Κάτι δυσοίωνο φαίνεται να συμβαίνει με τα αποθέματα νερού στον κόσμο, καθώς μεγάλες λίμνες και ποτάμια σε ολόκληρο τον πλανήτη έχουν ξαφνικά στερέψει για άγνωστους λόγους.
Αρκετά τμήματα του ποταμού Μισισιπή χρειάστηκε να κλείσουν λόγω της χαμηλής στάθμης του νερού που αποτελεί ρεκόρ. Ο ποταμός Νείλος στην Αφρική έχει επίσης κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω έλλειψης νερού.
Το Infowars.com αναφέρει:
Η Αίγυπτος θα φιλοξενήσει από τις 6 Νοεμβρίου τη διάσκεψη COP27 για την κλιματική αλλαγή, στην οποία θα συγκεντρωθούν σχεδόν 100 αρχηγοί κρατών για να συζητήσουν την άσχημη κατάσταση της γεωργίας σε αυτή την άλλοτε εύφορη περιοχή του κόσμουΟ Νείλος είναι η κύρια πηγή νερού όχι μόνο για την Αίγυπτο, αλλά και για το Σουδάν, το Νότιο Σουδάν και την Αιθιοπία. Είναι επίσης, όπως και ο Μισισιπής, ένας ζωτικός οικονομικός ποταμός που υποστηρίζει τόσο τη γεωργία όσο και την αλιεία.
“Ο Νείλος είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Αφρικής. Έχει μήκος περίπου 6.650 χιλιόμετρα και η λεκάνη απορροής του καλύπτει έντεκα χώρες: τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, την Τανζανία, το Μπουρούντι, τη Ρουάντα, την Ουγκάντα, την Κένυα, την Αιθιοπία, την Ερυθραία, το Νότιο Σουδάν, τη Δημοκρατία του Σουδάν και την Αίγυπτο”, εξηγούν οι εκθέσεις.
Χωρίς νερό, ο κόσμος θα καταρρεύσει
Ο ποταμός Αμαζόνιος στη Νότια Αμερική είναι μια άλλη σημαντική πηγή νερού που αντιμετωπίζει σοβαρή ξηρασία, αφού πέρασε αρκετούς μήνες με πάρα πολύ νερό λόγω πλημμυρών.
Οι πλημμύρες από τον Αμαζόνιο κατέστρεψαν καλλιέργειες και βύθισαν ολόκληρες κοινότητες, για να υποχωρήσουν και να αφήσουν την περιοχή πιο ξηρή από ό,τι θα έπρεπε. Παραμένει μια καταστροφική κατάσταση για το Περού, την Κολομβία και τη Βραζιλία, οι οποίες βασίζονται στον Αμαζόνιο για την ενυδάτωση και την οικονομική τους δραστηριότητα.
Στην Ευρώπη, ο ποταμός Ρήνος βλέπει παρόμοιες πτώσεις της στάθμης του νερού που, όπως και ο Μισισιπή, έχουν καταστήσει το εμπόριο μέσω ορισμένων τμημάτων του αδύνατο.
Η Ευρώπη βρίσκεται επίσης στη δίνη μιας μεγάλης ενεργειακής κρίσης, η οποία επιδεινώνεται από το γεγονός ότι η πτώση της στάθμης του Ρήνου δυσκολεύει τη Γερμανία να προμηθεύεται άνθρακα ως μια ύστατη προσπάθεια να αποφύγει την κατάσταση με τα φώτα αυτό το σκοτεινό χειμώνα.
“Διασχίζει την Ελβετία, το Λιχτενστάιν, την Αυστρία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ολλανδία, όπου εκβάλλει στη Βόρεια Θάλασσα”, εξηγεί ένα δημοσίευμα για τη σημασία του Ρήνου.
Στη συνέχεια έχουμε τον ποταμό Γιανγκτσέ στην Κίνα – τον τρίτο σε μήκος ποταμό στον κόσμο – ο οποίος επίσης στεγνώνει όπως και οι άλλοι. Αυτό προκαλεί σοβαρά προβλήματα στο αναπτυσσόμενο κομμουνιστικό καθεστώς, το οποίο βασίζεται στον Γιανγκτσέ για υδροηλεκτρική ενέργεια.
Οι αναφορές αναφέρουν ότι η σημερινή κατάσταση του Γιανγκτσέ αποτελεί “ρεκόρ” όσον αφορά τις ζημιές που προκλήθηκαν από την παρατεταμένη ξηρασία. Αυτό επηρεάζει και τη ναυτιλία κατά μήκος του ποταμού, αναγκάζοντας αρκετές μεγάλες εταιρείες να αναστείλουν τις δραστηριότητές τους.
Στις νοτιοδυτικές πολιτείες της Αμερικής, η λεκάνη του ποταμού Κολοράντο είναι ομοίως ξερή σαν κόκκαλο, θέτοντας σε κίνδυνο πολιτείες όπως η Καλιφόρνια, η Νεβάδα, η Αριζόνα, το Κολοράντο, η Γιούτα και το Νέο Μεξικό, οι οποίες βασίζονται σε αυτόν τον σημαντικό φυσικό πόρο για νερό.
Η λίμνη Mead, η οποία τροφοδοτεί το Λας Βέγκας, πέφτει συνεχώς σε επίπεδα που δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ από την εποχή που κατασκευάστηκε το φράγμα. Αυτό προοιωνίζεται δυσοίωνο για μεγάλες πόλεις όπως το Λας Βέγκας, το Φοίνιξ και η περιοχή του Λος Άντζελες στη Νότια Καλιφόρνια.
Ο ποταμός Ινδος στην Ασία είναι άλλη μια πηγή νερού που λιγοστεύει, αφήνοντας τους ψαράδες χωρίς τρόπο να συνεχίσουν να ζουν. Για αιώνες, ο Ινδός παρέμενε επίκεντρο του πολιτισμού στη Νότια και Κεντρική Ασία, μεταξύ άλλων και στο Πακιστάν, όπου οι καλλιέργειες που τρέφουν 220 εκατομμύρια ανθρώπους απαιτούν νερό από αυτόν.
“Υπάρχει μια πνευματική ξηρασία που καταβροχθίζει την Αμερική εδώ και δεκαετίες”, έγραψε ένας σχολιαστής, κάνοντας μια παρομοίωση με τη σημερινή κατάσταση του νερού στις Ηνωμένες Πολιτείες.
newspunch.com
Από το katohika
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου