Τρίτη 23 Απριλίου 2024

«Τύμπανα πολέμου»: Η Ρωσία «φορτώνει» τα σύνορα της με την Φινλανδία με πυραύλους Ισκαντέρ

 Ρωσία: Η ταξιαρχία που αναπτύχθηκε στην περιοχή της Καρελίας είναι οπλισμένη με πυραυλικά συστήματα Iskander-M.

«Εύφλεκτο» παραμένει το κλίμα στην Ευρώπη με τις κινήσεις «ψυχολογικού πολέμου» μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας να συνεχίζονται.

Μετά την προειδοποίηση της Ρωσίας στην Πολωνία ότι θα αποτελέσει «νόμιμο στόχο» της Μόσχας αν δεχτεί πυρηνικά του ΝΑΤΟ στην επικράτειά της, ήρθε μια ακόμη κίνηση που

ταράζει τα λιμνάζοντα ύδατα και ανεβάζει τον πυρετό.

Όπως αναφέρει το iz.ru, η νεοσύστατη Στρατιωτική Περιφέρεια του Λένινγκραντ ενισχύεται με νέους σχηματισμούς. Μάλιστα, μια ξεχωριστή ταξιαρχία πυραύλων έχει δημιουργηθεί στην Καρελία, δηλαδή στα σύνορα με την νεοσύστατη στο ΝΑΤΟ Φινλανδία.

Η ταξιαρχία αυτή είναι οπλισμένη με πυραυλικά συστήματα Iskander-M, ανέφεραν πηγές της Izvestia από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Επιπλέον, το 11ο Σώμα Στρατού στην περιοχή του Καλίνινγκραντ, καθώς και το 14ο Σώμα Στρατού στην περιοχή του Μούρμανσκ, μεταφέρθηκαν στην περιοχή. Οι Ρώσοι ειδικοί αποκαλούν την ενίσχυση των βορειοδυτικών συνόρων μια έγκαιρη και επαρκή απάντηση στην ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

«Ο σχηματισμός μιας ταξιαρχίας πυραύλων είναι μια πολύ επίκαιρη απόφαση. Αυτή είναι μια επαρκής απάντηση στην ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ», δήλωσε στην Izvestia ο πρώην διοικητής του Στόλου της Βαλτικής, ναύαρχος Βλαντιμίρ Βάλουεφ.

 

«Αν έρθουν οι χειρότερες στιγμές, η ταξιαρχία πυραύλων θα μιλήσει με σιγουριά στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ που αποτελούν απειλή», πρόσθεσε.

                     

Από το newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου