Μηχανικοί του MIT και της Κίνας στοχεύουν να μετατρέψουν το θαλασσινό νερό σε πόσιμο με μια εντελώς παθητική συσκευή που εμπνέεται από τον ωκεανό και τροφοδοτείται από τον ήλιο.
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι αν το σύστημα κλιμακωθεί στο μέγεθος μιας μικρής βαλίτσας, θα μπορούσε να παράγει περίπου 4 έως 6 λίτρα πόσιμου νερού ανά ώρα και να διαρκεί αρκετά χρόνια πριν απαιτήσει αντικατάσταση εξαρτημάτων. Σε αυτή την κλίμακα και απόδοση, το σύστημα θα μπορούσε να παράγει πόσιμο νερό σε ρυθμό και τιμή που είναι φθηνότερη από το
νερό της βρύσης.το σύστημα είναι εντελώς παθητικό, δεν απαιτεί ηλεκτρική ενέργεια για να λειτουργήσει
Η ομάδα οραματίζεται ότι μια αναβαθμισμένη συσκευή θα μπορούσε να παράγει παθητικά αρκετό πόσιμο νερό για να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες μιας μικρής οικογένειας. Το σύστημα θα μπορούσε επίσης να προμηθεύει παράκτιες κοινότητες εκτός δικτύου, όπου το θαλασσινό νερό είναι εύκολα προσβάσιμο.
Ζούμε σε συναρπαστικούς καιρούς. Η ανθρωπότητα μόλις έκανε ένα τεράστιο άλμα προς τα εμπρός στον τομέα της διαθεσιμότητας πόσιμου νερού.
Οι προηγούμενες μέθοδοι αφαλάτωσης (αφαίρεση αλατιού από νερό όπως το θαλασσινό νερό για να γίνει πόσιμο) είχαν περιορισμούς που τις καθιστούσαν μη πρακτικές για χρήση σε μεγάλη κλίμακα. Δημιουργήθηκε ένα νέο σύστημα που καταργεί εντελώς αυτούς τους περιορισμούς.
Αυτή η νέα λύση αφαλάτωσης πόσιμου νερού, που αναπτύχθηκε από μηχανικούς του ΜΙΤ και της Κίνας, είναι εντελώς παθητική- δεν απαιτεί ηλεκτρική ενέργεια και λειτουργεί μόνη της. Ένα σύστημα στο μέγεθος μιας βαλίτσας μπορεί να παράγει 4-6 λίτρα (περίπου 1-1,5 γαλόνι) πόσιμου νερού ανά ώρα και μπορεί να διαρκέσει αρκετά χρόνια πριν χρειαστεί να αντικατασταθούν εξαρτήματα. Τελικά θα είναι φθηνότερο από το νερό της βρύσης!
Αυτό πρόκειται να αλλάξει τον κόσμο.
Δείτε επίσης: Και συ τέκνον Τζόρνταν;(ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ (10η συνέχεια. Κοντά στις αποκαλύψεις)
abovetopsecret.com
Από το katohika
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου