Κυριακή 23 Ιουλίου 2023

Αμερικανοί Γερουσιαστές καταγγέλλουν την κυβέρνηση Μπάιντεν για απόκρυψη ύπαρξης εξωγήινου σκάφους

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το blog μας, βοηθείστε μας να συνεχίσουμε. 

Η εξωγήινη τεχνολογία των UFO είναι το λάφυρο από το Πεντάγωνο

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη με αμερικανικό ΜΜΕ, ανώτατος αξιωματούχος αρνήθηκε στοιχεία για εξωγήινο διαστημόπλοιο που βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη, ο Devin Dwyer στο ABC News με τον Δρ Sean Kirkpatrick, επιστήμονας και αξιωματικό των στρατιωτικών πληροφοριών που ηγείται της ειδικής ομάδας του Πενταγώνου για μη αναγνωρισμένα ανώμαλα φαινόμενα (UAP), τα οποία το κοινό

αποκαλεί UFO, δηλώνει ότι το να πιαστεί κανείς από την “έξυπνη ή εξωγήινη τεχνική έκπληξη” παραμένει μια κύρια ανησυχία καθώς οι ερευνητές αναλύουν περισσότερες από 800 περιπτώσεις μυστηριωδών παρατηρήσεων από στρατιωτικούς που αναφέρθηκαν σε εμφάνιση UFO.

                     

«Τα δεδομένα και η επιστήμη πρέπει να καθοδηγούν και εμείς θα ακολουθήσουμε τα δεδομένα», είπε ο Δρ. Sean Kirkpatrick, σε μια αποκλειστική συνέντευξη.

Ο ίδιος, ηγείται της κυβερνητικής έρευνας για μη αναγνωρισμένα ανώμαλα φαινόμενα, δίνει στο κανάλι ABC News μια αποκλειστική τηλεοπτική συνέντευξη εντός του Πενταγώνου.

Το Κογκρέσο ίδρυσε το γραφείο αυτό το 2022, για να συντονίσει τις προσπάθειες μεταξύ ομοσπονδιακών υπηρεσιών για «ανίχνευση, αναγνώριση και απόδοση» μυστηριωδών αντικειμένων ενδιαφέροντος στον αέρα, στο διάστημα, κάτω από την θάλασσα, με ιδιαίτερη έμφαση στον μετριασμό πιθανών απειλών για στρατιωτικές επιχειρήσεις και την αμερικανική ασφάλεια.

«Η πιο κοινή παρανόηση είναι ότι [τα πιθανά φαινόμενα] είναι όλα το ίδιο πράγμα και είναι όλα εξωγήινα, αλλά κανένα από αυτά δεν είναι αλήθεια», είπε ο Kirkpatrick.

“Πρέπει να περάσουμε από αυστηρό έλεγχο το καθένα, να το αντιστοιχίσουμε με τα γνωστά μας αντικείμενα και τους καταλόγους μας, και μετά να το αναθεωρήσουμε αφού βεβαιωθούμε ότι όλοι συμφωνούν”, είπε ο ίδιος για την διαδικασία, η οποία περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας κυβερνητικής πρωτοβουλίας συλλογής δεδομένων για UFO.

Το ειδικό αμερικανικό γραφείο AARO εξέτασε ορισμένες εμφανίσεις αγνώστων αντικειμένων υψηλού προφίλ, που επισημάνθηκαν σε ακροάσεις στο Κογκρέσο, συμπεριλαμβανομένης μιας εγγραφής βίντεο του 2019 που τραβήχτηκαν από ναύτες του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Η συντριπτική πλειονότητα των υποθέσεων που εξετάστηκαν από την ίδρυση του γραφείου είναι «εύκολα εξηγήσιμες», είπε ο Kirkpatrick, σημειώνοντας ότι οι οριστικοί, βασισμένοι σε αποδεικτικά στοιχεία προσδιορισμοί, παραμένουν αργοί και συνεχείς.

Πολλά αναφερόμενα φαινόμενα αποδίδονται αργότερα ως πιθανά μπαλόνια, drones, συντρίμμια ή ζώα, όπως μεγάλα πουλιά, είπε.

Αυτό το βίντεο του 2019 προσδιορίστηκε αργότερα ότι ήταν συνηθισμένα drones παραμορφωμένα από γυαλιά νυχτερινής όρασης.

“Έχω μια πλήρη γκάμα υποθέσεων: Σε ένα άκρο του φάσματος, είναι προηγμένη τεχνολογία που προέρχεται από έναν αντίπαλο. Ακριβώς στη μέση, έχω όλα τα γνωστά μου αντικείμενα, μπαλόνια και drones και πουλιά και οτιδήποτε άλλο. Και στη συνέχεια, στην άκρη του φάσματος, έχουμε εξωγήινους”, είπε ο Kirkpatrick.

Ένας μικρός αριθμός από τις αναφορές, περίπου το 2-5% των περιπτώσεων είναι ανεξήγητες ανωμαλίες, συμπεριλαμβανομένου του αποκαλούμενου περιστατικού “Tic Tac” του 2004.

«Είναι πραγματικά δύσκολο να το μαντέψω αυτό και δεν μου αρέσει να το μαντεύω», είπε ο Kirkpatrick για την υπόθεση αυτή.

“Όσο περισσότερα πράγματα βλέπω που μοιάζουν με Tic Tac, τόσο μπορώ να λαμβάνω όλο και περισσότερες πληροφορίες για το τι είναι αυτό”.

Το 65% των Αμερικανών πιστεύει ότι η ευφυής ζωή υπάρχει πέρα από τη γη, σύμφωνα με έρευνα του Pew Research Center το 2021.

Η πλειοψηφία, το 51% δηλαδή ανέφερε ότι τα UFO που ερευνώνται από την αμερικανική κυβέρνηση είναι πιθανώς απόδειξη επαφής.

 
«Δεν μπορώ να το αποκλείσω, αλλά δεν έχω αποδείξεις», είπε ο Kirkpatrick.

Η Επιτροπή Εποπτείας της αμερικανικής Βουλής ανακοίνωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι θα διεξαγάγει ακρόαση για τα φαινόμενα την Τετάρτη, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι Γερουσιαστές διαθέτουν αναπόδεικτες καταγγελίες πληροφοριοδοτών ότι η κυβέρνηση κατέχει κρυφά «άθικτο και εν μέρει άθικτο» εξωγήινο διαστημόπλοιο, το οποίο το Πεντάγωνο είπε ότι είναι αβάσιμο.

Δύο πρώην αναλυτές πληροφοριών της αμερικανικής κυβέρνησης εμφανίστηκαν τον περασμένο μήνα ισχυριζόμενοι ότι οι λεπτομέρειες του φερόμενου σκάφους αποκρύπτονται παράνομα από το Κογκρέσο και τον αμερικανικό λαό.
Κανένας από τους δύο δεν έχει παράσχει δημόσια στοιχεία που να τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς τους.

“Έχουμε πάρει συνεντεύξεις από σχεδόν 30 άτομα που έχουν έρθει για να καταθέσουν. Και από όλα αυτά, κανένα από αυτά δεν έχει οδηγήσει ακόμη σε επαληθεύσιμες πληροφορίες που να τεκμηριώνουν τον ισχυρισμό ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ διαθέτει αυτό το διαστημόπλοιο ή έχει πρόγραμμα αντίστροφης μηχανικής, είτε στο παρελθόν είτε επί του παρόντος”, είπε ο Kirkpatrick όταν ρωτήθηκε για τους ισχυρισμούς.

Υποβάθμισε την πιθανή ύπαρξη μυστικού προγράμματος για το οποίο δεν γνωρίζει, λέγοντας: «Τίποτα δεν μας έχει αρνηθεί». “Ορισμένοι από αυτούς [τους καταγγέλλοντες] πιστεύουν και έχουν δηλώσει, και τους πιστεύουμε τώρα, ότι έχουν δει κάτι. Εμείς το ερευνούμε”, είπε ο ίδιος χωρίς να πείσει όμως.

Ο πολλαπλασιασμός των θεωριών συνωμοσίας που γεννήθηκαν από τα UFO έχει εμπνεύσει μια αίσθηση δικομματικής επείγουσας διαδικασίας στο Καπιτώλιο. Ο ηγέτης της πλειοψηφίας στη Γερουσία Τσακ Σούμερ, υποστηριζόμενος από άλλους κορυφαίους Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους, ζήτησε αυτόν τον μήνα, μεγαλύτερη διαφάνεια από την κυβέρνηση.

Η νομοθεσία που πρότεινε θα ανάγκαζε τα Εθνικά Αρχεία να συλλέγουν και να δημοσιεύουν αρχεία που σχετίζονται με αναφορές UFO εντός 25 ετών από τη δημιουργία τους, εκτός εάν υπάρχει επιτακτική ανησυχία για την εθνική ασφάλεια.

“Υπάρχει κάτι εκεί, εκτυφλωτικό φως, πολλαπλά όργανα, και όμως φαίνεται να κινείται προς κατευθύνσεις που δεν συνάδουν με ό,τι γνωρίζουμε για την φυσική ή την επιστήμη ευρύτερα.

Και αυτό, για μένα, θέτει ερωτήματα τεράστιου ενδιαφέροντος, καθώς και πιθανή σημασία εθνικής ασφάλειας”, δήλωσε ο Γερουσιαστής Adam Schiff.

Πολλές επιτροπές του Κογκρέσου έχουν επίσης διερευνήσει τις ανησυχίες ότι οι μυστηριώδεις θεάσεις θα μπορούσαν να αποτελούν απόδειξη παρακολούθησης από άλλες χώρες.

«Η προτεραιότητά μου είναι να κατανοήσουμε το πλήρες φάσμα των απειλών που θέτουν οι αντίπαλοί μας σε όλους τους τομείς», δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής Joni Ernst, κατά τη διάρκεια ακρόασης της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών για τα UFO.

Από την πλευρά του, ο Kirkpatrick επικεντρώνεται στη συλλογή γεγονότων και στοιχείων.


«Πολλές από αυτές τις ιστορίες, πολλοί από αυτούς τους ισχυρισμούς, εμφανίζονται ξανά και ξανά στην ιστορία», είπε. «Δεν πρόκειται να βγάλω βιαστικά συμπεράσματα μέχρι να έχουμε περισσότερα στοιχεία».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι υπάρχει ευφυής εξωγήινη ζωή, ο Kirkpatrick είπε: «Νομίζω ότι είναι στατιστικά μη ρεαλιστικό να πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει» και ότι η εύρεση της θα ήταν «ίσως το καλύτερο αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς».

φωτο αρχειου

pentapostagma.gr

Από το katohika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου