Σε έναν αστεροειδή διαφορετικό από τους άλλους έχει στραμμένο το άγρυπνο «βλέμμα» της η NASA. Ο λόγος για τον «Χρυσό Αστεροειδή» ή «Ψυχή 16» (Psyche 16), που ανακαλύφθηκε το 1852 από τον Ιταλό αστρονόμο Annibale de Gasparis, βρίσκεται ανάμεσα στις τροχιές του Άρη και του Δία.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες της Αμερικανικής Υπηρεσίας Αεροναυπηγικής και Διαστήματος, ο συγκεκριμένος αστεροειδής αποτελείται από τεράστιες
ποσότητες χρυσού, πλατίνας, σιδήρου και νικελίου, σύμφωνα με το Russia Today. και το cnn.gr
ποσότητες χρυσού, πλατίνας, σιδήρου και νικελίου, σύμφωνα με το Russia Today. και το cnn.gr
Οι ποσότητες αυτές των πολυτίμων μεταλλευμάτων – όπως εξηγούν οι επιστήμονες – είναι τέτοιες που σε μια υποτιθέμενη εξόρυξή τους αν ποτέ αυτό ήταν εφικτό (σ.σ. που δεν είναι), θα μπορούσε να κάνει όλους τους κατοίκους της γης εκατομμυριούχους.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες η αξία του χρυσού, του λευκόχρυσου, του σιδήρου και του νικελίου που υπάρχουν στο ουράνιο σώμα έχουν αξία 7.000 τετράκις εκατ. δολάρια (7.000.000.000.000.000.000).
Όπως έγινε γνωστό, η NASA σχεδιάζει μια διαστημική αποστολή στον αστεροειδή το 2022.
Πάντως, η εξόρυξη σε αστεροειδείς αποτελεί φιλοδοξία για ορισμένους επιστήμονες, καθώς εκείνος που θα μπορούσε να εκμεταλλευθεί τον αμύθητο πλούτο τους, θα γινόταν και ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στη Γη.
Ωστόσο, αν αυξανόταν ο αριθμός των μετάλλων που εισάγονται στις αγορές της Γης, θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιές στις τιμές των βασικών προϊόντων, καθώς υπερβαίνει κατά πολύ αυτό που θα μπορούσε να διαχειριστεί η παγκόσμια οικονομία.
Από το diadrastika
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου