Το πράσινο φως για τσουνάμι πλειστηριασμών άναψε στην Ελλάδα, καθώς ο νόμος τάχθηκε υπέρ των funds.
Πρόκειται για 700.000 ακίνητα που αποτελούν εμπράγματες εξασφαλίσεις για δάνεια ύψους περίπου 45 δισ. ευρώ που θα βρεθούν στο έλεος τραπεζών, funds και διαχειριστών δανείων (servicers).
Ο καθηγητής, Richard A. Werner, είναι οικονομολόγος και καθηγητής τραπεζικών και χρηματοοικονομικών. Είναι γνωστός ως ο εισηγητής μιας νέας νομισματικής πολιτικής μετά την κρίση που ονόμασε Ποσοτική Χαλάρωση (“QE”) – την οποία πρότεινε
στην Ιαπωνία το 1995 ως επικεφαλής οικονομολόγος μιας βρετανικής επενδυτικής τράπεζας.Έχει επίσης εργαστεί ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, στην Τράπεζα της Ιαπωνίας, στην Τράπεζα Ανάπτυξης της Ιαπωνίας και στην Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης. Συμμετέχει στην υποστήριξη της ίδρυσης μη κερδοσκοπικών κοινοτικών τραπεζών μέσω μιας πρωτοβουλίας που ονομάζεται Local First CIC.
Όπως αναφέρει:
«Καμία τράπεζα δεν έχει δανείσει ποτέ χρήματα. Όταν παίρνετε ένα δάνειο, νέα χρήματα δημιουργούνται και προστίθενται στην προσφορά χρήματος.
Υπογράφετε την σύμβαση δανείου, η τράπεζα αγοράζει τη σύμβαση δανείου, την τοποθετεί στην πλευρά του ενεργητικού ισολογισμού και, στη συνέχεια πιστώνει τον λογαριασμό σας στην τράπεζα με τον αριθμό του ποσού δανείου. Το ονομάζουν κατάθεση.
Δεν το καταθέσατε. Λοιπόν η τράπεζα επίσης δεν το κατέθεσε και δεν μεταφέρθηκε πουθενά αλλού!
Και με αυτό τον τρόπο, το τραπεζικό σύστημα δημιουργεί την προσφορά χρήματος, το οποίο κάνει τις Τράπεζες πολύ πολύ ισχυρές».
Δείτε το βίντεο:
Δείτε επίσης: ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ
Από το ksipnistere
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου