Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Το «στοιχειωμένο» σπίτι της Κορνουάλης - Η κρύπτη με άγνωστους χάρτες και ιστορικά δεδομένα

Μία σειρά από ανατριχιαστικές συμπτώσεις, έχουν οδηγήσει τον ιδιοκτήτη ενός σπιτιού στο κυνήγι ενός «χαμένου θησαυρού».

 Όταν ο Rupert Ellis αγόρασε το «στοιχειωμένο» σπίτι της Κορνουάλης, δεν περίμενε σίγουρα αυτό να κρύβει μυστικά μέσα στους τοίχους του, ούτε όμως και την ιστορία αυτού του σπιτιού.

Το οίκημα κτίστηκε το 1832 και αποτελούσε κάποτε τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας ορυκτών «Tehidy Minerals Company». Ο Elis μιλώντας με διάφορο κόσμο, μεταξύ των οποίων και

ο δισέγγονος του μεγάλου αφεντικού της «Tehidy Minerals Company», διαπίστωσε πως το σπίτι κρύβει ένα μεγάλο πλούτο ιστορικών δεδομένων, άγνωστων για μια ολόκληρη γενιά, όπως μία κρύπτη, αλλά και χάρτες που διατηρούνται από εκείνη την εποχή.

«Ήταν μεγάλη η διαδικασία που πέρασα μέχρι να φτάσω σε αυτά που γνωρίζω σήμερα. Θυμάμαι πως συζητούσα με κάποιον που δούλευε στο σπίτι τη δεκαετία του 1980 και μου λέει ξαφνικά: «Βρήκες την κρύπτη;» και εγώ είπα «Τι;;»

«Για μία ολόκληρη εβδομάδα τρύπαγα τους τοίχους για να βρω πού θα μπορούσε να είναι η κρύπτη».

«Μπορεί να ακούγεται τρελό, αλλά υποψιάζομαι πως το σπίτι είναι στοιχειωμένο. Έχουν σημειωθεί πολλές συμπτώσεις. Έχω ακόμη ένα αίσθημα πως το σπίτι διάλεξε εμένα - και όχι εγώ το σπίτι», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο Ellis ανακάλυψε τελικά την κρύπτη με έναν πολύ ενδιαφέροντα τρόπο. Το σημείο βρισκόταν ακριβώς εκεί που είχε κολλήσει μια αφίσα με το σλόγκαν «Σκέφτεσαι αυτό που σκεφτόμαστε;».

Ανοίγοντας τέσσερις μικρές τρύπες δοκιμαστικά, είδε να εμφανίζεται το γράμμα «Τ». Επρόκειτο για την επιγραφή «Withers and Sons» της κρυμμένης ατσάλινης πόρτας.

Σύμφωνα με το νέο ιδιοκτήτη, το δωμάτιο αυτό προσπαθούσε να του… τραβήξει συχνά την προσοχή. Τα φώτα αναβόσβηναν, ενώ ακούγονταν και διάφοροι περίεργοι θόρυβοι μέσα από αυτό.

 

O Rubert Ellis πιστεύει τώρα πως ο προπαππούς του παρακολουθεί τις κινήσεις του και τον υποστήριζει στο σχέδιό του να αποκαταστήσει το σπίτι, σεβόμενος τον τρόπο που το χρησιμοποιούσαν οι ιδιοκτήτες του 200 χρόνια πριν.

Ο προπαππούς του Elis

Από το kataggeilte

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου