Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Η αγγλική αποστολή για την ανακάλυψη του ανθρωποφάγου δέντρου της Μαδαγασκάρης, το 1932…

Τον Αύγουστο του 1932, μια μικρή ομάδα Άγγλων εξερευνητών, με αρχηγό τον Λοχαγό Χόιρστ, ετοιμαζόταν να αναχωρήσει για την Αφρική προς ανεύρεση του περίφημου ανθρωποφάγου δέντρου της Μαδαγασκάρης.
Ο αρχηγός της αποστολής ισχυριζόταν ότι δεν ήταν καθόλου μύθος η ύπαρξη του φυτού αυτού, στο οποίο ορισμένες γηγενείς φυλές πρόσφεραν ως θυσία κάθε χρόνο τα ωραιότερα κορίτσια τους.
Οι ιθαγενείς λάτρευαν το
ανθρωποφάγο δέντρο της Μαδαγασκάρης ως θεότητα και το προστάτευαν από τα αδιάκριτα μάτια των ξένων και των παρείσακτων. Δια τούτο, ήταν δύσκολο για τους περίεργους Ευρωπαίους να εντοπίσουν την ακριβή του θέση μέσα στη ζούγκλα του αφρικανικού αυτού νησιού.
Σύμφωνα με τον Άγγλο αρχηγό της αποστολής, το ανθρωποφάγο δέντρο της Μαδαγασκάρης θα ήταν οπωσδήποτε ένα είδος των σαρκοβόρων φυτών, τα οποία ήταν ήδη γνωστά στην Επιστήμη. Τα φυτά αυτά τρώγουν συνήθως έντομα και σαύρες.


Κατά τις αφηγήσεις των ιθαγενών, το περίφημο ανθρωποφάγο δέντρο της Μαδαγασκάρης παρήγε έναν χυμό εξόχως μεθυστικό και παραισθησιογόνο, τον οποίο κατανάλωναν οι ιθαγενείς, αλλά και το προσφερόμενο θύμα.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 24/08/1932…
Από το strangepress
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου