Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Είμαστε στα πρόθυρα του Τρίτου Παγκοσμίου – Οι τράπεζες θα καταρρεύσουν, έρχεται κρίση που δεν έχουμε ξαναδεί

Την ανησυχία του για την πιθανότητα να ξεσπάσει, λόγω της έξαρσης των γεωπολιτικών εντάσεων, Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος εξέφρασε για άλλη μία φορά ο γνωστός οικονομολόγος και συγγραφέας Robert Kiyosaki.

Παράλληλα έκανε λόγο για το μέλλον των τραπεζών, για το οποίο προβλέπει πως θα είναι ζοφερό.

Ειδικότερα, από κοινού με τον Gerald Celente, τον εκδότη και παραγωγό του Trends Journal, σε podcast που μεταδόθηκε πρόσφατα, τόνισαν πως «οι παγκόσμιες αβεβαιότητες εντείνονται και αγγίζουν τα όρια ενός

τεράστιου πολέμου.

Την ίδια στιγμή, οι αμερικανικές τράπεζες αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα», και για αυτό τον λόγο αυξάνεται η ζήτηση για περιουσιακά στοιχεία όπως τα πολύτιμα μέταλλα και τα κρυπτονομίσματα.

«Μιλάμε για τη χρυσή χρονιά… του χρυσού, και ο λόγος είναι ότι οι τράπεζες καταρρέουν – όλοι το ξέρουν.

Το Bitcoin χτυπά οροφή, αλλά το θέμα που με απασχολεί περισσότερο είναι ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος.

Είμαστε στα πρόθυρα του αυτή τη στιγμή».

Στη συνέχεια, ο Kiyosaki ρώτησε και με τη σειρά του ο Celente εξήγησε ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχουν 300 περιφερειακές τράπεζες οι προοπτικές των οποίων όπως αξιολογήθηκε από οίκους όπως η Moody’s και η Fitch είναι αρνητικές – σε αντίθεση με πέντε πέρυσι.

«Τα δάνεια που έχουν δοθεί για την ανάπτυξη εμπορικών ακινήτων κοκκινίζουν επικινδύνως, γεγονός που έχει οδηγήσει στο εξής γεγονός:

«Οι τράπεζες αντιμετωπίζουν ένα τείχος χρέους 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Δάνεια 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων δεν πρόκειται να αποπληρωθούν.

Οι τράπεζες πρόκειται να καταρρεύσουν.

Θα είναι μια τραπεζική κρίση που δεν έχουμε ξαναδεί στον κόσμο».

Nα σημειωθεί πως ο Kiyosaki έχει υποστηρίξει εδώ και καιρό πως το εμβληματικό περιουσιακό στοιχείο αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) θα μπορούσε να φτάσει στην τιμή των 2 εκατομμυρίων δολαρίων, συμφωνώντας κατά την άποψή του με την Cathie Wood, την ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλο της ARK Invest, η οποία διαχειρίζεται πολλά διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF).


Η μητέρα όλων των «φουσκών»

Σύμφωνα με τον Kiyosaki, οι αποτιμήσεις των μετοχών φαίνονται εξίσου ακραίες όπως το 1929 και το 2021, όταν οι αγορές υποχώρησαν σε πρωτόγνωρα επίπεδα…

«Η εντύπωσή μου είναι ότι οι επενδυτές απολαμβάνουν αυτή τη στιγμή τη διπλή κορυφή της πιο ακραίας κερδοσκοπικής φούσκας στην οικονομική ιστορία των ΗΠΑ» έγραψε ο γνωστός συγγραφέας Robert Kiyosaki, που έχει επανειλημμένως προειδοποιήσει ότι οι υπερκερδοσκοπικές φούσκες σπάνια έχουν καλή κατάληξη για τους traders.

Σε προηγούμενες περιόδους, οι μετοχές γενικά έφτασαν σε ένα κερδοσκοπικό «όριο» προτού υποστούν απότομη πτώση.

«Προς το παρόν, δεν παρατηρούμε ούτε ευνοϊκές αποτιμήσεις, ούτε ευνοϊκές εσωτερικές αγορές, ενώ τα σύνδρομά μας υπερέκτασης παραμένουν συνεπή με τον κίνδυνο φούσκας, πανικού ή συντριβής», προειδοποίησε.

Ακόμη και με τις προσαρμογές που έχουμε κάνει σε αυτόν τον κύκλο, οι παρούσες συνθήκες ενθαρρύνουν μια ισχυρά αμυντική στάση – και όχι μόνον…

«Ζούμε τη μητέρα όλων των φουσκών, και οι μετοχές, τα ομόλογα, τα ακίνητα θα καταρρεύσουν.

Το χρέος των ΗΠΑ αυξάνεται 1 τρισεκατομμύριο δολάρια κάθε 90 ημέρες.

Οι ΗΠΑ θα πτωχεύσουν, σώσε τον εαυτό σου» ανήρτησε σε tweet του ο συγγραφέας.

Ο Kiyosaki έκανε ειδική αναφορά στη γενιά των boomer…

Όπως είπε σε podcast του , το μεγαλύτερο χρηματιστηριακό κραχ στην ιστορία έρχεται και μεγαλύτερο θύμα της θα είναι η γενιά των boomers, δηλαδή όσοι έχουν γεννηθεί πριν από τη δεκαετία του ’ 80.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα είπε, το 2024 θα υπάρξει, εντέλει, ύφεση, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

«Η επικείμενη μεγάλη κατάρρευση θα ομοιάζει με την ύφεση του 2008, η οποία, κατά την άποψή μου, ακολούθησε λίγο μετά την έκδοση πάρα πολλών χρημάτων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών –τρισεκατομμύρια δολάρια– σε μια προσπάθεια να αποκατασταθούν τα κακώς κείμενα στην οικονομία:

Η γενιά μου, η γενιά των Boomers, πρόκειται να… καρφωθεί γιατί (…) το μεγαλύτερο χρηματιστηριακό κραχ στην ιστορία έρχεται.

Aκολουθεί κραχ μεγαλύτερο του 2008, τότε που (…) ο Ben Bernanke, ο πρώην πρόεδρος της FED, τύπωσε τρισεκατομμύρια και τρισεκατομμύρια και τρισεκατομμύρια δολάρια» ανέφερε ο οικονομολόγος και πρόσθεσε:

«Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ επαναλαμβάνει τώρα το ίδιο λάθος, τυπώνοντας υπερβολικά πολλά χρήματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid».

Στη συνέχεια, εξέφρασε φόβους σχετικά με την ικανότητα της νέας γενιάς να αντιμετωπίσει το επερχόμενο κραχ:

«Επί Covid, τύπωσαν τρισεκατομμύρια και τρισεκατομμύρια δολάρια και τώρα βρισκόμαστε στη μεγαλύτερη φούσκα στην παγκόσμια ιστορία. (…)

Όταν σκάσει αυτή η φούσκα, αναρωτιέμαι πόσοι νέοι θα έχουν το εσωτερικό σθένος, τα κότσια, τη δύναμη να σηκωθούν αφού πέσουν κάτω, να ξανασηκωθούν, να ξαναπέσουν και να χτίσουν την επόμενη οικονομία – αυτό είναι το μέλημά μου».


Για τον Trump

Τις προηγούμενες ημέρες, ο Kiyosaki, για να περιγράψει τη ζοφερή πραγματικότητα της οικονομίας, είχε επικαλεστεί τον Marx.

Επανέλαβε, μάλιστα, τα λόγια του στοχαστή… «Ένα φάντασμα στοιχειώνει την Αμερική… το φάντασμα του κομμουνισμού».

«Λυπάμαι βαθιά όταν βλέπω τον φίλο μου και έναν σπουδαίο Πρόεδρο να δικάζεται για ψεύτικες κατηγορίες», δήλωσε, αναφερόμενος στον Donald Trump.

Ταυτόχρονα, όπως είπε, η «οικογένεια του εγκλήματος Biden» χρησιμοποιεί τους πάλαι ποτέ ευγενείς θεσμούς, όπως το FBI («χάσαμε το φορητό υπολογιστή του Hunter Biden»), το δικαστικό μας σύστημα και το State Department (που δέχεται μίζες από την Ουκρανία, τη Ρωσία και την Κίνα) για να χρηματοδοτήσει τον Biden και τις οικογενειακές άθλιες επιχειρήσεις.

 

Η λάθος οικογένεια δικάζεται, κατήγγειλε ο Kiyosaki, τονίζοντας ότι η Αμερική δεν πρέπει να αγνοήσει την προειδοποίηση του Marx.

www.bankingnews.gr

Από το romioitispolis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου