Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Ξεχασμένη Ανακάλυψη στη Μεγάλη Πυραμίδα ίσως Είναι το Κλειδί για για την Απελευθέρωση των Μυστικών της

Η αρχική είσοδος στη Μεγάλη Πυραμίδα επιβεβαιώθηκε και θα μπορούσε να οδηγήσει στο ξαναγράψιμο της Ιστορίας, σύμφωνα με έναν εμπειρογνώμονα.

Η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας είναι ένα από τα τελευταία αρχαία θαύματα του κόσμου εδώ και χιλιάδες χρόνια, ενώ πολλοί έχουν σκεφτεί ποιος θα μπορούσε να ήταν ο αρχικός σκοπός της και τι περιέχει.
Σύμφωνα με την βρετανική dailystar.co.uk, ο Matthew Sibson, ένας εμπειρογνώμονας της αρχαίας ιστορίας και των πολιτισμών, πιστεύει ότι το κλειδί για την απελευθέρωση των μυστικών πίσω από τη γιγαντιαία δομή είναι η εξερεύνηση της αρχικής εισόδου της πυραμίδας και των
κρυφών θαλάμων που κρύβει.
Το 2016, το ScanPyramids ανακάλυψε ένα κενό στη βόρεια πλευρά το οποίο θα μπορούσε να ήταν είσοδος στις πυραμίδες. Σύμφωνα με τον Sibson, το εύρημα φαίνεται να έχει ξεχαστεί λόγω της ανακάλυψης ενός πολύ μεγαλύτερου κενού το 2017.
Αλλά, στο βίντεό του στο YouTube παρακάτω, εξήγησε ότι η αρχική ανακάλυψη «δεν είναι μόνο το κλειδί για την απελευθέρωση των κρυμμένων θαλάμων της Μεγάλης Πυραμίδας, αλλά είναι επίσης σχετικά εύκολη στην πρόσβαση».
«Αν εξερευνηθεί, θα ξαναγράψει την ιστορία του τελευταίου αρχαίου θαύματος του κόσμου», είπε.

Μας εξηγεί ακόμα ότι το μικρότερο κενό βρίσκεται ακριβώς πίσω από την αψίδα δύο δοκών. Αρκετά μέτρα κάτω από την αψίδα θα ήταν η «κατώτερη είσοδος» της πυραμίδας, γνωστή σήμερα ως κατηφορική δίοδος, ενώ ακριβώς κάτω από αυτή θα ήταν η «ανώτερη είσοδος».
«Η ανώτερη είσοδος οδήγησε σε έναν μικρότερο θάλαμο πίσω από τον ίδιο θάλαμο που καταγράφηκε από το project ScanPyramids», είπε.
Αλλά η πρόσβαση στον δεύτερο θάλαμο έχει έκτοτε αποκλειστεί από μια πέτρα που ονομάζεται Strabo Stone.
Ο αρχιτέκτονας Jean-Pierre Houdin βρήκε επίσης ότι υπήρχε μια κοιλότητα πίσω από την αψίδα στον ίδιο ακριβώς χώρο με την ομάδα ScanPyramids, περίπου 25 χρόνια πριν.

Ο Sibson καταλήγει να εξηγεί, ύστερα από αρκετές λεπτομέρειες πως «ο Houdin και η ομάδα ScanPyramids έχουν αποδείξεις ότι η κύρια είσοδος στη Μεγάλη Πυραμίδα βρίσκεται ακριβώς κάτω από την αψίδα», οπότε και προτείνει να ασχοληθούν επιστήμονες και κάνουν μία μικρή τρύπα για να δουν τι είναι μέσα.
«Όποιος και αν είναι ο πραγματικός σκοπός της Μεγάλης Πυραμίδας, πιστεύω ότι όλες οι απαντήσεις μπορούν να βρεθούν με τη διάνοιξη μιας μικρής τρύπας», πρόσθεσε και «απλά να βάλουμε μια μικρή κάμερα στην οπή».
Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά



Science Confirms Great Pyramid Secret Main Entrance | Ancient Architects
                     
Forgotten discovery in Great Pyramid of Giza could hold ‘KEY’ to finding hidden chambers
                     
Από το diadrastika


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου