Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Τεράστιες «βεράντες καλλιέργειας» στον Άρη σύμφωνα με μία θεωρία

Γράφει ο Σπύρος Μακρής
Ο Άρης είναι ένας πλανήτης που ποτέ δεν παύει να μας εκπλήσσει και ο Irazusta, ερευνητής από την Αργεντινή, με τις ανακαλύψεις του που προκαλούν μεγάλο αντίκτυπο τόσο στην επιστημονική κοινότητα όσο και στους λάτρεις των παράξενων θεωριών και υποθέσεων, συμβάλλει με τον τρόπο του στην έκθεσή τους.
Σήμερα, ο Irazusta μας παρουσιάζει παράξενους
σχηματισμούς στο έδαφος του Άρη. Οι εικόνες προέρχονται από τη NASA και δημοσιεύθηκαν στο Google Mars.
Εκεί, σε μια ευρεία και ορεινή περιοχή, μπορούμε να παρατηρήσουμε την ύπαρξη αρκετών θεόρατων βαθμίδων ή «βεράντες», όπως τις αποκαλούν πολλοί, οι οποίες είναι αρκετά παρόμοιες με εκείνες που βλέπουμε στο Machu Pichu, στο Βιετνάμ και σε πολλά άλλα μέρη του πλανήτη μας.
Αυτές οι «βεράντες» που συναντούμε στη Γη πριν από πάρα πολλούς αιώνες γύρω από τα βουνά, χρησιμοποιήθηκαν για να φυτέψουν καλλιεργήσιμα τρόφιμα. Άραγε, θα μπορούσαν αυτοί οι σχηματισμοί στον Άρη, να αποτελούν ένα είδος από «βεράντες καλλιέργειας» που κατασκευάστηκαν και χρησιμοποιήθηκαν από έναν αρχαίο πολιτισμό που κάποτε ζούσε στον Άρη, ή είναι απλά ένας φυσικός σχηματισμός και τίποτα περισσότερο;
Στην προκειμένη περίπτωση, όπως και σε πολλές άλλες σαν κι αυτή, η απάντηση βρίσκεται στο «τι θέλει να δει ο καθένας» σε αυτές τις εικόνες.
Μπορεί να παρακολουθήσετε το βίντεο που ακολουθεί παρακάτω ή/και τις συντεταγμένες ώστε να εξερευνήσετε τις περιοχές μόνοι σας:

  • 8 ° 45’20.15 «N 1 ° 5’4.93» W
terraces on Mars
                   
Από το diadrastika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου