Υποστηρίζει ότι ο σούπερ πύραυλος του θα φέρει επανάσταση στις εμπορικές πτήσεις.
Ο Ελον Μασκ ίδρυσε τη διαστημική εταιρεία Space X με όραμα να δημιουργήσει την τεχνολογία που όχι απλά θα επιτρέψει την οργάνωση μιας επανδρωμένης αποστολής στον Άρη αλλά την αποίκηση του Κόκκινου Πλανήτη με εκατομμύρια μάλιστα κατοίκους. Στο πλαίσιο αυτό η Space X κατασκεύασε ένα νέο τύπο επαναστατικό τύπο επαναχρησιμοποιούμενων πυραύλων και ένα επίσης νέο τύπο διαστημόπλοιου που μπορεί να μεταφέρει
δεκάδες επιβάτες. Ο πύραυλος Super Heavy και το σκάφος Starship υπόσχονται διάνοιξη νέων δρόμων στις κάθε είδους επιστημονικές αλλά κυρίως εμπορικές διαστημικές δραστηριότητες.Όμως σύμφωνα με τον Έλον Μασκ ο πύραυλος και το σκάφος μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκτός από ταξίδια από τη Γη στο Διάστημα σε ταξίδια από τη Γη στη… Γη. Ο Μασκ λέει ότι μπορεί ο πύραυλος και το σκάφος της εταιρείας του να πραγματοποιούν πτήσεις μεταφοράς επιβατών εντός του πλανήτη μας.
Ο Αμερικανός μεγιστάνας λέει ότι θα μπορούσε με αυτόν τον τρόπο μπορούν να πραγματοποιούνται πτήσεις από μια πόλη σε μια πόλη στην άλλη άκρη του πλανήτη σε χρονικό διάστημα μίας ώρας. Δεν χρειάζεται φυσικά ιδιαίτερη σκέψη για να γίνει σαφές ότι αν αυτό το νέο όραμα του Μασκ υλοποιούνταν και ο κόσμος «μίκραινε» τόσο πολύ ο αντίκτυπος σε πολλούς τομείς οικονομία, κοινωνία κλπ. σε παγκόσμιο επίπεδο θα ήταν τεράστιος.
«Ο ταχύτερος τρόπος για να πας από την μια πλευρά της Γης στην άλλη είναι με ένα διηπειρωτικό πύραυλος διασφαλίζοντας ότι δεν μεταφέρει πάνω του κάποια πυρηνική κεφαλή και ότι εκεί που πάει υπάρχουν εγκαταστάσεις να προσγειωθεί» λέει ο Μασκ. Μάλιστα η Space X έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο για το πώς θα υλοποιηθεί το όραμα του ιδιοκτήτη της. Σε αυτό αναφέρει «πετάξτε στα περισσότερα μέρη της Γης σε λιγότερο από 30 λεπτά και οπουδήποτε σε λιγότερο από 60». Οι προτεινόμενες διαδρομές περιλαμβάνουν Νέα Υόρκη προς Σαγκάη σε 39 λεπτά, Λονδίνο προς Ντουμπάι ή Νέα Υόρκη σε 29 λεπτά και Λος Άντζελες προς Τορόντο σε 24 λεπτά.
Δείτε επίσης: 7 τρόποι που η Γη άλλαξε μέσα σε περίπου 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου