Τη δεκαετία του ’50, ο Τζορτζ Ριβς ήταν ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια της αμερικάνικης τηλεόρασης. Δεν θα μπορούσε να ισχύει και κάτι άλλο άλλωστε: μιλάμε για τον πρώτο άνθρωπο που «ζωντάνεψε» στην οθόνη τον Σούπερμαν. Ο Ριβς ήταν ταυτισμένος με το όνομα του υπερήρωα της DC, περπατούσε στον δρόμο και τα πιτσιρίκια τον αποκαλούσαν «Σούπερμαν». Ήταν- μην ξεχνάμε- μια εποχή που η τηλεόραση
ασκούσε τρομερή γοητεία και παρήγαγε τεράστιους αστέρες.Ήταν 16 Ιουνίου 1959 όταν ο Τζορτζ Ριβς πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε με ένα πιστόλι Luger. Ήταν μόλις 45 χρονών. Μέχρι και σήμερα ο θάνατός του αποτελεί ένα άλυτο μυστήριο. Επίσημα, ο επιτυχημένος ηθοποιός αυτοκτόνησε, ωστόσο τα κοντινά του πρόσωπα είναι πεπεισμένα πως δολοφονήθηκε. Διότι, για ποιο λόγο ένας τόσο πετυχημένος αστέρας ν’ αυτοκτονήσει; Κάποιος εχθρός λογικά τον «έφαγε». Ποια είναι η αλήθεια στο μεγάλο μυστήριο;
Η αλήθεια είναι πως το σχήμα που λέει πως ένας επιτυχημένος ηθοποιός δεν πρόκειται να αυτοκτονήσει λόγω της… επιτυχίας του είναι το λιγότερο αφελές: η κατάθλιψη των πολυ επιτυχημένων ανθρώπων είναι χαρακτηριστικό στοιχείο. Ο Τζορτζ Ριβς, αν και τεράστιο αστέρι στην εποχή του, φερόταν να είναι εγκλωβισμένος στο κλουβί της επιτυχίας του: δεν ήταν ένας σεβαστός ηθοποιός, δεν ήταν κάποιος που ο κόσμος τον εκτιμούσε για το υποκριτικό του ταλέντο.
Ήταν απλά ο Σούπερμαν…
Σύμφωνα με τα όσα έχουν δηλώσει οι οικείοι άνθρωποί του, τα ψυχολογικά του Ριβς εντάθηκαν για τα καλά όταν, εκτός από την τηλεοπτική σειρά στην οποία έπαιζε τον Σούπερμαν, ο ίδιος ωθήθηκε από την παραγωγή του σίριαλ να κάνει δημόσιες εμφανίσεις και να δίνει ζωντανά σόου σαν Σούπερμαν μπροστά σε μικρά παιδιά. Είχε πάψει να νιώθει ηθοποιός. Πλέον, ένιωθε σαν διασκεδαστής στο τσίρκο.
«Ο Σούπερμαν αυτοκτόνησε», έγραψαν οι εφημερίδες μετά τον θάνατό του και την επίσημη ετυμηγορία της αστυνομίας ότι ο Ριβς, που ήταν γνωστό πως είχε κατάθλιψη,αποφάσισε να τερματίσει τη ζωή του. Ο 45χρονος φέρεται να έβαλε ένα όπλο στο κεφάλι του και να πάτησε τη σκανδάλη ενώ βρισκόταν στο δωμάτιο του. Την ίδια στιγμή, η αρραβωνιαστικιά του βρισκόταν στο σπίτι με κοινούς τους φίλους. Όταν άκουσαν τον πυροβολισμό έτρεξαν και τον βρήκαν νεκρό.
Η μητέρα του Ριβς δεν πίστεψε ποτέ πως ο γιος της αυτοκτόνησε και απευθύνθηκε σε ιδιωτικό ντετέκτιβ για να διαλευκάνει την υπόθεση. Όπως έγινε γνωστό από τις αντίστοιχες έρευνες, στο δωμάτιο υπήρχαν άλλες δύο σφαίρες από το ίδιο όπλο. Η μία είχε διαπεράσει το πάτωμα και είχε σφηνωθεί στον τοίχο του σαλονιού και η άλλη βρέθηκε σε δοκάρι του ταβανιού.
Είτε ο Ριβς είχε όντως αυτοκτονήσει και σαν άθλιος σκοπευτής τα είχε καταφέρει με την τρίτη ή κάποιος άλλος, κάποια στιγμή, είχε χρησιμοποιήσει το ίδιο όπλο σε μια άλλη φάση. Η αρραβωνιαστικιά του και οι φίλοι του πάντως άκουσαν μόλις έναν πυροβολισμό. Ή, τουλάχιστον, έτσι ισχυρίζονται.
Η αρραβωνιαστικιά του, άλλωστε, ήταν πρώην σύζυγος ενός γκάνγκστερ και τα σενάρια πως ο τελευταίος σκότωσε τον Ριβς για λόγους ζήλιας έδιναν και έπαιρναν την εποχή. Μια άλλη εκδοχή λέει πως ο Ριβς και η κοπέλα του είχαν «λευκό» δεσμό, απλά για να βελτιώνει τη δημόσια εικόνα του ο καταθλιπτικός αστέρας και πως τελικά εκείνη και ο γκάνγκστερ πρώην άντρας της οργάνωσαν τη δολοφονία του «Σούπερμαν» για οικονομικούς λόγους.
Κανείς ποτέ δεν έμαθε την αλήθεια. Το μόνο που αποκάλυψαν οι έρευνες ήταν ότι το σενάριο της δολοφονίας αντί της αυτοκτονίας ήταν πιθανό. Όμως τα υπόλοιπα έμειναν ως φήμες. Και η επίσημη θέλει τον δολοφόνο του Σούπερμαν να είναι… η κατάθλιψη του.
Ο θάνατος του Τζορτζ Ριβς έγινε ταινία το 2006 με τίτλο «Hollywoodland» και πρωταγωνιστή τον Μπεν Άφλεκ (τον μετέπειτα Μπάτμαν!). Και ένα ακόμα κομμάτι στο παζλ των φημών για το θέμα προστέθηκε μέσω Hollywood. Για ένα από τα μεγαλύτερα μυστήριά του…
Από το makeleio
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου