Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Το θαλάσσιο τέρας της Ιρλανδίας…

Το 1935, ένα αλλόκοτο θαλάσσιο τέρας τεραστίων διαστάσεων φονεύθηκε και σύρθηκε στην ακτή του Κόλπου Galway, στην Ιρλανδία.
Ο φύλακας του εκεί φάρου αντιλήφθηκε ένα περίεργο, όσο και εξόχως πελώριο θαλάσσιο πλάσμα, το οποίο κινούνταν αργά στην επιφάνεια των υδάτων. Μάλιστα, ο φαροφύλακας ήταν δεινός σκοπευτής. Έτσι, άρπαξε το όπλο του, πυροβόλησε αμέσως και
κατόρθωσε να χτυπήσει το θηρίο στο κεφάλι, ρίχνοντας τέσσερις σφαίρες τη μία μετά την άλλη.
Το θαλάσσιο τέρας της Ιρλανδίας τινάχτηκε σχεδόν ένα μέτρο πάνω από το νερό και αφού σφάδαξε για λίγες στιγμές, τελικά εξέπνευσε. Ο φαροφύλακας, βοηθούμενος από μερικούς άλλους ντόπιους ψαράδες, κατάφερε να σύρει με κόπο το θηρίο στην ακτή. Επρόκειτο περί ενός τεράστιου πλάσματος, το οποίο ήταν απολύτως ξεκάθαρο ότι δεν ανήκε ούτε στο είδος των φαλαινών, μα ούτε και των καρχαριών.
Οι ψαράδες της Ιρλανδίας, που είδαν το θαλάσσιο τέρας με τα μάτια τους και οι οποίοι είχαν ταξιδέψει σε όλες τις θάλασσες της Γης, ομολογούσαν πως δεν είχαν ξαναδεί κάτι παρόμοιο στη ζωή τους.


Το θαλάσσιο τέρας της Ιρλανδίας είχε μήκος δεκαεπτά μέτρων, περιφέρεια οκτώ μέτρων και ζύγιζε άνω των τεσσάρων τόνων, ενώ το κεφάλι του ήταν εξαιρετικά παράδοξο!

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», στις 11/05/1935…
Από το strangepress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου