underground Transport: Future Developments in Technology. Economics and Policy, ed. F.P. Davidson (New York: Elsevier Science Publishing Company, Inc., 1987, pp. 109-113.)

Στη συνέχεια πήγε σε μια συζήτηση σχετικά με τη συμμετοχή του Σώματος κατά τη δεκαετία του 1960 ,στην κατασκευή της μεγάλης και περίτεχνης βάσης NORAD που θάφτηκε βαθιά κάτω από το βουνό Cheyenne στο Κολοράντο.

Ένα άλλο σπουδαίο παράδειγμα βάσεων βαθιά κάτω από τον ωκεανό προέρχεται από τον William B. McLean, ο οποίος ήταν ο εφευρέτης του βλήματος Air-to-Air Sidewinder και πρώην τεχνικός διευθυντής του Naval Ordnance Test Center (NOTS), στγη Λίμνη της Κίνας. Ήταν επίσης ο τεχνικός διευθυντής του Αμερικανικού Ναυτικού Κέντρου Υποβρύχιου Πολέμου στο Σαν Ντιέγκο.
Ο McLean έκανε κάποιες παρατηρήσεις στον John Newbauer, ο οποίος τότε ήταν ο αρχισυντάκτης της Astronautics and Aeronautics, δηλώνοντας ότι αυτά τα εργοστάσια και τα πρότζεκτ ήταν ήδη σε εξέλιξη. (πηγή: “A Bedrock View of Ocean Engineering,” Interview of William B. Mclean by A/A Editor-in-Chief John Newbauer, Astronautics and Aeronautics (April 1969): 30-36.)

Πως φαίνονται αυτές οι εγκαταστάσεις;
Ο Walter Koerschner, ο οποίος υπήρξε εικονογράφος της ομάδας Rock-site της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960, επικοινώνησε με τον Richard Sauder, Ph.D., ο οποίος έχει διερευνήσει ευρέως το θέμα. Αυτό ήταν όταν το Πολεμικό Ναυτικό είχε σχέδια για τεχνικά πολύπλοκες και πολύ μεγάλες θαμμένες επανδρωμένες βάσεις κάτω από το δάπεδο του ωκεανού.

Ο Δρ Sauder, στο βιβλίο του Hidden in Plain Sight: Beyond the X-Files, παρέχει εικόνες και πηγαίνει σε λεπτομέρειες σχετικά με την επιστήμη και την τεχνολογία πίσω από αυτά τα έργα.

Εδώ είναι ένα απόσπασμα και μια εικόνα από το βιβλίο:
Αυτή είναι η εγκατάσταση “racetrack” – που ονομάζεται επίσης “Concept Nautilus” – η οποία μπορεί να δέχεται τρία υποβρύχια τη φορά, με βοηθητικές εγκαταστάσεις που μπορούν επίσης να χειριστούν περισσότερα πράγματα. Η εικόνα είναι σχεδόν αυτονόητη. Τα μεγάλα υποβρύχια είναι εκατοντάδες πόδια μακριά, έτσι οι διαστάσεις μιας εγκατάστασης όπως φαίνεται εδώ θα πρέπει να είναι πολύ μεγάλες. Η κεντρική περιοχή σύνδεσης μπορεί να έχει μήκος πάνω από χίλια πόδια (300 μέτρα) και να έχει διάμετρο μεγαλύτερη από εκατό πόδια (30 μέτρα). Οι κατοικίες θα πρέπει προφανώς να είναι σε θέση να φιλοξενήσουν εκατοντάδες μέλη του πληρώματος σε κάποιο βαθμό άνεσης.
Το βιβλίο έχει πολλές άλλες εικονογραφήσεις από την Koerschner, αλλά δυστυχώς, δεν υπάρχουν άλλες online.

Δεν τελειώνει με την Περιοχή 51
Όπως βλέπετε δεν είναι μόνο η Περιοχή 51. Υπάρχουν πολύ περισσότερες και μάλιστα υποβρύχιες βάσεις που στολίζουν μυστικά τους βυθούς και βουνά.
Υπάρχουν επίσης γνωστές υπόγειες εγκαταστάσεις. Πάρτε για παράδειγμα τη σουηδική υπόγεια στρατιωτική εγκατάσταση στο Musko. Είναι μια μεγάλη ναυτική βάση που χτίστηκε κάτω από ένα βουνό. Το νοσοκομείο μόνο μέσα σε αυτή την εγκατάσταση περιέχει πάνω από 1.000 κρεβάτια. Οι μηχανικοί της Musko έσκαψαν 1.500.000 κυβικά μέτρα πέτρας για να το χτίσουν.

Ένας από τους σπουδαιότερος ερευνητές του κόσμου για τις υπόγειες στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ο Richard Sauder, Ph.D., μίλησε για μια ενδιαφέρουσα ιστορία στο βιβλίο του Hidden In Plain Sight που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας:
Όπως συμβαίνει, μετά από μια συζήτηση, πριν από μερικά χρόνια, με πλησίασε ένας άνδρας, μέλος του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών. Συζητήσαμε για λίγο και όταν ανέφερε ότι είχε περάσει κάποιο χρονικό διάστημα στη Λίμνη της Κίνας, τα αυτιά μου τέντωσαν. Τον ρώτησα αν υπήρχε υπόγεια εγκατάσταση στη Λίμνη της Κίνας. Είπε ότι πράγματι υπάρχει και ότι είναι εντυπωσιακά μεγάλη και σε μεγάλο βάθος. Τον ρώτησα αν είχε μπει ποτέ μέσα εκεί, και είπε ότι πράγματι είχε μπει, αν και όχι στα βαθύτερα επίπεδα. Τον ρώτησα πόσο βαθιά βρίσκεται το βαθύτερο μέρος. Με κοίταξε με ψυχραιμία και είπε πολύ ήσυχα: “Πηγαίνει ένα μίλι βαθιά.” Τότε τον ρώτησα τι περιέχει η υπόγεια βάση. Απάντησε: «Όπλα». Απάντησα: “Τι είδους όπλα;” Και απάντησε χωρίς να σταματήσει, “Όπλα πιο ισχυρά από τα πυρηνικά όπλα”.

Υπάρχουν διαθέσιμα έγγραφα τα οποία εκθέτουν ένα βαθύ υπόγειο κέντρο διοίκησης το οποίο επρόκειτο να χτιστεί πολύ κάτω από περιοχές όπως η Ουάσινγκτον, η Λίμνη της Κίνας και η Καλιφόρνια, κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Τα έγγραφα δείχνουν ότι το 1964 οι στρατιωτικοί σκέφτηκαν να κατασκευάσουν μια τεράστια υπόγεια κοιλότητα 4.000 ποδιών (περίπου 1,2 χλμ) βαθιά κάτω από τη Λίμνη της Κίνας και είναι γνωστό ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Σοβιετική Ένωση δημιούργησαν μια τεράστια υποδομή για να στηρίξουν ένα συγκρότημα επιθετικών και αμυντικών όπλων κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου . Αυτή η υποδομή περιελάμβανε χώρους και εγκαταστάσεις για ανάπτυξη, δοκιμές, αποθήκευση και κατασκευή όπλων. Υπήρχαν επίσης πολλά κέντρα επικοινωνίας και διοίκησης.



Το πρώτο σημείωμα TOP SECRET για το θέμα αυτό δόθηκε από τον Robert McNamara στις 7 Νοεμβρίου 1963 από το γραφείο του Υπουργού Άμυνας. Ένα δεύτερο σημείωμα εκδόθηκε την ίδια ημέρα σχετικά με ένα προτεινόμενο Deep Underground National Command Center που θα ήταν περίπου 3.500 πόδια κάτω από την Ουάσινγκτον. Το σημείωμα ανέφερε επίσης φρεάτια ανελκυστήρα κάτω από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Λευκό Οίκο που θα κατεβαίνουν στα 3.500 πόδια, με υψηλή ταχύτητα, στην κύρια εγκατάσταση. Και αυτό ήταν πολύ πίσω χρονικά, στη δεκαετία του ’60. Φανταστείτε τι τεχνολογικά επιτεύγματα θα υπάρχουν σήμερα.

Δεν τα πιστεύετε όλα αυτά; Δικαίωμά σας. Οι πηγές υπάρχουν.
Ίσως μια μέρα, όλα να έρθουν στο φως.

perfectedition.win Μετάφραση-Απόδοση diadrastika.com
Από το diadrastika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου