Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη εντός του 2023 ανακοίνωσε η Ινδία

Ξεδιπλώνει με ταχύτητα το διαστημικό της πρόγραμμα η πολυπηθέστερη χώρα της Γης.

Ενα μήνα μετά την πετυχημένη προσεδάφιση μιας σεληνακάτου και ενός ρομπότ εξερεύνησης στο Νότιο Πόλο της Σελήνης η διαστημική υπηρεσία της Ινδίας ISRO έκανε γνωστό ότι θα ακολουθήσει και μάλιστα άμεσα μια επανδρωμένη αποστολή στο φυσικό μας δορυφόρο. Πιο συγκεκριμένα η Ινδία σχεδιάζει να εκτοξεύσει πριν το τέλος του έτους ένα διαστημικό σκάφος στο οποίο θα υπάρχει τριμελές πλήρωμα. Το σκάφος θα ταξιδέψει στη Σελήνη και θα τεθεί σε τροχιά γύρω από αυτή σε

απόσταση 400 χλμ. από την επιφάνεια της.

Η αποστολή θα διαρκέσει τρεις μέρες και προφανώς θα αποτελεί πρόβα για επόμενη επανδρωμένη αποστολή προσεδάφισης αυτή την φορά στο φεγγάρι από την Ινδία που όπως φαίνεται μπαίνει δυναμικά στην κούρσα κατάκτησης της Σελήνης μαζί με τις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Κίνα και την Ρωσία που σχεδιάζουν επανδρωμένες αποστολές και δημιουργία επίσης επανδρωμένων βάσεων στο φεγγάρι με πολλούς στόχους όπως την εκμετάλλευση του πλούσιου ορυκτού πλούτου της Σελήνης, τη δημιουργία εγκαταστάσεων που θα βοηθούν στη πραγματοποίηση αποστολών στον Άρη και άλλες περιοχές του ηλιακού συστήματος αλλά και έναρξη τουριστικών δραστηριοτήτων.

 

Όπως ανακοίνωσε ο ISRO τον Οκτώβριο θα γίνουν δοκιμές των συστημάτων ασφαλείας του σκάφους και αν όλα πάνε καλά θα προχωρήσει γρήγορα η υπόλοιπη διαδικασία ώστε το σκάφος να εκτοξευτεί στα τέλη του 2023. Αυτή τη στιγμή εκπαιδεύονται τέσσερις αστροναύτες για την αποστολή και επιλεγούν τελικά οι τρεις εξ αυτών. Το κόστος της αποστολής θα ξεπεράσει το ένα δισ. δολάρια και το σκάφος αν όλα πάνε καλά και ολοκληρώσει με επιτυχία την αποστολή θα πέσει στον Ινδικό Ωκεανό όπου θα γίνει η περισυλλογή του πληρώματος.

Δείτε επίσης: Η τελευταία ρουφηξιά (Διήγημα)

Από το naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου