Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Η Κίνα έχει το δικό της τέρας του Λοχ Νες

Κάτι μυστηριώδες κολυμπάει στον ποταμό Yangtze της Κίνας, με τις εικόνες από βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο να έχουν προκαλέσει συζητήσεις για το αν ένα νέο «τέρας του Λοχ Νες» έχει κάνει την εμφάνισή του.

Την περασμένη Παρασκευή βίντεο που κυκλοφόρησε στα κινεζικά social media έχει απαθανατίσει ένα κατά τα φαινόμενα μακρύ, μαύρο πλάσμα, που διασχίζει τα νερά του ποταμού.
Οι εικόνες γρήγορα
διαδόθηκαν και έδωσαν αφορμή για νέες θεωρίες.
Όπως αναφέρει το BBC, το βίντεο έχει τραβήξει διερχόμενος από την όχθη του Yangtze στην πόλη Yichang και συγκέντρωσε περισσότερα από 6 εκατομμύρια views.
                     
Οι εικόνες φαίνεται να δείχνουν ένα γιγάντιο χέλι ή φίδι που κολυμπά στην επιφάνεια του νερού, με τους ντόπιους να παρακολουθούν το μοναδικό αυτό θέαμα.
Ο καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου της Huazhong Wang Chunfang απέκλεισε το ενδεχόμενο να πρόκειται για ένα νέο είδος, λέγοντας ότι πιθανότατα είναι ένα «νερόφιδο».

Πολλοί χρήστες του διαδικτύου αναφέρουν ότι «εξωτερικοί παράγοντες όπως η μόλυνση» μπορεί να έχουν παίξει ρόλο στη δημιουργία ένα θαλάσσιου φιδιού με τέτοιο μέγεθος.
Σε άλλο βίντεο που κυκλοφόρησε από κινεζικό σάιτ, φαίνεται κάτι μακρύ και μαύρο να κινείται στα νερά, χωρίς ενδείξεις όμως ότι πρόκειται για ζωντανό πλάσμα.



Μάλιστα σε συνέντευξη που παραχώρησε ο βιολόγος Ding Li, όταν ρωτήθηκε αν όλο το θέμα δημιουργήθηκε από την εξάπλωση φημών, ο επιστήμονας είπε ότι το αντικείμενο δεν ήταν ψάρι ή φίδι, αλλά «απλώς ένα πράγμα που επιπλέει».
Σε φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, φαίνεται ένα μαύρο ύφασμα που το έχει ξεβράσει το ποτάμι σε βράχους, γεγονός που έχει εξάψει τη συζήτηση αν πρόκειται περί του επίμαχου πλάσματος.

Σε κάθε περίπτωση, το υλικό του βίντεο έχει ανοίξει τον διάλογο για το αν η Κίνα έχει το δικό της «τέρας του Λοχ Νες», κάτι που δεν θα ήταν καθόλου άσχημο για τον τουρισμό της συγκεκριμένης περιοχής.
Από το newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου