Τρίτη 1 Αυγούστου 2023

Η αύξηση του προσδόκιμου ζωής έως και 120 χρόνια: Ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης και η επίδραση της πανδημίας COVID-19.

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το blog μας, βοηθείστε μας να συνεχίσουμε. 

Η ανθρώπινη διάρκεια ζωής αναμένεται να αυξηθεί έως και 120 χρόνια μέσα στις επόμενες δεκαετίες χάρη σε τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η γνώση που αποκτήθηκε από την πανδημία της COVID-19, αναφέρει το Σουηδικό Τηλεοπτικό Δίκτυο (SVT). 

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Futures, οι ηλικιωμένοι αναμένεται να είναι τόσο υγιείς όσο και άτομα στα 40 τους, χάρη στην ταχεία τεχνολογική πρόοδο. Οι επιστήμονες προβλέπουν ότι οι άνθρωποι θα φορούν φορετές συσκευές για να παρακολουθούν την

κατάσταση της υγείας τους και αυτές θα συνδεθούν με γιατρούς και νοσοκομεία.

 

Οι προηγμένες τεχνολογίες αναμένεται να οδηγήσουν σε προτάσεις αλλαγών στον τρόπο ζωής σε πρώιμο στάδιο, με βελτιωμένη υγεία και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής ως αποτέλεσμα. Επιπλέον, οι εξελίξεις σε άλλους τομείς, όπως η ιατρική και η διατροφική επιστήμη, αναμένεται να συμβάλουν στην αύξηση της διάρκειας ζωής. Ωστόσο, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε περιλαμβάνουν την κλιματική αλλαγή, η οποία αναμένεται να επηρεάσει τα συστήματα υγείας και τις ζωές μας.

https://english.news.cn/…/1c8e40b72b5e44c7be47ec…/c.html

Από το ksipnistere

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου