Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

Το δακτυλίδι που σε ακούει – Ένα βήμα πριν τα τσιπάκια

Θέλετε να γίνεται ο «άρχοντας των δακτυλιδιών»;
Μία μοντέρνα έκδοσή του είναι το Echo Loop της Amazon.

Πρόκειται για ένα έξυπνο δαχτυλίδι, που ενσωματώνει την φωνητική της περιβόητης, Alexa. Σύμφωνα με την εταιρεία, αποτελεί μια ιδανική λύση για να κάνεις πιο άνετα μικρές καθημερινές συνήθειες, χωρίς να χρειάζεται να αναζητάς μονίμως το smartphone που έχεις στην τσέπη.
Αυτό είναι το «τυράκι».

Το Echo Loop διαθέτει δύο
ενσωματωμένα μικρόφωνα αλλά και το μικρότερο ηχείο που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε συσκευή Echo, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η αμερικανική εταιρεία. Τα μικρόφωνα ενεργοποιούνται με ένα άγγιγμα στο μικρό επίσης πλήκτρο που βρίσκεται στο δαχτυλίδι και τότε ο χρήστης μπορεί να καλέσει σε βοήθεια την φωνητική βοηθό Alexa. Η Alexa εκτελεί την εντολή και ενημερώνεται από το ενσωματωμένο ηχείο.
Ωστόσο, κάποιος καχύποπτος, με τον οποίο εμείς δεν… συμφωνούμε, θα μπορούσε να πει πως τα μικρόφωνα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, προκειμένου να παρακολουθούνται ομιλίες.


Επιπλέον, το Echo Loop είναι συνδεδεμένο με το smartphone του χρήστη, μπορεί να τον ενημερώνει μέσω διακριτικών δονήσεων για εισερχόμενες κλήσεις και άλλες ειδοποιήσεις που φθάνουν στο τηλέφωνό του, και φυσικά να έχει πρόσβαση στα δεδομένα του.
                     
                     

el.gr
Από το katohika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου