Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Η Κιβωτός του Γαβριήλ και τα υπερφυσικά φαινόμενα που την ακολουθούν

Η Κιβωτός της Διαθήκης, η οποία ονομάζεται και «Κιβωτός του Μαρτυρίου», ήταν ένα ιερό κιβώτιο, μέσα στο οποίο φυλάσσονταν οι πέτρινες πλάκες όπου ήταν γραμμένες οι Δέκα Εντολές που είχε παραδώσει ο Κύριος, για δεύτερη φορά, στον Μωυσή. Η Κιβωτός της Διαθήκης κατασκευάστηκε με εντολή του Κυρίου, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έθεσε στον Μωυσή στο όρος Σινά.

Φυλασσόταν αρχικά μέσα στην
«Σκηνή του Μαρτυρίου» κατά την περιπλάνηση στην έρημο του Σινά και αργότερα μέσα στο Ναό της Ιερουσαλήμ. Η Κιβωτός της Διαθήκης αποτελούσε το σύμβολο της παρουσίας του Κυρίου ανάμεσα στον λαό του, τον Ισραήλ, και επικοινωνούσε μαζί τους, παρέχοντας συγκεκριμένες εντολές και κατευθύνσεις όταν ήταν απαραίτητο.
Η Παλαιά Διαθήκη αναφέρει ότι η Κιβωτός ήταν κατασκευασμένη από ξύλο ακακίας, το οποίο δεν σαπίζει. Είχε μήκος 2,5 πήχεις, 1,5 πλάτος και 1,5 ύψος (περίπου 114 x 68 x 68 εκ.). Η κιβωτός ήταν καλυμμένη μέσα κι έξω ολόκληρη με τον πιο καθαρό χρυσάφι και η επάνω επιφάνειά της ήταν επίσης σκεπασμένη με χρυσάφι. Γύρω της υπήρχε μια χρυσή στεφάνη, η οποία φαινόταν σαν συστρεφόμενα κύματα. Στις δύο απέναντι πλευρές κατά μήκος έφερε από δύο χρυσούς κρίκους, συνολικά τέσσερις, από όπου περνούσαν δύο άσηπτοι και επιχρυσωμένοι ξύλινοι μοχλοί μεταφοράς. Οι μοχλοί αυτοί είχαν χρυσές διακοσμήσεις και ήταν μόνιμοι στους κρίκους της Κιβωτού.
Το σκέπασμα της Κιβωτού, το ιλαστήριο, ήταν κατασκευασμένο από καθαρό χρυσάφι, 2,5 πήχεις μήκος και 1,5 πλάτος. Επίσης πάνω από την Κιβωτό βρίσκονταν τοποθετημένα στα άκρα της δύο χρυσαφένια ομοιώματα Χερουβείμ, με τα πρόσωπά τους αντικριστά το ένα προς το άλλο και ενωμένα με το ιλαστήριο. Τα Χερουβείμ είχαν ανοιχτές τις φτερούγες τους προς τα πάνω, έτσι που να σκεπάζουν μ’ αυτές το ιλαστήριο

Ο Κύριος φανερωνόταν στο Μωυσή εκεί πάνω από την Κιβωτό, πάνω από το ιλαστήριο, ανάμεσα στα δύο Χερουβείμ. Από ‘κει του μιλούσε κάθε φορά που ήθελε να του δώσει κάποιες εντολές για τους Ισραηλίτες. Σύμφωνα με την Ιουδαϊκή παράδοση, η παρουσία του Κυρίου γινόταν αντιληπτή ανάμεσα στα Χερουβείμ με μια φωτεινή πηγή φωτός. Η ύπαρξη των Χερουβείμ αποτελούσε αναπαράσταση του ουράνιου θρόνου του Θεού ο οποίος περιστοιχίζεται από αγγελικές δυνάμεις. Κατά τη μεταφορά της η Κιβωτός ήταν πάντα τυλιγμένη με ένα κάλυμμα από δέρμα φώκιας και με ένα γαλανό ύφασμα, κρυμμένη προσεκτικά ακόμα και από τα μάτια των Λευιτών που τη μετέφεραν.
Το βιβλίο της Εξόδου της Παλαιάς Διαθήκης περιγράφει με λεπτομέρεια ένα κουτί, επικαλυμμένο με χρυσό, το οποίο κατασκεύασαν οι Ισραηλίτες με τις οδηγίες του Θεού, για να τοποθετήσουν τις σπασμένες πλάκες στις οποίες ήταν γραμμένες οι Δέκα Εντολές. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ο Θεός είπε επίσης: «Εκεί θα συναντηθώ μαζί σας και θα σας μιλήσω… για όλα όσα θα σας δώσω σε εντολές, τέκνα του Ισραήλ.» Οι Ισραηλίτες το μετέφεραν μαζί τους στα ταξίδια τους, ακόμα και στις μάχες, γιατί πίστευαν ότι είχε τρομερή δύναμη.

Κάποιοι πιστεύουν ότι η Κιβωτός ήταν στην πραγματικότητα ένας διαβιβαστής στο Θεό και ένα φονικό όπλο, αλλά το πιο μυστηριώδες είναι τι απέγινε η Κιβωτός. Πολλοί ερευνητές πιστεύουν πως η Κιβωτός υπάρχει μέχρι και σήμερα, κρυμμένη και προστατευμένη από τη δημόσια θέα.
Μετά την αναχώρηση από το Σινά και μέχρι τη διάβαση του Ιορδάνη, η Κιβωτός μεταφερόταν μπροστά από τον λαό και αποτελούσε το σήμα για την προέλασή του. Σύμφωνα με την Ιουδαϊκή παράδοση, η Κιβωτός έκαιγε τους αγκαθωτούς θάμνους και άλλα εμπόδια κατά την πορεία στην έρημο, ενώ σπινθήρες εκπορευόμενοι από τα δύο χερουβείμ σκότωναν φίδια και σκορπιούς. Κατά τη διάβαση του Ιορδάνη, ο ποταμός ξηράνθηκε μόλις τα πόδια των ιερέων που μετέφεραν την Κιβωτό άγγιξαν τα νερά του, και παρέμενε ξηρός μέχρι που οι ιερείς και η Κιβωτός βγήκαν από το ποτάμι, αφού ο λαός είχε περάσει. Δώδεκα πέτρες συλλέχθηκαν από τον Ιορδάνη και στήθηκαν στο σημείο όπου είχαν σταθεί οι ιερείς σε ανάμνηση εκείνης της θαυματουργικής ενέργειας.

Η Κιβωτός μεταφερόταν μέσα στη μάχη, όπως στον πόλεμο με τους Μαδιανίτες. Πριν την πτώση των τειχών της Ιεριχώ, ο Ισραήλ έλαβε εντολή από τον Κύριο να περιφέρει την Κιβωτό γύρω από την πόλη πίσω από τους ένοπλους άνδρες και επτά αρχιερείς φέροντες επτά σάλπιγγες από κέρατα κριών.
Μετά την καταστροφή της Ιερουσαλήμ από τους Βαβυλώνιους και τη λεηλασία του Ναού, η Κιβωτός της Διαθήκης εισήλθε στον χώρο του θρύλου. Πολλοί ιστορικοί υποθέτουν ότι την πήρε ο Ναβουχοδονόσορας και την κατέστρεψε. Σε αντίθεση με τη γενική συμφωνία των ιστορικών ότι η κιβωτός καταστράφηκε, διάφορες παραδόσεις σχετικά με την τελική της τύχη υποστηρίζουν την απόκρυψή της κάτω από το Όρος του Ναού στην Ιερουσαλήμ, ή τη φυγάδευσή της από την Ιερουσαλήμ πριν έρθουν οι Βαβυλώνιοι (στην Αιθιοπία), είτε από τον Αιθίοπα πρίγκηπα Μενελίκ Α΄ (γιο της Βασίλισσας του Σαβά), είτε από τους Ισραηλίτες αρχιερείς κατά τη βασιλεία του Μανασσή, οι οποίοι πιθανώς την μετέφεραν σε Ιουδαϊκό ναό στην Ελεφαντίνη της Αιγύπτου. Ακόμα, αναφέρεται η παράδοση ότι η Κιβωτός της Διαθήκης αφαιρέθηκε με θαυματουργικό τρόπο από τη γη με θεϊκή παρέμβαση.

Ο Γαβριήλ είναι ένας από τους τέσσερις αρχάγγελος που αναφέρονται ονομαστικά στην Αγία Γραφή. Το όνομά του στα εβραϊκά έχει διάφορες σημασίες, όπως άνθρωπος του Θεού, ο γενναίος του Θεού, ο ήρωας του Θεού, ανήρ του Θεού και ο Θεός δείχθηκε ισχυρός. Ο Αρχάγγελος Γαβριήλ αναφέρεται τόσο στην Αγία Γραφή όσο και στο Κοράνιο.
Στην Παλαιά Διαθήκη αναφέρεται να εξηγεί στον προφήτη Δανιήλ το όραμα του κριού και του τράγου και τη σημασία της προφητείας του Ιερεμία περί των 70 ετών, καθώς να αναγγέλλει τον χρόνο του ερχομού του Μεσσία στη γη. Στην Καινή Διαθήκη αναφέρεται μόνο στο Ευαγγέλιο του Λουκά: να προλέγει στον προφήτη Ζαχαρία τη γέννηση του Ιωάννου του Προδρόμου, να αναγγέλλει στην Παρθένο Μαρία τη γέννηση του Χριστού από αυτήν, και να αποστέλλει τους ποιμένες τη νύχτα της γέννησης του Χριστού στη Βηθλεέμ, για να δουν και να προσκυνήσουν τον γεννηθέντα Σωτήρα του κόσμου.

Στο Κοράνιο, το ιερό βιβλίο των Μουσουλμάνων, ο Αρχάγγελος Γαβριήλ μεταφέρει τις αποκαλύψεις του Αλλάχ στον Μωάμεθ. Σύμφωνα με τον ιδρυτή της Μουσουλμανικής θρησκείας, ο αρχάγγελος Γαβριήλ συμπολέμησε μαζί του επικεφαλής τριών χιλιάδων αγγέλων εναντίον των ειδωλολατρών στασιαστών στη Μέκκα.
Από τα πρώτα χριστιανικά χρόνια ο Αρχάγγελος Γαβριήλ έγινε αντικείμενο απεικονίσεων στη ζωγραφική, τη γλυπτική και τη μικροτεχνία. Στη βυζαντινή ζωγραφική εικονίζεται ολόσωμος με πλούσια ενδυμασία (ιμάτιο και χιτώνα), πλούσια κόμη και κρατά τα σύμβολα της εξουσίας του, σφαίρα και ράβδο (σκήπτρο) ή μετάλλιο, που παριστάνει τη μορφή του Χριστού. Οι απεικονίσεις του καλύπτουν πολλά μέρη του ορθόδοξου ναού, από τον τρούλο και την αψίδα του ιερού μέχρι τον νάρθηκα.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τον Αρχάγγελο Γαβριήλ στις 8 Νοεμβρίου, μαζί με τον Αρχάγγελο Μιχαήλ και με τρεις Συνάξεις, στις 26 Μαρτίου, την επαύριο της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στις 11 Ιουνίου και στις 13 Ιουλίου.
Ήταν 40 ετων το 610 μ.χ. ο Μωάμεθ όταν όπως θέλει η παράδοση, του φα­νερώθηκε ο άγγελος Γαβριήλ και του υπαγόρευσε τις «θελήσεις του θεού». Τη βαθιά αυτή πνευματική εμπειρία την αισθάνθηκε ως κλήση στο προφητικό έργο. Από το 613 άρχισε να διαδίδει το «θέλημα του ενός και μοναδικού θεού», διαμορφώνοντας μία νέα θρησκεία. Καλούσε τους ανθρώπους να τον ακολουθήσουν στο δρόμο του «Ισλάμ», της υποταγής στο Θεό (Αλάχ).
Παρά τις προσπάθειές του το θρησκευτικό του μήνυμα δεν συγκινούσε ιδιαίτερα τους πιστούς «των θρησκειών της Βίβλου» (Ιουδαίους και Χριστιανούς). Διακήρυξε τότε ότι αυτές είχαν εκφυλιστεί και υποστήριξε ότι ο μουσουλμανισμός αποτελεί την αποκατάσταση της θρησκείας, την οποία από την αρχή ο Θεός είχε δώσει στην ανθρωπότητα, μέσω των προφητών του, Αβραάμ, Μωυσή και Ιησού. Αντλώντας στοιχεία από την αραβική παράδοση, τον Ιουδαϊσμό και τον Χριστιανισμό, καθόρισε με διαύγεια τις θεολογικές του θέσεις. Επέμεινε στον απόλυτο μονοθεϊσμό, την ανάσταση των νεκρών και την έσχατη κρίση. Τόνισε την πίστη στους αγγέλους, τη σπουδαιότητα των προφητών της Βίβλου, κρατώντας την καθοριστική θέση για τον εαυτό του και τη σημασία των βιβλίων των προφητών, υψώνοντας στην κορυφή το Κοράνιο, ως το ιερό βιβλίο του Ισλάμ.

Οι Μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι το Κοράνιο είναι ο λόγος του Θεού, η καταγραφή της αποκάλυψής του στο ανθρώπινο γένος, έτσι όπως μεταδόθηκε στον προφήτη Μωάμεθ σε μια περίοδο 23 ετών από τον άγγελο Τζιμπριήλ (Γαβριήλ). Ο Μωάμεθ δεν ήξερε να διαβάζει ή να γράφει. Απλώς απήγγειλε ό,τι του αποκαλυπτόταν, προκειμένου να το αποστηθίσουν και να το καταγράψουν οι σύντροφοί του.
Οι Μουσουλμάνοι λόγιοι πιστεύουν ότι το κορανικό κείμενο αντιστοιχεί ακριβώς σε αυτά που αποκαλύφθηκαν στον Μωάμεθ μέσω του αγγέλου Τζιμπριήλ (Γαβριήλ). Οι αποκαλύψεις δόθηκαν σε μια περίοδο 20 με 23 χρόνων περίπου, από το 610 ως το θάνατό του το 632. Τον καιρό του θανάτου του Προφήτη Μωάμεθ, πολλές απο τις αποκαλύψεις του Θεού προς το πρόσωπό του βρίσκονταν ήδη καταγεγραμμένες.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας είχε ενημερώσει, πριν από περίπου έναν χρόνο, πως είχε ανατεθεί στον ρωσικό Στρατό με εντολή Πούτιν, να προστατεύσει το ομοσπονδιακό ερευνητικό σκάφος «Admiral Vladimisky», καθώς αυτό κατευθυνόταν στην Ανταρκτική, κουβαλώντας ένα μυστήριο αντικείμενο με το όνομα «Κιβωτός του Γαβριήλ». «Η Κιβωτός του Γαβριήλ» λέγεται ότι έχει μεγάλη στρατιωτική και θρησκευτική αξία. Ως εκ τούτου ο «Τσάρος» διέταξε έναν μεγάλο αριθμό πολεμικών πλοίων να την συνοδεύσουν από την Σαουδική Αραβία μέχρι την Ανταρκτική.
Η μυστηριώδης αυτή συσκευή ανακαλύφθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου κάτω από το μεγάλο Τζαμί Masjid al-Haram Mosque. Όπως μεταδίδεται, 15 εργάτες οι έσκαβαν μέσα σε μια σήραγγα, την βρήκαν και στην προσπάθειά τους να την μετακινήσουν σκοτώθηκαν από μια μαζική «εκπομπή πλάσματος». Η εκπομπή ήταν τόσο ισχυρή που ανέτρεψε ακόμα και τους γερανούς που βρίσκονταν πάνω από το έδαφος, καθώς βρίσκονταν εκεί για επισκευές στο Τζαμί. Ως συνέπεια σκοτώθηκαν άλλα 107 άτομα. 15 μέρες μετά, ακόμα 4.000 άτομα έχασαν την ζωή τους, από ακόμα μία μαζική «εκπομπή πλάσματος» της «Κιβωτού».
Ο Πατριάρχης της Ρωσίας Κύριλλος είχε στην κατοχή του ένα από τα παλαιότερα Ισλαμικά χειρόγραφα που κατέχει η ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, το οποίο έχει τον τίτλο «Οδηγίες Γαβριήλ προς τον Μωάμεθ». Το εν λόγω χειρόγραφο διασώθηκε από τους αιμοσταγείς Σταυροφόρους της Καθολικής Εκκλησίας κατά την λεηλασία της Βυζαντινής Κωνσταντινούπολης (1204) και προφανώς είχε σχέση με την μυστηριώδη συσκευή. Ως εκ τούτου ο θεματοφύλακας των Μεγάλων Τζαμιών στην Μέκκα παρέδωσε την «Κιβωτό» στον πατριάρχη Κύριλλο.

Μέσα στο ισλαμικό χειρόγραφο αναφέρεται πως ο άγγελος Γαβριήλ έδωσε οδηγίες στον Μωάμεθ μέσα σε μία σπηλιά που ονομάζεται Hira και βρίσκεται στο βουνό Jabal an- Nour κοντά στη Μέκκα. Σύμφωνα πάντα με τα γραφόμενα, η «Κιβωτός» τέθηκε υπό την προστασία του Μωάμεθ. Χαρακτηρίζεται συσκευή με τεράστια δύναμη, της οποίας η χρήση είναι απαγορευμένη γιατί άνηκε μόνο στον Θεό, προφανώς θα εννοεί τον Αλλάχ, και πρέπει να θαφτεί σε ένα ιερό «τόπο εκεί όπου οι άγγελοι υπήρχαν πριν από την δημιουργία του ανθρώπου μέχρι την Αποκάλυψη στο μέλλον, κατά τις ημέρες της Yawm al-Qīyāmah, ή Qiyâmah, που σημαίνει «Ημέρα της Αναστάσεως»».
Στις 27. Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος Πούτιν ενημερώθηκε για όλα αυτά και αμέσως έδωσε την εντολή μεταφοράς της συσκευής στην Ανταρκτική υπό την συνοδεία ισχυρού Στόλου. Τρεις μέρες αργότερα διέταξε τις Αεροδιαστημικές Δυνάμεις της Ρωσίας να ξεκινήσουν τους βομβαρδισμούς κατά του Ισλαμικού Κράτους. Όταν ο πρόεδρος Πούτιν ενημερώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου, έδωσε αμέσως εντολή για την μεταφορά της συσκευής στην Ανταρκτική με το ερευνητικό σκάφος «Ναύαρχος Vladimisky» και 3 ημέρες αργότερα, στις 30 Σεπτεμβρίου, διέταξε τις να αρχίσουν βομβαρδισμούς των τρομοκρατών και να κτυπήσουν στόχους του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία..
Αξιοσημείωτο είναι πως, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο Πατριάρχης Κύριλλος μετέβη ο ίδιος στην Ανταρκτική, όπου τέλεσε «ειδικό αρχαίο τελετουργικό» διαβάζοντας ένα αρχαίο μυστικό κείμενο, για να εξευμενίσει τις «άγριες διαθέσεις» της «Κιβωτού»! Το μυστικό κείμενο λέγεται πως του το έδωσε ο Πάπας Φραγκίσκος. Πρόκειται για ένα πανάρχαιο υπερόπλο που έχει στα χέρια της η Ρωσία; Τι είδους λόγια «εξευμενίζουν» μία βόμβα;

Οι Ρώσοι έχουν χτίσει μια Ορθόδοξη Εκκλησία, αφιερωμένη στην Αγία Τριάδα, σε ένα από τα πιο αφιλόξενα σημεία του πλανήτη. Στην Ανταρκτική! Βρίσκεται στο νησί King George στο Νότιο Πόλο και έχει θέα στη ρωσική βάση της Ανταρκτικής. Την έχτισαν εκεί οι Ρώσοι το 1990 για να προσεύχονται όσοι περνούν το χειμώνα τους στη βάση. Τα ξύλα που χρειάστηκαν για να κατασκευαστεί μεταφέρθηκαν στη βάση Bellingshausen με πλοία. Έπρεπε η δομή να είναι πολύ ανθεκτική ώστε να αντέχει στην καταστρεπτική δύναμη των πολικών ανέμων και στις ισχυρές χιονοπτώσεις. Για αυτό το λόγο οι κορμοί των δέντρων στερεώθηκαν με ειδικές αλυσίδες, ενώ μια ειδική επένδυση στο εσωτερικό προφυλάσσει την εκκλησία από το νερό της βροχής.
Δύο Ρώσοι μοναχοί ήταν οι πρώτοι που λειτούργησαν εθελοντικά για πρώτη φορά στην Εκκλησία. Από τότε, οι ιερείς λειτουργούν εκ περιτροπής. Στα καθήκοντά τους περιλαμβάνονται οι προσευχές για τις ψυχές των Ρώσων που έχασαν τη ζωή τους σε διάφορες αποστολές. Στο παρελθόν δύο ζευγάρια Ρώσων έχουν τελέσει τους γάμους τους στην Αγία Τριάδα της Ανταρκτικής, πιστεύοντας πως η επιλογή τους θα φέρει καλή τύχη! Ο ιερέας της εκκλησίας λέει: «Η εκκλησία μόνο με την παρουσία της εδώ λέει πολλά!. Για κάθε πιστό, όχι μόνο για τους Ρώσους αλλά κυρίως για τους ξένους, η εμφάνιση μιας εκκλησίας στο πουθενά δηλώνει απερίφραστα την παρουσία του Θεού στην Ανταρκτική. Ακόμη καλύτερα θα έλεγα ότι: ο Θεός είναι παντού!. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σε αυτή την εκκλησία οι πιστοί αισθάνονται πιο κοντά στον Θεό. Βοηθάει και το γαλήνιο τοπίο που την περιβάλλει»..

Ο αξιωματικός του ρωσικού στρατού Eugene Gavrikov αποκαλύπτει τα μυστικά της Ανταρκτικής. Επιβεβαιώνει ότι υπάρχει πραγματικά μια πυραμίδα κρυμμένη στα παγωμένα βουνά και ότι υπάρχουν ίχνη στρατιωτικών υποδομών από το Τρίτο Ράιχ, και σημάδια δραστηριότητας από το παρελθόν. Αναφέρει επίσης ότι οι ΗΠΑ έχουν επίγνωση του τι συμβαίνει στην Ανταρκτική, όπου οι δορυφόροι έδειξαν την τρύπα του όζοντος που δεν μπορεί να αποδοθεί σε ανθρώπινες δραστηριότητες, αλλά σε κάτι πιο μυστηριώδη. Η Ανταρκτική όπως ισχυρίζεται «κρατά το κλειδί» για το μέλλον της ανθρωπότητας » και αυτό που δεν κάνουμε είναι να συνδέσουμε τις πολλές τελείες, και να οικοδομήσουμε μια εικόνα που να καθιστά τα όρια μεταξύ συνωμοσίας και πραγματικότητας. Υπάρχουν πολλά μυστήρια και θεωρίες για την Ανταρκτική, όπως μυστικές κρυμμένες βάσεις, αρχαίες τεχνολογίες, ανθρώπινος πειραματισμός, και κρυφές είσοδοι για την κοίλη Γη.

Το 2017 ανακαλύφθηκε η πολύ συζητούμενη εδώ και πολλά χρόνια μυστική βάση των Ναζιστών στην Ανταρκτική. Το θέμα αυτό έχει πολύ μεγάλο βάθος με ενδιαφέρουσες προεκτάσεις στη σημερινή εποχή μας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε επανωτές επισκέψεις Αμερικανών και Ρώσων ‘‘ειδικών’’ που κάτι αναζητούν στην περιοχή της Ανταρτικής και κάτι ετοιμάζουν πάλι για την ίδια περιοχή.
Για την Ανταρκτική έγραψαν και αναφερθήκαν πολλοί γνωστοί Ιλλουμινάτι όπως ο Ιούλιος Βερν και ο Edgar Allen Poe και Jules Verne. Μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο ο Αμερικανός ερευνητής και ναύαρχος του αμερικανικού στόλου Admiral Richard Byrd, έκανε κάποιες έρευνες στην περιοχή τις Ανταρκτικής ‘’Operation Highjump’’, και στις αναφορές του έγραφε ότι είχε παρατηρήσει περίεργα φαινόμενα και ότι κάποιοι έκαναν περίεργα πράγματα στην περιοχή.
Το 2017 ο Πατριάρχης της Ρωσίας Κύριλλος και λίγο μετά την συνάντηση που είχε με τον Πάπα της Ρώμης πήγε και αυτός στην Ανταρκτική σε ένα πολύ περίεργο επίσης ταξίδι ο Ρώσος πατριάρχης είναι εντυπωσιακό, πως προσευχήθηκε και ευλόγησε την περιοχή αυτήν, θεωρεί ότι είναι μια παρθένα περιοχή (άγονη γη) κατάλληλη για το μέλλον της ανθρωπότητας γιατί δεν μολύνθηκε ποτέ από πολέμους, και από επιστημονικά καταστροφικά πειράματα.


Παρολες αυτές τις δηλώσεις είναι γνωστό ότι στην περιοχή τις Ανταρκτικής έχουν γίνει πολλές επιστημονικές πειραματικές αποστολές και επιστημονικά πειράματα και από Αμερικανούς και από Ρώσους με άγνωστες συνέπειες.

Σήμερα η περιοχή της Ανταρκτικής είναι ένα μεγάλο πεδίο ανταγωνισμού ανάμεσα στους Αμερικανούς και δυτικούς από την μια πλευρά και από τους Ρώσους από την άλλη, γεγονός που δείχνει ότι η περιοχή αυτή έχει πολλά μυστικά και προσπαθούν να ανακαλύψουν και να εκμεταλλευτούν και οι 2 πλευρές.

Πηγές:
Από το olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου