Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να έρθει στη ζωή μας ο «ψηφιακός βοηθός».
Πρόκειται να παρουσιαστεί επίσημα από το αρμόδιο Υπουργείο και τον Πρωθυπουργό, η δοκιμαστική έκδοση της πλατφόρμας προκειμένου να αναβαθμιστεί και να βελτιωθεί.
Ο λόγος για τον Ψηφιακό Βοηθό του gov.gr, που σύμφωνα με την κυβέρνηση αφορά την πρώτη επαφή συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης σε μαζικό βαθμό με τους Έλληνες πολίτες μέσω του ελληνικού κράτους.
Η σύσκεψη υπό τον
πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για την προσθήκη νέας ειδικής εφαρμογής Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) στο gov.gr θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη, όπως ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.Θυμίζουμε πως σε δηλώσεις του ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, είχε σημειώσει τα εξής:
«Ο ψηφιακός βοηθός έρχεται με χρήση τεχνητής νοημοσύνης να βοηθήσει τους πολίτες να βρουν αυτό το οποίο ψάχνουν και βρίσκεται κάπου ανάμεσα στις 1602 ψηφιακές υπηρεσίες του gov.gr ή στις 3.200 περίπου διαδικασίες του ΜΙΤΟΣ, της επίσημης βάσης διαδικασιών του ελληνικού Δημοσίου.
Είναι σίγουρα η πρώτη επίσημη εισαγωγή διαδικασίας τεχνητής νοημοσύνης στο ελληνικό δημόσιο. Υπήρχε τεχνητή νοημοσύνη στη ζωή μας, αλλά η αλήθεια είναι πως αρχίσαμε να ασχολούμαστε μαζί της εδώ και ένα χρόνο ακριβώς, όταν βγήκε το ChatGPT, ο πιο γνωστός τρόπος αλληλεπίδρασης.
Τα ερωτήματα δεν θα περιορίζονται απλώς ως προς την εύρεση ποιας διαδικασίας χρειαζόμαστε. Οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται και συνδυαστικά, για παράδειγμα θα μπορούν να ρωτούν και να ενημερώνονται εάν δικαιούνται κάποιο επίδομα. Αυτή είναι όμως, μόνο η αρχή για τη σχέση της Τεχνητής Νοημοσύνης με το Δημόσιο.
Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί το τεχνολογικό θαύμα της εποχής μας. Δεν υπάρχει κάποιος τομέας της πολιτικής με την ευρεία έννοια του όρου ο οποίος δεν θα επηρεαστεί από τις εφαρμογές της. Δημιουργεί άπειρες νέες δυνατότητες, πολλές εκ των οποίων η κυβέρνηση μας σκοπεύει να εκμεταλλευτεί. Από τον έλεγχο της αυθαίρετης δόμησης και την πρόληψη πυρκαγιών, μέχρι την επίσπευση της απονομής Δικαιοσύνης, την αντιμετώπιση των fake news και την ανάλυση ιατρικών δεδομένων, η Τεχνητή Νοημοσύνη θα είναι καταλύτης των εξελίξεων.
Μας προσφέρει επίσης σημαντικά εργαλεία περιορισμού της γραφειοκρατίας, με απλούστευση διαδικασιών και κατάργηση πιστοποιητικών, ακόμη μπορεί να συμβάλλει σε ένα πιο δίκαιο φορολογικό σύστημα».
Συνηθίζουν επομένως και οι Έλληνες όλων των ηλικιών στα της «τεχνητής νοημοσύνης», έως ότου βγει στη φόρα η πραγματική τεχνητή ΥΠΕΡ-νοημοσύνη!!
Ένα εξίσου μεγάλο θέμα, που δεν θίγεται από πολιτικούς και δημοσιογράφους, αφορά τις θέσεις εργασίας (εν προκειμένω πολλών δημοσίων υπαλλήλων) που εν καιρώ θα…πληγούν από αυτή την επέλαση συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης στις υπηρεσίες του ελληνικού κράτους!!
Δείτε επίσης: Στιγμές Που Δεν Θα Επιστρέψουν Ποτέ (Χρονογράφημα)
Θα αντικατασταθούν;; Θα έχουν κάποιο άλλο αντικείμενο εργασίας;;
Δείτε τι ευαγγελίζεται ο αρμόδιος Υπουργός:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου